Διατροφή

Δώστε παράταση στη νεότητά σας

Δώστε παράταση στη νεότητά σας

Η παράταση της νεότητας είναι ένα ζήτημα που απασχολεί γυναίκες και άντρες από καταβολής κόσμου.  Τα χρόνια περνούν και όπως δεν μπορούμε να σταματήσουμε το χρόνο έτσι δεν μπορούμε να σταματήσουμε την φυσική συνέπεια που έχει στον οργανισμό μας και το σώμα μας. Ωστόσο, μπορούμε να καθυστερήσουμε τη γήρανση .

Εάν   αποφύγετε τα ακόλουθα

Κάπνισμα: επιδρά βλαπτικά στο κολλαγόνο, στην ελαστίνη και αυξάνει την παραγωγή ελεύθερων ριζών. Αποτέλεσμα είναι η εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, κυρίως γύρω από το στόμα και τα μάτια.

Υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία: Η χρόνια επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας στο δέρμα επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος. Είναι μία αθροιστική διαδικασία που εξαρτάται από τη συνολική ποσότητα της υπεριώδους ακτινοβολίας που έχει δεχθεί ένα άτομο από την αρχή της ζωής του και του τύπου της επιδερμίδας του.

Υπερφαγία: η παχυσαρκία και το υπερβάλλον σωματικό βάρος αποτελούν τις πιο συχνές αιτίες μείωσης της διάρκειας ζωής και αυξάνουν τους πρόωρους  θανάτους. Κάτι τέτοιο οφείλεται στο γεγονός ότι το αυξημένο σωματικό βάρος και λίπος αλλοιώνει το γονιδιακό μας υλικό.

Καθιστική ζωή: συνδέεται άμεσα με τη γήρανση και τη μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης μιας και αυξάνει τον κίνδυνο για χρόνια νοσήματα, όπως τα καρδιαγγειακά, η υπέρταση και ο σακχαρώδης διαβήτης.

Αλκοόλ:   Τα ανησυχητικά νέα έρχονται από τους ειδικούς του Πανεπιστημίου του Μιλάνο, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το αλκοόλ επιταχύνει τη φθορά ενός μέρους των κυττάρων που σχετίζεται με τη γήρανση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια τα πλεονεκτήματα υγείας που προσφέρει η κατανάλωση αβοκάντο στις γυναίκες;

Αυγά ορτυκιού - Μια πραγματική διατροφική υπερδύναμη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ρευματοειδής αρθρίτιδα και διατροφή: Τι να τρως και τι να αποφεύγεις

Το Ίδρυμα Αρθρίτιδας συνιστά να επιδιώκετε να καταναλώνετε δύο φλιτζάνια φρούτα και δύο έως τρία φλιτζάνια λαχανικά την ημέρα. Καλές πηγές περιλαμβάνουν τα μούρα, τα εσπεριδοειδή, τα σταυρανθή λαχανικά (όπως το μπρόκολο, το λάχανο και το κουνουπίδι) και τις πιπεριές.