Διατροφή

Αμαρτωλές τροφές που νομίζεις ότι παχαίνουν

Αμαρτωλές τροφές που νομίζεις ότι παχαίνουν

Γνωρίζεις πολύ καλά πως το μπρόκολο, το σπανάκι, τα φρούτα και η σόγια είναι γεμάτα βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία. Τι συμβαίνει όμως με τα φαγητά που θέλουμε πραγματικά να τρώμε; Γιατί σίγουρα δεν είναι η καλύτερή σου να τρως συνεχώς σαλάτες. Θες και τις πιο «ένοχες» τροφές.

Διάφορες μελέτες έχουν αποκαλύψει πως τα αμαρτωλά τρόφιμα που λατρεύουμε να τρώμε αλλά προσπαθούμε να αποφεύγουμε, είναι στην πραγματικότητα αυτά που θα μας βοηθήσουν να ακολουθήσουμε μια πιο υγιεινή διατροφή. Δες ποια είναι αυτά και ……… μην κλάψεις από χαρά. Απλά κάναμε το καθήκον μας.

Ποπ κορν: Το ταπεινό σνακ του σινεμά μπορεί να εμποδίσει τον καρκίνο και να βοηθήσει όσους βρίσκονται σε δίαιτα. Σύμφωνα με έρευνες, το ποπ κορν μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο και καρδιοπάθειες και μόλις 30γρ. του ισοδυναμούν με μια μερίδα καφέ ρυζιού ή μακαρονιών ολικής αλέσεως. Επίσης περιέχει υψηλά ποσοστά φυτικών ινών, κρατώντας μας έτσι χορτάτους για περισσότερο διάστημα, μειώνει την κακή χοληστερόλη και ισορροπεί τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα, κόβοντας τις λιγούρες. Το μόνο που πρέπει να προσέχεις είναι να μην το παρακάνεις με το αλάτι και τη ζάχαρη, καθώς ιδανικά πρέπει να το τρως σκέτο. Ε, μην τα θες και όλα δικά σου.

Φυστικοβούτυρο: Το φυστικοβούτυρο είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές μονοακόρεστων λιπών που κάνουν καλό στην καρδιά. Είναι χαμηλό σε κορεσμένα λιπαρά, περιέχει φυτικές ίνες για την υγεία του εντέρου, προστατεύει από τον καρκίνο του παχέος εντέρου και τις καρδιακές παθήσεις και αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, κρατώντας μας χορτάτους για περισσότερη ώρα. Οι ξηροί καρποί που περιέχει βοηθούν στην μείωση των φλεγμονών στο σώμα και στην καλύτερη υγεία των αιμοφόρων αγγείων γύρω από την καρδιά. Οι έρευνες έδειξαν πως το περιστασιακό τσιμπολόγημα πέντε φορές την εβδομάδα μπορεί να μειώσει σχεδόν κατά το ήμισυ τον κίνδυνο μιας καρδιακής προσβολής. Τέλος βοηθά στο χάσιμο κιλών, καθώς οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως αν κάποιος φάει φυστικοβούτυρο αντί για κάποιο άλλο σνακ, τείνει να τρώει πολύ λιγότερο την υπόλοιπη ημέρα.

Πραλίνα φουντουκιού: Το αγαπημένο σου βαζάκι περιέχει λεκιθίνη, ένα εκχύλισμα σόγιας πολύ υψηλό σε πρωτεΐνες, ασβέστιο και σίδηρο, που προστατεύει τα οστά, αυξάνει την ενέργεια και μας βοηθά να αισθανόμαστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επίσης, είναι πολύ πιο χαμηλή σε θερμίδες από τις περισσότερες μαρμελάδες και περιέχει ασβέστιο από αποβουτυρωμένο γάλα και υγιή σόγια. Συν τοις άλλοις, τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο κακάο βοηθούν στην εξισορρόπηση της αρτηριακής πίεσης και στην μείωση της πηκτικότητας του αίματος που δημιουργεί θρόμβους. Οι ειδικοί προειδοποιούν, ωστόσο, πως η πραλίνα φουντουκιού έχει υψηλά ποσοστά ζάχαρης και λίπους, οπότε η κατανάλωσή της πρέπει να είναι ελεγχόμενη. ‘Αφησέ την στο τραπέζι μόνο τα weekends.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Λάδια: Ποιο είναι το χειρότερο λάδι για μαγείρεμα;

Μικρά μυστικά για τέλειο σπιτικό παγωτό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κοτόπουλο με baby πατάτες και ψητές ντομάτες

Συνταγή κοτόπουλο: Για κλασικούς τύπους που δεν πειραματίζονται πολύ με τη μαγειρική, μέχρι πιο έθνικ συνταγές για κοτόπουλο ταζίν ή με κάρι,  οι συνταγές  με κοτόπουλο είναι εύκολες και γευστικές.  Είτε προτιμάτε μπούτι, είτε στήθος, ακόμα κι αν θέλετε το κοτόπουλο ολόκληρο στο ταψί υπάρχουν αρκετές επιλογές. 

Πώς να φτιάξετε την τέλεια μαγιονέζα;

Παρασκευή μαγιονέζας: Η παρασκευή της τέλειας μαγιονέζας στο σπίτι είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε και σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τη γεύση ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις.

Ακτινίδιο: Πολύπλευρα οφέλη για την υγεία

Ακτινίδιο: Η ενσωμάτωση του ακτινιδίου στη διατροφή σας είναι ένας εύκολος και νόστιμος τρόπος για να εμπλουτίσετε τη διατροφική σας πρόσληψη και να ενισχύσετε την υγεία σας σε πολλά μέτωπα.

Λαζάνια μπολονέζ: Μια υπέροχη συνταγή με πλούσια μπεσαμέλ

Λαζάνια μπολονέζ: Η σάλτσα προσθέτει ένα μεταξένιο, κρεμώδες στρώμα που έρχεται σε όμορφη αντίθεση με την μπολονέζ και τη σάλτσα ντομάτας, δημιουργώντας έναν αρμονικό συνδυασμό γεύσεων και υφών που είναι δύσκολο να αντισταθείς.

Ποια είναι τα βασικά στοιχεία μαγειρικής που ένας φοιτητής πρέπει να γνωρίζει;

Φοιτητές φαγητό: Για τους φοιτητές και μαθητές που θέλουν να ξεφύγουν από τις συνεχείς παραγγελίες παράδοσης και να εξοικονομήσουν χρήματα μαγειρεύοντας στο σπίτι, είναι απαραίτητο να κατέχουν μερικές βασικές μαγειρικές δεξιότητες