Από την κοιλιά της μαμάς τους καθορίζεται ποιες γεύσεις θα προτιμούν αργότερα τα μωρά, σύμφωνα με Γάλλους επιστήμονες.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Bourgogne, υποστηρίζουν ότι οι διατροφικές επιλογές της μητέρας κατά τις τελευταίες ημέρες της εγκυμοσύνης μπορούν να επιδράσουν στην ανάπτυξη του αισθητήριου συστήματος του βρέφους, με αποτέλεσμα να επηρεάσουν τις γευστικές προτιμήσεις του πριν ακόμη γεννηθεί.
Συγκεκριμένα, μελέτησαν 24 μωρά, των οποίων οι μαμάδες ένα δεκαήμερο πριν τον τοκετό είχαν φάει μπισκότα γλυκάνισου. Λίγες ημέρες μετά τη γέννηση τους τα συγκεκριμένα μωρά, όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, αναγνώριζαν και απολάμβαναν τη γεύση του γλυκάνισου.
Ο ερευνητής δρ Μπενουά Σαάλ εξήγησε ότι τα βρέφη λάμβαναν το ιδιαίτερο άρωμα του γλυκάνισου μέσω του αμνιακού υγρού, ενόσω ακόμη βρίσκονταν στη μήτρα.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις