Διατροφή

Πέντε συχνά λάθη στο μαγείρεμα των ζυμαρικών

Πέντε συχνά λάθη στο μαγείρεμα των ζυμαρικών

Όταν φτιάχνεις ζυμαρικά, δεν αρκεί μόνο να βράσεις νερό και να τα ρίξεις στην κατσαρόλα. Χρειάζεται να κάνεις πολλά παραπάνω, τα οποία αρκετοί αγνοούν. Και όπως κάθε φαγητό έχει τα μυστικά του για ένα τέλειο και γευστικό αποτέλεσμα, έτσι και τα ζυμαρικά έχουν τα δικά τους. Δείτε, λοιπόν, ποια είναι τα 5 πιο συχνά λάθη στο μαγείρεμα των ζυμαρικών και πώς να τα αποφύγετε.

Δεν επιλέγουν το σωστό είδος

Υπάρχουν δεκάδες είδη ζυμαρικών και δεν είναι τυχαίο. Το κάθε ένα από αυτά ταιριάζει με διαφορετικές σάλτσες και σε διαφορετικές συνταγές. Για παράδειγμα, τα σπαγγέτι (τα γνωστά μακαρόνια) πάνε σχεδόν με όλα. Τα ριγκατόνι, πάλι (τα κοντά ζυμαρικά με τις ρίγες στην επιφάνεια), ταιριάζουν περισσότερο με συνταγές φούρνου.

Μπερδεύονται με τους χρόνους

Σχεδόν σε όλες τις συνταγές με ζυμαρικά, θα διαβάσετε «βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τους χρόνους που αναγράφονται στη συσκευασία». Σίγουρα, ο χρόνος που αναγράφεται στο πακέτο είναι ένας μπούσουλας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τα ζυμαρικά θα είναι έτοιμα μέσα σε αυτούς τους χρόνους. Αν, λοιπόν, για παράδειγμα ο προβλεπόμενος χρόνος είναι τα 10 λεπτά, δοκιμάστε αν πράγματι τα ζυμαρικά είναι έτοιμα ή χρειάζονται λίγο βράσιμο, ακόμη.

Τα παραβράζουν

Επίσης, ένα άλλο λάθος είναι ότι δεν κρατάνε καν χρόνο, με αποτέλεσμα να βράζουν τα ζυμαρικά για περισσότερη ώρα. Αυτό το λάθος παρατηρείται, κυρίως στα ζυμαρικά φούρνου, όπου τα αφήνουν μέσα στην κουζίνα, ενώ την έχουν σβήσει. Λόγω της θερμότητας, τα ζυμαρικά συνεχίσουν να ψήνονται, οπότε θα πρέπει να τα βγάζετε.

Δεν αλατίζουν αρκετά το νερό

Τα ζυμαρικά βράζουν σε άφθονο αλατισμένο νερό. Μη φοβάστε και μη λυπάστε το αλάτι. Χρειάζεται το νερό να είναι αρκετά αλμυρό. Επίσης, μην ανησυχείτε για την ποσότητα του αλατιού, αφού το μεγαλύτερο μέρος αυτού, φεύγει στα στράγγισμα.

Ξεπλένουν τα ζυμαρικά

Ακόμη ένα λάθος που κάνουν αρκετοί, είναι να ξεπλένουν τα ζυμαρικά, κατά το στράγγισμα. Τα ζυμαρικά δεν χρειάζονται ξέπλυμα, διότι έτσι, απομακρύνεται το άμυλο, που χρειάζεται στη διατροφή μας, αλλά και βοηθάει στο να «κολλήσει» καλύτερα η σάλτσα. Επίσης, ξεπλένοντας τα, στερείτε τη γεύση τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Plant based συνταγή με μπιφτέκια μανιταριών Portobello

Ρόφημα με τζίντζερ και κουρκουμά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε τους τέλειους πατζαροκεφτέδες εύκολα και γρήγορα;

Πατζαροκεφτέδες: Η παρασκευή των τέλειων πατζαροκεφτέδες είναι μια απολαυστική γαστρονομική περιπέτεια, συνδυάζοντας τη γήινη γλυκύτητα των παντζαριών με αλμυρά βότανα και μπαχαρικά για να δημιουργήσετε ένα γευστικό και χορταστικό πιάτο.

Στήθος κοτόπουλου με υπέροχη μεσογειακή γέμιση

Κοτόπουλο συνταγή: Το μεσογειακό γεμιστό στήθος κοτόπουλου είναι ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο που είναι τέλειο για ένα βραδινό δείπνο ή ένα φανταχτερό δείπνο. Αυτή η συνταγή είναι γεμάτη με μεσογειακές γεύσεις και είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Ποιες τροφές θα σας βοηθήσουν να χτίσετε μυς;

Μαζί με μια ισχυρή ρουτίνα προπόνησης, μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει άπαχες πρωτεΐνες, υγιείς υδατάνθρακες και υγιή λίπη είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση μυών και τη βελτίωση της συνολικής σας φυσικής κατάστασης.

3 στους 5 γονείς παίζουν το μάγειρα για τα μικρά παιδιά που είναι δύσκολα στο φαγητό

Ο Woolford ενθαρρύνει επίσης τη συμμετοχή των παιδιών σε εκδρομές με είδη παντοπωλείου, περνώντας χρόνο στο τμήμα προϊόντων και ρωτώντας τους τι μπορεί να τους αρέσει να δοκιμάσουν.

Πολυτελής πίτα Banoffee με καραμελωμένη μπανάνα 

Αυτή η συνταγή ανεβάζει την παραδοσιακή πίτα Banoffee σε ένα εντελώς νέο επίπεδο με την προσθήκη καραμελωμένων μπανανών, καθιστώντας την μια πραγματικά πολυτελή απόλαυση που είναι ιδανική για κάθε ειδική περίσταση.

Θαλασσινά συνταγή - Σοταρισμένο καλαμάρι

Στα διατροφικά πλεονεκτήματα των καλαμαριών περιλαμβάνεται και το χαμηλό θερμιδικό τους περιεχόμενο, το οποίο μπορεί ωστόσο να διαφοροποιηθεί σημαντικά, ανάλογα με τον τρόπο μαγειρέματος.