Pin It

Σος με ταχίνι και μελιτζάνα

Νόστιμο και ιδιαίτερο συνοδευτικό

Υλικά για 4-6 άτομα

  • • 3 μελιτζάνες φλάσκες
  • • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • • 4 κ.γ. ταχίνι
  • • Χυμός από 2 λεμόνια
  • • 1 κ.γ. πάπρικα
  • • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • • Ελαιόλαδο
  • • Ελιές για γαρνίρισμα
  • • Πιτούλες ψημένες για σερβίρισμα
  • • Αλάτι
  • • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Τρυπάτε τις μελιτζάνες με ένα πηρούνι, τοποθετείτε σε ένα ταψάκι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Βγάζετε τις μελιτζάνες από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσουν λίγο και τις ξεφλουδίζετε.
  3. Τοποθετείτε την καθαρισμένη μελιτζάνα σε ένα μπλέντερ και προσθέτετε το σκόρδο, το ταχίνι, το χυμό από λεμόνι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
  4. Χτυπάτε όλα τα υλικά για λίγα λεπτά μέχρι να αποκτήσουν την υφή πουρέ.
  5. Σε περίπτωση που το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτετε μία με δύο κουταλιές της σούπας νερό και ανακατεύετε.
  6. Τοποθετείτε τον πουρέ σε ένα μπολ και γαρνίρετε με πάπρικα, ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο ελαιόλαδο και τις ελιές.
  7. Σερβίρετε με τις ψημένες πιτούλες.

 

Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου

Οι περισσότεροι άνθρωποι συνηθίζουν να βάζουν τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου τους, εκεί που υπάρχουν οι θήκες που προορίζονται για την αποθήκευσή τους. Αυτή όμως η συνήθεια δεν είναι η καλύτερη. Σύμφωνα με τους ειδικούς στη συντήρηση τροφίμων, οι εναλλαγές στην θερμοκρασία, από το άνοιγμα και το κλείσιμο του ψυγείου έχουν ως αποτέλεσμα να χαλάνε τα αυγά πιο γρήγορα. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να αποθηκεύονται στο πιο ψυχρό κομμάτι. Ιδανικά μπορείτε να τα βάζετε σε ένα μπολ και να τα τοποθετείτε στο πίσω μέρος του ψυγείου όπου είναι και το πιο ψυχρό. Η ίδια θεωρία υπάρχει και για τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Pin It