Διατροφή

Σταθερή διατροφική αξία το ψωμί

Σταθερή διατροφική αξία το ψωμί

 

Αν και θεωρείται ο ακρογωνιαίος λίθος της καθημερινής διατροφής μας ενοχοποιείται για τις πολλές θερμίδες του. Ο λόγος για το ψωμί, για το οποίο οι ειδικοί έχουν άλλη γνώμη, καθώς υποστηρίζουν ότι αποτελεί την καλύτερη διατροφική επιλογή.

Οι σύνθετοι υδατάνθρακες του προσφέρουν στον οργανισμό μας την απαραίτητη ενέργεια για να λειτουργήσει σωστά και συμβάλλουν στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. Μάλιστα το ψωμί ολικής άλεσης είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν, μεταξύ άλλων, στην καλή λειτουργία του εντέρου.

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για το μεταβολισμό των πρωτεϊνών και τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων, συμβάλουν στην ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και στη διατήρηση της υγείας του δέρματος, ενώ η μικρή ποσότητα βιταμίνης Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιθρομβωτική δράση και βοηθά στη γονιμότητα.

Όσον αφορά στις θερμίδες, οι ειδικοί τονίζουν ότι το ψωμί προσθέτει βάρος μόνο όταν καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες, όπως άλλωστε συμβαίνει και με όλες τις τροφές. Επίσης, όλοι οι τύποι ψωμιού στην πραγματικότητα έχουν τις ίδιες περίπου θερμίδες.

Η θερμιδική αξία του ψωμιού αυξάνεται μόνο αν προσθέσουμε κατά την παραγωγή του ξηρούς καρπούς, σπόρους, σουσάμι κ.α.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κοτόπουλο με baby πατάτες και ψητές ντομάτες

Πώς να φτιάξετε την τέλεια μαγιονέζα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ακτινίδιο: Πολύπλευρα οφέλη για την υγεία

Ακτινίδιο: Η ενσωμάτωση του ακτινιδίου στη διατροφή σας είναι ένας εύκολος και νόστιμος τρόπος για να εμπλουτίσετε τη διατροφική σας πρόσληψη και να ενισχύσετε την υγεία σας σε πολλά μέτωπα.

Λαζάνια μπολονέζ: Μια υπέροχη συνταγή με πλούσια μπεσαμέλ

Λαζάνια μπολονέζ: Η σάλτσα προσθέτει ένα μεταξένιο, κρεμώδες στρώμα που έρχεται σε όμορφη αντίθεση με την μπολονέζ και τη σάλτσα ντομάτας, δημιουργώντας έναν αρμονικό συνδυασμό γεύσεων και υφών που είναι δύσκολο να αντισταθείς.

Ποια είναι τα βασικά στοιχεία μαγειρικής που ένας φοιτητής πρέπει να γνωρίζει;

Φοιτητές φαγητό: Για τους φοιτητές και μαθητές που θέλουν να ξεφύγουν από τις συνεχείς παραγγελίες παράδοσης και να εξοικονομήσουν χρήματα μαγειρεύοντας στο σπίτι, είναι απαραίτητο να κατέχουν μερικές βασικές μαγειρικές δεξιότητες