Διατροφή

Τρόφιμα που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου

Τρόφιμα που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου

Το κολλαγόνο είναι μια απαραίτητη πρωτεΐνη του οργανισμού, η οποία –δυστυχώς- μειώνεται αισθητά με το πέρασμα των χρόνων.

Μετά τα 35, το κολλαγόνο μειώνεται αισθητά και τα πρώτα σημάδια γίνονται αισθητά στο δέρμα, στις αρθρώσεις, στα μαλλιά και στα νύχια. Εκτός από τα διάφορα σκευάσματα, που περιέχουν κολλαγόνο και υπόσχονται ομορφιά, υγιείς αρθρώσεις και λαμπερό δέρμα μάθετε ποιες τροφές ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου.

Λαχανικά

Τα κόκκινα λαχανικά, όπως το παντζάρι, οι ντομάτες και η κόκκινη πιπεριά είναι πλούσια σε λυκοπένιο, το οποίο προωθεί την παραγωγή λυκοπένου από τον οργανισμό. Την ίδια στιγμή τα πορτοκαλί λαχανικά, όπως τα καρότα και οι γλυκοπατάτες, είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, η οποία αποκαθιστά το κολλαγόνο που έχει καταστραφεί.

Ψάρι και άπαχο κρέας

Τα ψάρια που περιέχουν ω τρία λιπαρά όπως ο κολιός, ο σολομός, ο τόνος βοηθούν στη διατήρηση της σφιχτής και ελαστικής επιδερμίδας.

Μούρα

Τα βατόμουρα, οι φράουλες, τα μύρτιλα, τα σμέουρα και όλα τα μούρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία πολεμούν (και πάλι) τις ελεύθερες ρίζες που έχουν βάλει σκοπό να γεράσουν το δέρμα σας, ενώ ταυτόχρονα δίνουν ώθηση στο κολλαγόνο του οργανισμού.

Σκόρδο

Το σκόρδο προσφέρει λιποϊκό οξύ και ταυρίνη, δυο ουσίες που βοηθούν να «ξαναχτιστεί» το κολλαγόνο, ενώ ταυτόχρονα είναι εξαιρετική πηγή ενώσεων θείου, που αποτελούν σημαντικό κομμάτι της παραγωγής κολλαγόνου.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το καλύτερο είδος μεσημεριανού φαγητού για "δύσκολα" παιδιά

Μια γλυκιά συνταγή με πρωταγωνιστή το πεπόνι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Tarte Tatin με φέτα και σύκα: Η αλμυρή εκδοχή για το απόλυτο γλυκό

Οι συνδυασμοί γεύσεων ενθουσιάζουν τις αισθήσεις σε κάθε μπουκιά και ενισχύουν τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά στοιχεία οποιουδήποτε πιάτου και αν είναι.  Αυτό ακριβώς πετυχαίνει και η ακόλουθη συνταγή με σύκα και φέτα.

Το πιο νόστιμο γλυκό με σύκα για όλους

Σύκα γλυκό: Ψητά σύκα με μέλι με μασκαρπόνε και φιστίκια Αιγίνης, μια δελεαστική απόλαυση που απολαμβάνει τις αισθήσεις και αφήνει μια μόνιμη εντύπωση.

Ραπανάκι: Ένας σύμμαχος για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας

Ραπανάκι: Εντάσσοντας το ραπανάκι στη διατροφή μας, μπορούμε να απολαύσουμε τη μοναδική του γεύση και ταυτόχρονα να προσφέρουμε στον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας.

Χαλβάς με ταχίνι - Θρεπτικό και νόστιμο γλυκό

Χαλβάς με ταχίνι - Ο χαλβάς μπορεί να περιλαμβάνει μια ποικιλία συστατικών όπως ξηρούς καρπούς, σοκολάτα και αποξηραμένα φρούτα, καθιστώντας τον μια προσαρμόσιμη απόλαυση που ταιριάζει σε κάθε ουρανίσκο.