Greek English French German Italian
Pin It

Το ουρικό οξύ είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο στις ημέρες μας που απασχολεί μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων. Ουσιαστικά, αν και έχουμε όλοι ουρικό οξύ στον οργανισμό μας, τα υψηλά του επίπεδα του στο αίμα σχετίζονται με την εμφάνιση ουρικής αρθρίτιδας και λίθων στα νεφρά. Πέρα από την συμβουλή του ειδικού μας και την ανάλογη καθοδήγηση που θα μας δώσει για την μείωση των επιπέδων του συγκεκριμένου οξέως υπάρχουν και μερικές τροφές που βοηθούν ιδιαίτερα στο να μειωθεί το ουρικό οξύ στον οργανισμό μας. Φυσικά όμως, υπάρχουν και τροφές που μπορούν να χαρακτηριστούν ως και “απαγορευμένες” για κατανάλωση από ανθρώπους που πάσχουν από το συγκεκριμένο πρόβλημα οπότε καλό είναι ποτέ να μην παραλείπουμε να συμβουλευτούμε τον γιατρό πριν προχωρήσουμε στην οποιαδήποτε αλλαγή των διατροφικών μας συνηθειών.

Ωστόσο, σύμφωνα με μερικές έρευνες, ένα αγαπημένο σε πολλούς μπαχαρικό αποδεικνύεται ιδιαίτερα ωφέλιμο στην συγκεκριμένη περίπτωση και αυτό δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την κανέλα!

Η κανέλα μπορεί να αναστείλει έναν καταλύτη που εμπλέκεται στο σχηματισμό ουρικού οξέος στον οργανισμό μας

Μια ερευνητική ομάδα που αποτελούνταν από επιστήμονες το 2000 προχώρησε σε μια έρευνα η οποία ανέλυε την αποτελεσματικότητα των 122 παραδοσιακών κινέζικων φαρμακευτικών φυτών αναφορικά με τη θεραπεία διαταραχών που σχετίζονται με την υπερουριχαιμία. Η κανέλα, ήταν η πιο αποτελεσματική.

Πως ακριβώς λειτουργεί; Ένα συγκεκριμένο ένζυμο η οξειδάση ξανθίνης καταλύει μια αντίδραση που μετατρέπει την υποξανθίνη σε ξανθίνη η οποία με τη σειρά της μετατρέπεται σε ουρικό οξύ. Έτσι, αυτή η ερευνητική ομάδα ανέλυσε την αποτελεσματικότητα διαφόρων φυτικών εκχυλισμάτων στην αναστολή αυτού του συγκεκριμένου ενζύμου. Ο πιο αποτελεσματικός παράγοντας ήταν το μεθανολικό εκχύλισμα Cinnamomum cassia. Απέδειξαν λοιπόν ότι αναστέλλοντας την οξειδάση ξανθίνης χρησιμοποιώντας εκχύλισμα κανέλας, μπορούμε ενδεχομένως να αποτρέψουμε την εμφάνιση ουρικής αρθρίτιδας.

Pin It

Cook name small