Διατροφή

Κανέλα και γαρίφαλο

Κανέλα και γαρίφαλο

 

Η κανέλα και το γαρίφαλο, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν άνετα οι «Διόσκουροι» των μπαχαρικών, καθώς δεν χρησιμοποιείται σχεδόν ποτέ το ένα χωρίς το άλλο, τόσο στη μαγειρική, όσο και στη ζαχαροπλαστική.

Ο συνδυασμός τους μας δίνει ένα μοναδικό αποτέλεσμα γεύσης και αρώματος. Σημειώνεται ότι τα δύο αυτά μπαχαρικά έχουν και θεραπευτικές ιδιότητες. Ειδικότερα, η κανέλα, η οποία θεωρείται από τα αρχαιότερα μπαχαρικά, ανακουφίζει τους καταπονημένους μυς, ενώ χρησιμοποιείται και σε περιπτώσεις ατονίας.

Είναι θερμαντική, εφιδρωτική, βελτιώνει τη λειτουργία των νεφρών και θεωρείται ιδανική για την αντιμετώπιση της δυσπεψίας, των κολικών και της διάρροιας. Επίσης, τη σκόνη της κανέλας, η οποία έχει αντισηπτική και επουλωτική δράση, μπορούμε να την βάλουμε σε πληγές.

Όσον αφορά στη χρήση της στη μαγειρική, μπαίνει σχεδόν σε όλα τα αφροδισιακά πιάτα, καθώς ανεβάζει την θερμοκρασία και τονώνει την κυκλοφορία του αίματος.  Το γαρίφαλο ή μοσχοκάρφι από την άλλη, με το αιθέριο έλαιο που περιέχει μας ανακουφίζει από τη δυσπεψία και τη ναυτία, ενώ έχει και ήπια αντισηπτική δράση.

Επίσης, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για την ακμή, τον έρπητα και το «κριθαράκι». Όπως και η κανέλα έτσι και το γαρίφαλο τονώνει και την ερωτική μας διάθεση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μωβ λάχανο: Ο σύμμαχος σας για την απώλεια βάρους;

Πώς να καλλιεργήσετε τα δικά σας αγγούρια;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πικάντικο κορεάτικο βοδινό Bulgogi

Το βοδινό κρέας χαρακτηρίζεται από χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, αφού κάθε 100 γραμμάρια προϊόντος περιέχουν 109 θερμίδες. Επίσης, περιέχει μεγάλο αριθμό πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, συγκεκριμένα, 21,62 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια τρόφιμου.     

Πώς να φτιάξετε μια νοστιμότατη πίτα με κράνμπερι

Τα κράνμπερι είναι φρούτα, επομένως σου προσφέρουν κατά βάση υδατάνθρακες, κυρίως με τη μορφή απλών σακχάρων, προσφέροντας 46 θερμίδες στα 100 γραμμάρια φρέσκου προϊόντος. Τα κρανμπερι είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης C, φυτικών ινών και μαγγανίου.

Λάδια: Ποιο είναι το χειρότερο λάδι για μαγείρεμα;

Μαγειρικό λάδι: Όταν επιλέγετε ένα μαγειρικό λάδι, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το σημείο καπνού του. Για υψηλότερο μαγείρεμα, επιλέξτε λάδια με υψηλό σημείο καπνίσματος. Αποφύγετε τα έλαια χαμηλού σημείου καπνού και τα υδρογονωμένα φυτικά έλαια για να διατηρήσετε μια υγιεινή διατροφή.