Διατροφή

Συνταγή της ημέρας: Η πιό νόστιμη τάρτα με φύλλο γιαουρτιού

Συνταγή της ημέρας: Η πιό νόστιμη τάρτα με φύλλο γιαουρτιού

Η πιό νόστιμη τάρτα με φύλλο γιαουρτιού απο την Αργυρώ Μπαρμαρίγου 

Για τη ζύμη

1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τα ζυμώνουμε λίγο να μαζευτούν σε μπάλα. Χωρίζουμε σε δυο κομμάτια και τα πατάμε στις παλάμες να γίνουν πλακέ. Τα τυλίγουμε με μεμβράνη κουζίνας και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 15′.

2. Ανοίγουμε με πλάστη τα φύλλα της τάρτας και τα στρώνουμε σε 2 λαδωμένες ταρτιέρες με 22 εκ. διάμετρο. Κόβουμε ότι περισσεύει από το χείλος της τάρτας και τρυπάμε ελαφρά το φύλλο με πιρούνι. Τα αφήνουμε στο ψυγείο και ετοιμάζουμε την γέμιση.

Για τη γέμιση

3. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε κολοκύθια και καρότα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαραθούν για 5′. Αποσύρουμε. Προσθέτουμε τα τυριά στη γέμιση.
Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και τον άνηθο. Τα προσθέτουμε στη γέμιση και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ισομοιράζουμε στις δυο ταρτιέρες.

4. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170ºC για περίπου 35′-40′ να ροδίσει η τάρτα. Αφήνουμε να σταθεί 10′ για να σταθεροποιηθεί και σερβίρουμε τη ζεστή τάρτα με πράσινη σαλάτα.

Mερίδες: 12
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 40 λεπτά
Υλικά
• Για τη ζύμη
• 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• 200 γρ. γιαούρτι
• 1/2 κ.γ. αλάτι
• 1 αβγό
• Για τη γέμιση
• 1 κιλό κολοκύθα γλυκιά τριμμένη σε χοντρό τρίφτη (η κολοκυθιά)
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος) ψιλοκομμένα
• 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 2 καρότα τριμμένα
• 400 γρ. ανθότυρο
• 150 γρ. φέτα σε τρίμματα
• 250 γρ. τυρί κρέμα
• 1/4 φλ. εβαπορέ γάλα
• 4 αβγά
• 2 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο η φρέσκο δυόσμο
• αλάτι
πιπέρι

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ρευματοειδής αρθρίτιδα και διατροφή: Τι να τρως και τι να αποφεύγεις

Ποια είναι η καλύτερη διατροφή για το κατοικίδιό σας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Tarte Tatin με φέτα και σύκα: Η αλμυρή εκδοχή για το απόλυτο γλυκό

Οι συνδυασμοί γεύσεων ενθουσιάζουν τις αισθήσεις σε κάθε μπουκιά και ενισχύουν τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά στοιχεία οποιουδήποτε πιάτου και αν είναι.  Αυτό ακριβώς πετυχαίνει και η ακόλουθη συνταγή με σύκα και φέτα.

Το πιο νόστιμο γλυκό με σύκα για όλους

Σύκα γλυκό: Ψητά σύκα με μέλι με μασκαρπόνε και φιστίκια Αιγίνης, μια δελεαστική απόλαυση που απολαμβάνει τις αισθήσεις και αφήνει μια μόνιμη εντύπωση.