Διατροφή

Γεύση από την… κοιλιά της μάνας μας

Γεύση από την… κοιλιά της μάνας μας

 

Από την κοιλιά της μαμάς τους καθορίζεται ποιες γεύσεις θα προτιμούν αργότερα τα μωρά, σύμφωνα με Γάλλους επιστήμονες.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Bourgogne, υποστηρίζουν ότι οι διατροφικές επιλογές της μητέρας κατά τις τελευταίες ημέρες της εγκυμοσύνης μπορούν να επιδράσουν στην ανάπτυξη του αισθητήριου συστήματος του βρέφους, με αποτέλεσμα να επηρεάσουν τις γευστικές προτιμήσεις του πριν ακόμη γεννηθεί.

Συγκεκριμένα, μελέτησαν 24 μωρά, των οποίων οι μαμάδες ένα δεκαήμερο πριν τον τοκετό είχαν φάει μπισκότα γλυκάνισου. Λίγες ημέρες μετά τη γέννηση τους τα συγκεκριμένα μωρά, όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, αναγνώριζαν και απολάμβαναν τη γεύση του γλυκάνισου.

Ο ερευνητής δρ Μπενουά Σαάλ εξήγησε ότι τα βρέφη λάμβαναν το ιδιαίτερο άρωμα του γλυκάνισου μέσω του αμνιακού υγρού, ενόσω ακόμη βρίσκονταν στη μήτρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι η καλύτερη διατροφή για το κατοικίδιό σας;

Ποια είναι τα μαγειρικά μυστικά για να φτιάξετε την τέλεια μπριζόλα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Tarte Tatin με φέτα και σύκα: Η αλμυρή εκδοχή για το απόλυτο γλυκό

Οι συνδυασμοί γεύσεων ενθουσιάζουν τις αισθήσεις σε κάθε μπουκιά και ενισχύουν τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά στοιχεία οποιουδήποτε πιάτου και αν είναι.  Αυτό ακριβώς πετυχαίνει και η ακόλουθη συνταγή με σύκα και φέτα.

Το πιο νόστιμο γλυκό με σύκα για όλους

Σύκα γλυκό: Ψητά σύκα με μέλι με μασκαρπόνε και φιστίκια Αιγίνης, μια δελεαστική απόλαυση που απολαμβάνει τις αισθήσεις και αφήνει μια μόνιμη εντύπωση.