Διατροφή

Τα αναψυκτικά συμβάλλουν στην ανάπτυξη παιδικής παχυσαρκίας;

Τα αναψυκτικά συμβάλλουν στην ανάπτυξη παιδικής παχυσαρκίας;

 

Τα αναψυκτικά συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη παιδικής παχυσαρκίας;. Απάντηση μας δίνει η  Γεωργία Καπώλη-Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ΜSc.

Η κατανάλωση αναψυκτικών με ζάχαρη αυξάνει το σωματικό βάρος και κατά 60% τις πιθανότητες να γίνει ένα παιδί παχύσαρκο.

Στοιχεία σχετικής  έρευνας έδειξε  ,επίσης , ότι μόνο το 5% της παραπάνω  αύξησης μπορεί να αποδοθεί στα σακχαρούχα ποτά και αυτό χωρίς να διαπιστώνεται σαφής σχέση αιτίας-αποτελέσματος.

Όποτε τι γίνεται; Μήπως πίνοντας περισσότερα αναψυκτικά μειώνεται η κατανάλωση γαλακτοκομικών, ή επειδή τα παιδιά λαμβάνουν τόση ζάχαρη σε υγρή μορφή παίρνουν την επιπλέον ενέργεια χωρίς να χορταίνουν, οπότε εξακολουθούν να τρώνε και τελικά παχαίνουν;. Είναι αυτός ο λόγος που αυξάνονται τα ποσοστά υπερβάλλοντος βάρους διεθνώς και στη χώρα μας, ή μήπως είναι η μείωση της σωματικής δραστηριότητας; .

Υπάρχουν μελέτες των διατροφικών συνηθειών που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι φταίει κυρίως η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας. Από την άλλη, διάφορες έρευνες δείχνουν ότι τα αποτελεσματικότερα μέτρα κατά της παχυσαρκίας είναι η συμμετοχή σε φυσική δραστηριότητα και η μείωση των ωρών τηλεθέασης. Εξάλλου, πάντοτε υπάρχει και η λύση των light αναψυκτικών, των οποίων η ασφάλεια έχει διαπιστωθεί σε πολλές μελέτες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να καλλιεργήσετε τα δικά σας αγγούρια;

Πικάντικο κορεάτικο βοδινό Bulgogi

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε μια νοστιμότατη πίτα με κράνμπερι

Τα κράνμπερι είναι φρούτα, επομένως σου προσφέρουν κατά βάση υδατάνθρακες, κυρίως με τη μορφή απλών σακχάρων, προσφέροντας 46 θερμίδες στα 100 γραμμάρια φρέσκου προϊόντος. Τα κρανμπερι είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης C, φυτικών ινών και μαγγανίου.

Λάδια: Ποιο είναι το χειρότερο λάδι για μαγείρεμα;

Μαγειρικό λάδι: Όταν επιλέγετε ένα μαγειρικό λάδι, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το σημείο καπνού του. Για υψηλότερο μαγείρεμα, επιλέξτε λάδια με υψηλό σημείο καπνίσματος. Αποφύγετε τα έλαια χαμηλού σημείου καπνού και τα υδρογονωμένα φυτικά έλαια για να διατηρήσετε μια υγιεινή διατροφή.