Διατροφή

Έρευνα-ανατροπή για το πόσο κακό κάνουν τα τυριά στην υγεία

Έρευνα-ανατροπή για το πόσο κακό κάνουν τα τυριά στην υγεία

Η κατανάλωση τυριού, γιαουρτιού ή γάλατος δεν αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος ή εγκεφαλικού, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη. Μία μελέτη που έρχεται να καθησυχάσει τους φόβους των καταναλωτών ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να κρύβουν καρδιαγγειακούς κινδύνους.

Η μελέτη (μετα-ανάλυση προηγούμενων ερευνών) υποστηρίζει ότι ακόμη και τα πλήρη -όχι light- προϊόντα δεν αυξάνουν τον κίνδυνο για την καρδιά και για τα αγγεία του αίματος. Τα γαλακτοκομικά έχουν ουδέτερη επίπτωση στην ανθρώπινη υγεία, δηλαδή ούτε την ωφελούν, ούτε τη βλάπτουν, σύμφωνα με τη νέα έρευνα.

Οι ερευνητές από τη Βρετανία, τη Δανία και την Ολλανδία, με επικεφαλής τον Τζινγκ Γκούο του Πανεπιστημίου του Ρέντινγκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ευρωπαϊκό περιοδικό επιδημιολογίας European Journal of Epidemiology, σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν», μελέτησαν στοιχεία από 29 έρευνες, που αφορούσαν συνολικά περίπου 939.000 ανθρώπους από όλο τον κόσμο και έχουν διεξαχθεί τα τελευταία 35 χρόνια.

Η μελέτη συμπέρανε ότι «δεν βρέθηκαν συσχετίσεις ανάμεσα στην κατανάλωση γάλατος και γαλακτοκομικών προϊόντων με κανονικά ή χαμηλά λιπαρά και στην καρδιαγγειακή υγεία των ανθρώπων ή στη θνησιμότητά τους». «Αν και υπάρχει μια ευρέως διαδεδομένη αντίληψη πως τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να είναι κακά για την υγεία, η έρευνά μας δείχνει ότι αυτό είναι λάθος» δήλωσε ο καθηγητής Ίαν Γκίβενς του Πανεπιστημίου του Ρέντινγκ. Από την άλλη όμως, η υπερβολική κατανάλωση γαλακτοκομικών με πολλά λιπαρά μπορεί όντως να δημιουργήσει πρόβλημα στην υγεία, σύμφωνα με τους ειδικούς.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ντομάτες: Σύμμαχος της πεπτικής σας υγείας

Πώς συνδέεται η χορτοφαγία με τον σακχαρώδη διαβήτη;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πικάντικο κορεάτικο βοδινό Bulgogi

Το βοδινό κρέας χαρακτηρίζεται από χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, αφού κάθε 100 γραμμάρια προϊόντος περιέχουν 109 θερμίδες. Επίσης, περιέχει μεγάλο αριθμό πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, συγκεκριμένα, 21,62 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια τρόφιμου.     

Πώς να φτιάξετε μια νοστιμότατη πίτα με κράνμπερι

Τα κράνμπερι είναι φρούτα, επομένως σου προσφέρουν κατά βάση υδατάνθρακες, κυρίως με τη μορφή απλών σακχάρων, προσφέροντας 46 θερμίδες στα 100 γραμμάρια φρέσκου προϊόντος. Τα κρανμπερι είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης C, φυτικών ινών και μαγγανίου.