Διατροφή

Αυτές οι τροφές διατηρούνται καλύτερα εκτός ψυγείου

Αυτές οι τροφές διατηρούνται καλύτερα εκτός ψυγείου

Έχετε προσπαθήσει ποτέ να απλώσετε παγωμένο βούτυρο σε μια φέτα ψωμί; Είναι σχεδόν αδύνατο και συνήθως καταλήγετε να γεμίζει το ψωμί με τρύπες από το μαχαίρι. Αν σκέφτεστε ότι το βούτυρο εκτός ψυγείου λιώνει, δεν γνωρίζετε όλη την αλήθεια. Ναι, προφανώς αν έχει πολύ ζέστη θα λιώσει. Αλλά αν κόβετε ένα κομμάτι βούτυρο το οποίο συνήθως θα καταναλώσετε μέσα στην ημέρα και το βάζετε σε ένα σκεύος με σκέπασμα στο τραπέζι της κουζίνας, τότε θα διατηρηθεί πολύ καλύτερα από ό,τι νομίζετε.

Δείτε μερικές τροφές που έχουν καλύτερη γεύση και υφή όταν τις διατηρείτε έξω από το ψυγείο.

Βούτυρο

Όπως αναφέρθηκε ήδη, το βούτυρο μπορεί να αντέξει επάνω στο τραπέζι της κουζίνας για 1-2 μέρες, εφόσον οι θερμοκρασία δεν είναι πολύ υψηλή. Αν, μάλιστα, είναι και αλατισμένο βούτυρο, τότε διαρκεί ακόμα περισσότερο.

Πεπόνι και καρπούζι

Αν δεν έχει κοπεί, το πεπόνι και το καρπούζι είναι καλύτερο να τα έχετε εκτός ψυγείου για να ωριμάσουν σωστά.

Ντομάτες

Και αυτές ωριμάζουν και έχουν καλύτερη γεύση και άρωμα, όταν τις έχετε εκτός ψυγείου. Αυτό προϋποθέτει βέβαια ότι δεν θα τις αφήσετε εκεί για πάρα πολλές μέρες. Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν, βάλτε τις στο ψυγείο, αλλά το καλύτερο είναι να τις καταναλώσετε εκείνη τη στιγμή.

Πατάτες

Η ψύξη του ψυγείου κάνει το άμυλο στην πατάτα να μετατρέπεται σε σάκχαρο, κάτι που θα αλλάξει όχι μόνο τη γεύση, αλλά και την υφή της. Βάλτε τις σε μια χάρτινη σακούλα και κρατήστε τις σε ένα απλά δροσερό, σκιερό μέρος στο σπίτι.

Ξερά κρεμμύδια

Αν βάλετε τα ξερά κρεμμύδια στο ψυγείο θα δείτε ότι μετά από λίγες μέρες θα έχει δημιουργηθεί ένας πολτός από υγρά στο κάτω μέρος του ψυγείου. Τα ξερά κρεμμύδια διατηρούνται όπως και οι πατάτες.

Ψωμί

Αν το βάλετε στο ψυγείο θα αποξηραθεί και γίνει σαν πέτρα. Το ψωμί πρέπει να διατηρείται μέσα σε μια ψωμιέρα για μία εβδομάδα το πολύ. Αν, βέβαια, το καταψύξετε φρέσκο, τότε μπορείτε να το βγάλετε μετά από 3 ολόκληρους μήνες, να το αποψύξετε και να το απολαύσετε σαν να το αγοράσατε μόλις χτες.

Μέλι

Οι χαμηλές θερμοκρασίες δημιουργούν κρυστάλλους πιο γρήγορα μέσα στο μέλι.

Καφές

Ο τριμμένος καφές μπορεί να απορροφήσει τις οσμές από άλλες τροφές στο ψυγείο και αυτό θα αλλοιώσει σημαντικά την γεύση του.

Βασιλικός

Διαφέρει από άλλα βότανα. Ο βασιλικός χαλάει στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ταυτόχρονα απορροφάει όπως και ο καφές οσμές από άλλες τροφές στο ψυγείο. Το καλύτερο είναι να τον έχετε στον πάγκο της κουζίνας, με τα κλωναράκια του μέσα σε ένα βάζο με νερό, όπως κάνετε και με τα φρέσκα λουλούδια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι η καλύτερη διατροφή για το κατοικίδιό σας;

Ποια είναι τα μαγειρικά μυστικά για να φτιάξετε την τέλεια μπριζόλα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Tarte Tatin με φέτα και σύκα: Η αλμυρή εκδοχή για το απόλυτο γλυκό

Οι συνδυασμοί γεύσεων ενθουσιάζουν τις αισθήσεις σε κάθε μπουκιά και ενισχύουν τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά στοιχεία οποιουδήποτε πιάτου και αν είναι.  Αυτό ακριβώς πετυχαίνει και η ακόλουθη συνταγή με σύκα και φέτα.

Το πιο νόστιμο γλυκό με σύκα για όλους

Σύκα γλυκό: Ψητά σύκα με μέλι με μασκαρπόνε και φιστίκια Αιγίνης, μια δελεαστική απόλαυση που απολαμβάνει τις αισθήσεις και αφήνει μια μόνιμη εντύπωση.