Διατροφή

Συχνά λάθη στην προετοιμασία της σαλάτας

Συχνά λάθη στην προετοιμασία της σαλάτας

Η σαλάτα μπορεί να είναι ένα απλό πιάτο λαχανικών ή να αποτελέσει από μόνη της ένα κυρίως γεύμα με τρόφιμα από όλες τις ομάδες. Αν χρησιμοποιήσουμε τη φαντασία μας μπορούμε να δημιουργήσουμε πολύ εύγεστες και υγιεινές συνταγές. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι ότι η σαλάτα δεν είναι πάντα μια υγιεινή επιλογή με χαμηλές θερμίδες που βοηθάει στη δίαιτά μας. Υπάρχουν σαλάτες που ξεπερνούν σε θερμιδικό περιεχόμενο τις 1.000 θερμίδες και είναι πλούσιες σε κορεσμένα λιπαρά οξέα επιζήμια για τον οργανισμό μας.

Πώς θα φτιάξετε μια υγιεινή σαλάτα

  1. Αρχικά, το κύριο συστατικό της σαλάτας θα πρέπει να είναι τα ωμά ή μαγειρεμένα λαχανικά. Τα λαχανικά είναι τρόφιμα τα οποία εφοδιάζουν τον οργανισμό μας με πολύτιμα στοιχεία για την καλή λειτουργία του όπως βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά. Τα λαχανικά καλό θα είναι να κόβονται σε μεγάλα κομμάτια, καθώς έτσι υπάρχει μικρότερη απώλεια θρεπτικών συστατικών. Επίσης, προτιμήστε λαχανικά εποχής, καθώς είναι πιο θρεπτικά αλλά και πιο οικονομικά. Επιλέξτε λαχανικά με έντονα και διαφορετικά χρώματα για διαφορετικά θρεπτικά συστατικά.
  2. Όταν προσθέτουμε πρωτεΐνη στη σαλάτα, τότε αυτή μπορεί να αποτελέσει ένα κυρίως γεύμα. Καλές πηγές πρωτεΐνης είναι το κοτόπουλο χωρίς πέτσα, η γαλοπούλα, το ψάρι, τα αυγά και το άπαχο μοσχάρι. Αν θέλετε να αποφύγετε τα ζωικά προϊόντα, μπορείτε να προσθέσετε όσπρια όπως οι φακές. Αποφύγετε την προσθήκη λιπαρών κρεάτων, μπέικον, σαλαμιού, λουκάνικων όπως και τηγανητών κρεάτων (π.χ. κοτόπουλο πανέ).
  3. Να είστε λίγο προσεκτικοί με τα επιπλέον υλικά που προσθέτετε, καθώς μπορεί να είναι υγιεινά αλλά να προσθέτουν επιπλέον θερμίδες. Για παράδειγμα, δύο κουταλιές της σούπας κολοκυθόσποροι (πασατέμπος) αποδίδουν 148 θερμίδες.
  4. Κάποιοι άνθρωποι καταναλώνουν σαλάτα μόνο αν τη φορτώσουν με σάλτσες. Δυστυχώς, κάποιες σάλτσες μπορεί να μεταμορφώσουν μια σαλάτα σε ανθυγιεινό πιάτο. Μόλις ένα τέταρτο του φλιτζανιού μιας λιπαρής σάλτσας μπορεί να αποδώσει ακόμη και 250 θερμίδες. Φτιάξτε μόνοι σας ωραίες σάλτσες με βάση το γιαούρτι ή ακόμη την απλή αλλά κατά τα άλλα εύγευστη βινεγκρέτ.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Plant based συνταγή με μπιφτέκια μανιταριών Portobello

Ρόφημα με τζίντζερ και κουρκουμά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε τους τέλειους πατζαροκεφτέδες εύκολα και γρήγορα;

Πατζαροκεφτέδες: Η παρασκευή των τέλειων πατζαροκεφτέδες είναι μια απολαυστική γαστρονομική περιπέτεια, συνδυάζοντας τη γήινη γλυκύτητα των παντζαριών με αλμυρά βότανα και μπαχαρικά για να δημιουργήσετε ένα γευστικό και χορταστικό πιάτο.

Στήθος κοτόπουλου με υπέροχη μεσογειακή γέμιση

Κοτόπουλο συνταγή: Το μεσογειακό γεμιστό στήθος κοτόπουλου είναι ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο που είναι τέλειο για ένα βραδινό δείπνο ή ένα φανταχτερό δείπνο. Αυτή η συνταγή είναι γεμάτη με μεσογειακές γεύσεις και είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Ποιες τροφές θα σας βοηθήσουν να χτίσετε μυς;

Μαζί με μια ισχυρή ρουτίνα προπόνησης, μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει άπαχες πρωτεΐνες, υγιείς υδατάνθρακες και υγιή λίπη είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση μυών και τη βελτίωση της συνολικής σας φυσικής κατάστασης.

3 στους 5 γονείς παίζουν το μάγειρα για τα μικρά παιδιά που είναι δύσκολα στο φαγητό

Ο Woolford ενθαρρύνει επίσης τη συμμετοχή των παιδιών σε εκδρομές με είδη παντοπωλείου, περνώντας χρόνο στο τμήμα προϊόντων και ρωτώντας τους τι μπορεί να τους αρέσει να δοκιμάσουν.

Πολυτελής πίτα Banoffee με καραμελωμένη μπανάνα 

Αυτή η συνταγή ανεβάζει την παραδοσιακή πίτα Banoffee σε ένα εντελώς νέο επίπεδο με την προσθήκη καραμελωμένων μπανανών, καθιστώντας την μια πραγματικά πολυτελή απόλαυση που είναι ιδανική για κάθε ειδική περίσταση.

Θαλασσινά συνταγή - Σοταρισμένο καλαμάρι

Στα διατροφικά πλεονεκτήματα των καλαμαριών περιλαμβάνεται και το χαμηλό θερμιδικό τους περιεχόμενο, το οποίο μπορεί ωστόσο να διαφοροποιηθεί σημαντικά, ανάλογα με τον τρόπο μαγειρέματος.