Διατροφή

Κόκκινο κρασί: προστατεύει από την απώλεια ακοής

Κόκκινο κρασί: προστατεύει από την απώλεια ακοής


Το κόκκινο κρασί φαίνεται ότι προστατεύει και από την απώλεια της ακοής. Πως γίνεται αυτό;

Απάντηση μας δίνουν τα αποτελέσματα μίας νέας έρευνας τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο ιατρικό περιοδικό Otolaryngology – Head and Neck Surgery.

Συγκεκριμένα , το πολύτιμο αντιοξειδωτικό του κόκκινου κρασιού , η ρεσβερατόλη , φαίνεται ότι προστατεύει και από την απώλεια της ακοής.

Αναλυτικότερα, η σχετική έρευνα πραγματοποιήθηκε από τους ειδικούς του Νοσοκομείου Χένρυ Φορντ σε πειραματόζωα τα οποία εκτέθηκαν σε δυνατούς θορύβους, ενώ τους είχε χορηγηθεί ρεσβερατόλη. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η χορήγηση ρεσβερατόλης στα ποντίκια μπορεί να μειώσει το βαθμό της απώλειας της ακοής, καθώς και της νοητικής έκπτωσης.

Ο επικεφαλής ερευνητής Μάικλ Σάιντμαν, δήλωσε ότι «η ρεσβερατόλη είναι μια πολύ ισχυρή χημική ουσία που φαίνεται ότι παρέχει προστασία κατά των φλεγμονωδών διαδικασιών του οργανισμού, καθώς σχετίζεται με τη γήρανση, την εγκεφαλική λειτουργία και την απώλεια της ακοής». Προηγούμενες έρευνες έχουν συσχετίσει τη ρεσβερατόλη με την καταπολέμηση της υψηλής χοληστερίνης, καθώς και με την πρόληψη του καρκίνου του εντέρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μωβ λάχανο: Ο σύμμαχος σας για την απώλεια βάρους;

Πώς να καλλιεργήσετε τα δικά σας αγγούρια;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πικάντικο κορεάτικο βοδινό Bulgogi

Το βοδινό κρέας χαρακτηρίζεται από χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, αφού κάθε 100 γραμμάρια προϊόντος περιέχουν 109 θερμίδες. Επίσης, περιέχει μεγάλο αριθμό πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, συγκεκριμένα, 21,62 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια τρόφιμου.     

Πώς να φτιάξετε μια νοστιμότατη πίτα με κράνμπερι

Τα κράνμπερι είναι φρούτα, επομένως σου προσφέρουν κατά βάση υδατάνθρακες, κυρίως με τη μορφή απλών σακχάρων, προσφέροντας 46 θερμίδες στα 100 γραμμάρια φρέσκου προϊόντος. Τα κρανμπερι είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης C, φυτικών ινών και μαγγανίου.

Λάδια: Ποιο είναι το χειρότερο λάδι για μαγείρεμα;

Μαγειρικό λάδι: Όταν επιλέγετε ένα μαγειρικό λάδι, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το σημείο καπνού του. Για υψηλότερο μαγείρεμα, επιλέξτε λάδια με υψηλό σημείο καπνίσματος. Αποφύγετε τα έλαια χαμηλού σημείου καπνού και τα υδρογονωμένα φυτικά έλαια για να διατηρήσετε μια υγιεινή διατροφή.