Διατροφή

Πόσο διατηρούνται φρέσκα τα αλλαντικά;

Πόσο διατηρούνται φρέσκα τα αλλαντικά;

 

Αν θέλουμε τα αγαπημένα μας αλλαντικά να τα απολαμβάνουμε πάντα φρέσκα, καλό είναι να γνωρίζουμε ότι:

Οι φέτες του ζαμπόν διατηρούνται τέσσερις μέρες στην ψύξη και δύο μήνες περίπου στην κατάψυξη.

Τα συσκευασμένα αλλαντικά διατηρούνται τρεις εβδομάδες στην ψύξη και δύο μήνες περίπου στην κατάψυξη.

Το Μπέικον  διατηρείτε εφτά μέρες στην ψύξη και έναν μήνα στην κατάψυξη.

Το ζαμπόν γαλοπούλας διατηρείτε μία εβδομάδα στην ψύξη και έναν με δύο μήνες στην κατάψυξη.

Τα Σκληρά λουκάνικα διατηρούνται περίπου τρεις εβδομάδες στην ψύξη και δύο μήνες στην κατάψυξη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μωβ λάχανο: Ο σύμμαχος σας για την απώλεια βάρους;

Πώς να καλλιεργήσετε τα δικά σας αγγούρια;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πικάντικο κορεάτικο βοδινό Bulgogi

Το βοδινό κρέας χαρακτηρίζεται από χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, αφού κάθε 100 γραμμάρια προϊόντος περιέχουν 109 θερμίδες. Επίσης, περιέχει μεγάλο αριθμό πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, συγκεκριμένα, 21,62 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια τρόφιμου.     

Πώς να φτιάξετε μια νοστιμότατη πίτα με κράνμπερι

Τα κράνμπερι είναι φρούτα, επομένως σου προσφέρουν κατά βάση υδατάνθρακες, κυρίως με τη μορφή απλών σακχάρων, προσφέροντας 46 θερμίδες στα 100 γραμμάρια φρέσκου προϊόντος. Τα κρανμπερι είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης C, φυτικών ινών και μαγγανίου.

Λάδια: Ποιο είναι το χειρότερο λάδι για μαγείρεμα;

Μαγειρικό λάδι: Όταν επιλέγετε ένα μαγειρικό λάδι, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το σημείο καπνού του. Για υψηλότερο μαγείρεμα, επιλέξτε λάδια με υψηλό σημείο καπνίσματος. Αποφύγετε τα έλαια χαμηλού σημείου καπνού και τα υδρογονωμένα φυτικά έλαια για να διατηρήσετε μια υγιεινή διατροφή.