Greek English French German Italian
Pin It
Για το μαγείρεμα των λαχανικών και το σκόρδο πολλοί μύθοι ακούγονται , τους οποίους  έχει  υιοθετήσει πολύς κόσμος . Ας μάθουμε την αλήθεια με την βοήθεια της Γεωργίας Καπώλη- Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ΜSc.

Το μαγείρεμα καταστρέφει τις βιταμίνες που περιέχουν τα λαχανικά;

Μύθος: Το μαγείρεμα στην πραγματικότητα δίνει ώθηση στην ικανότητα που έχει ο οργανισμός μας να απορροφά τα θρεπτικά συστατικά ορισμένων λαχανικών. Για παράδειγμα, το λυκοπένιο, που καταπολεμά τον καρκίνο, είναι πολύ ισχυρότερο στη μαγειρεμένη σάλτσα ντομάτας, από ότι στις ωμές ντομάτες. Πολλά θρεπτικά συστατικά μπορούν να χαθούν με τη λάθος μαγειρική τεχνική.

Ο πιο σημαντικός κανόνας είναι ότι δεν θα πρέπει να βράζουμε υπερβολικά τα λαχανικά, διότι τα θρεπτικά συστατικά θα φύγουν από τα λαχανικά και θα μείνουν στο νερό της κατσαρόλας, επομένως όλα τα οφέλη τους θα χαθούν. Για να κρατήσουν όσο το δυνατό περισσότερα συστατικά, θα πρέπει να ψήνουμε τα λαχανικά στον ατμό, στο γκριλ ή στον φούρνο μικροκυμάτων με όσο το δυνατόν λιγότερο νερό και να μειώνουμε στο ελάχιστο τον χρόνο ψησίματος.

Το σκόρδο σκοτώνει τον έρωτα;

Μύθος: Το σκόρδο περιέχει την ουσία αλισίνη, η οποία αυξάνει τη ροή του αίματος στα σεξουαλικά όργανα και επομένως μπορεί να αυξήσει τη διάθεση για ερωτικές περιπτύξεις… Προσοχή όμως, μην ξεχάσετε να φροντίσετε και την αναπνοή σας…
Pin It

Cook name