Διατροφή

Διατροφή για απαλλαγείτε από τις ραγάδες

Διατροφή για απαλλαγείτε από τις ραγάδες

 

Οι ραγάδες είναι ένα αισθητικό κυρίως πρόβλημα, που είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό, ειδικά όταν τα ρούχα μας γίνονται περισσότερο… αποκαλυπτικά. Αν ανήκετε κι εσείς στην ομάδα των γυναικών που ταλαιπωρούνται από αυτό, διαβάζετε το σωστό άρθρο.

Σχετικές πληροφορίες δίνει στο www.Life2day.gr ο Νικόλαος Θυμιανίδης,
Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, ΒSc
Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Πειραιά & Μεγάρων 
Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.

Πώς δημιουργούνται οι ραγάδες;

Αν τεντώσετε απότομα ένα ύφασμα, θα παρατηρήσετε ότι σε κάποια σημεία οι ίνες του υφάσματος απομακρύνονται μεταξύ τους σχηματίζοντας κενά, χωρίς, ωστόσο, το ύφασμα να σχίζεται. Αυτό ακριβώς το φαινόμενο παρατηρείται και στις ραγάδες: τις προκαλεί το απότομο τέντωμα του δέρματος.
Τα αίτια που τις προκαλούν: Οι ραγάδες μπορεί να οφείλονται σε απότομες αυξομειώσεις βάρους που συμβαίνουν:

α) Κατά την εφηβεία
β) Λόγω παχυσαρκίας
γ) Στην εγκυμοσύνη.

Πώς θα τις προλάβετε;

  • 
Αποφύγετε τις αυξομειώσεις στο βάρος σας
  • Ενυδατώνετε σωστά τον οργανισμό σας.
  • Πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα.

  • Χρησιμοποιείτε καθημερινά ενυδατική κρέμα σώματος.

Μπορεί να προληφθεί η δημιουργία των ραγάδων; 


Η σημασία της διατροφής παίζει σημαντικό ρόλο στην μείωση της πιθανότητας εμφάνισης ραγάδων και βασίζεται κυρίως στην αυξημένη πρόσληψη βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων’ μείωση των κορεσμένων (κακών) λιπαρών.

Επιπλέον, η διατήρηση λοιπόν του βάρος σε φυσιολογικά επίπεδα ανάλογα με το ύψος και την ηλικία του κάθε ατόμου θα πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα.


Οι κυριότερες βιταμίνες που συμβάλλουν στην πρόληψη των ραγάδων είναι:
▪ Βιταμίνη Ε
▪ Βιταμίνη Α
▪ Βιταμίνη C
▪ Χαλκός & ψευδάργυρος
▪ Τροφές που καταπολεμούν τις ραγάδες:
▪ Συκώτι, κοτόπουλο.
▪ Σολομός, ξιφίας.
▪ Γαρίδες, μύδια, χταπόδι.
▪ Καρότα, σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, κολοκυθάκια βερίκοκα.
▪ Όσπρια, ρύζι.
▪ Ελαιόλαδο, σησαμέλαιο, αμύγδαλα, κάσιους, καρύδια.
▪ Πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια, φράουλες, πιπεριές, μπρόκολο, σπανάκι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι κίνδυνοι της αποφυγής των λιπαρών στη διατροφή σας

Ντομάτες: Σύμμαχος της πεπτικής σας υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πικάντικο κορεάτικο βοδινό Bulgogi

Το βοδινό κρέας χαρακτηρίζεται από χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, αφού κάθε 100 γραμμάρια προϊόντος περιέχουν 109 θερμίδες. Επίσης, περιέχει μεγάλο αριθμό πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, συγκεκριμένα, 21,62 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια τρόφιμου.     

Πώς να φτιάξετε μια νοστιμότατη πίτα με κράνμπερι

Τα κράνμπερι είναι φρούτα, επομένως σου προσφέρουν κατά βάση υδατάνθρακες, κυρίως με τη μορφή απλών σακχάρων, προσφέροντας 46 θερμίδες στα 100 γραμμάρια φρέσκου προϊόντος. Τα κρανμπερι είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης C, φυτικών ινών και μαγγανίου.