Διατροφή

Τι είναι τα βιολογικά τρόφιμα ;

Τι είναι τα βιολογικά τρόφιμα ;

Η παραγωγή των βιολογικών τροφίμων έχει αναπτυχθεί πολύ και αποτελούν  σήμερα  βασική επιλογή της ελληνικής  οικογένειας . Το γεγονός αυτό  οδήγησε στην επέκταση της διάθεσής τους σε όλους τους χώρους της αγοράς (π.χ. supermarket, λαϊκές αγορές, εξειδικευμένα καταστήματα). Τι σημαίνει βιολογικό προϊόν; . Απαντήσεις μας δίνει Δημήτριος Γρηγοράκης M.Sc.- Κλινικός Διαιτολόγος-διατροφολόγος.

Ως βιολογικά ή οργανικά χαρακτηρίζονται τα προϊόντα εκείνα που έχουν παραχθεί σύμφωνα με καθορισμένες προδιαγραφές.

  • Πρόκειται για  ένα σύστημα ολοκληρωμένης φυσικής παραγωγής, με μειωμένη χρήση λιπάνσεων και φυτοπροστατευτικών ουσιών, συγκριτικά με τα κλασικά συστήματα παραγωγής.
  • Απαιτεί την πλήρη χρήση των φυσικών πόρων του οικοσυστήματος.
  • Δεν περιορίζεται στην απλή αντικατάσταση των συνθετικών χημικών ουσιών της συμβατικής γεωργίας, με τις επιτρεπόμενες συστάσεις του Κανονισμού (ΕΟΚ) 2092/91, αλλά ούτε και στην παραγωγή προϊόντων χωρίς υπολείμματα φυτοπροστατευτικών ουσιών.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μαγειρικά μυστικά για να φτιάξετε το τέλειο κοτόπουλο

Ρευματοειδής αρθρίτιδα και διατροφή: Τι να τρως και τι να αποφεύγεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Tarte Tatin με φέτα και σύκα: Η αλμυρή εκδοχή για το απόλυτο γλυκό

Οι συνδυασμοί γεύσεων ενθουσιάζουν τις αισθήσεις σε κάθε μπουκιά και ενισχύουν τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά στοιχεία οποιουδήποτε πιάτου και αν είναι.  Αυτό ακριβώς πετυχαίνει και η ακόλουθη συνταγή με σύκα και φέτα.

Το πιο νόστιμο γλυκό με σύκα για όλους

Σύκα γλυκό: Ψητά σύκα με μέλι με μασκαρπόνε και φιστίκια Αιγίνης, μια δελεαστική απόλαυση που απολαμβάνει τις αισθήσεις και αφήνει μια μόνιμη εντύπωση.