Διατροφή

Πηγές βιταμίνης C εκτός πορτοκαλιού

Πηγές βιταμίνης C εκτός πορτοκαλιού

Εν μέσω του χειμώνα, πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν στα πορτοκάλια για να λάβουν την απαραίτητη δόση βιταμίνης C, προκειμένου ο οργανισμός τους να αντισταθεί στα κρυολογήματα – καθώς, επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει πως η κατανάλωση βιταμίνης C μπορεί να συντομεύσει τον χρόνο της ασθένειας ή να μειώσει τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων. Υπάρχουν όμως και άλλες τροφές που αποτελούν πηγές

Πιπεριές. Μισό φλιτζάνι πιπεριές τσίλι παρέχει 107,8 mg βιταμίνης C. Μάλιστα, η καψαϊκίνη (το συστατικό που κάνει καυτερές τις κόκκινες πιπεριές), μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου. Επιπλέον, ένα φλιτζάνι κόκκινες πιπεριές περιέχει σχεδόν τρεις φορές περισσότερη βιταμίνη C από ένα πορτοκάλι (δηλαδή 190 mg). Μικρότερη -αλλά αρκετά υψηλή- είναι η ποσότητα στις πράσινες πιπεριές (120 mg).

Μπρόκολο, λάχανο, κουνουπίδι. Αρκετά υψηλή είναι η ποσότητα της βιταμίνης C στο μπρόκολο, καθώς αποδίδει περίπου 132 mg. Την ίδια στιγμή, ένα μικρό κουνουπίδι αποδίδει 127,7 mg. Στο λάχανο, η ποσότητα της βιταμίνης είναι μικρότερη και ανέρχεται σε 80,4 mg, ενώ τα λαχανάκια Βρυξελλών αποδίδουν 74,8 mg.

Παπάγια, φράουλες, ανανάς, ακτινίδιο, μάνγκο. Αρκετά είναι τα φρούτα που περιέχουν σημαντική ποσότητα βιταμίνης C. Έχουμε και λέμε: η παπάγια αποδίδει 88,3 mg, ένα φλιτζάνι φράουλες 84,7 mg, ένας ανανάς 78,9 mg, δύο ακτινίδια 137,2 mg, ενώ ένα μάνγκο αγγίζει τα 122,3 mg. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που αναζητείτε βιταμίνη C αλλά δεν έχετε πορτοκάλια, σκεφτείτε τις -πολύ αξιόλογες- εναλλακτικές σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το καλύτερο είδος μεσημεριανού φαγητού για "δύσκολα" παιδιά

Μια γλυκιά συνταγή με πρωταγωνιστή το πεπόνι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Tarte Tatin με φέτα και σύκα: Η αλμυρή εκδοχή για το απόλυτο γλυκό

Οι συνδυασμοί γεύσεων ενθουσιάζουν τις αισθήσεις σε κάθε μπουκιά και ενισχύουν τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά στοιχεία οποιουδήποτε πιάτου και αν είναι.  Αυτό ακριβώς πετυχαίνει και η ακόλουθη συνταγή με σύκα και φέτα.

Το πιο νόστιμο γλυκό με σύκα για όλους

Σύκα γλυκό: Ψητά σύκα με μέλι με μασκαρπόνε και φιστίκια Αιγίνης, μια δελεαστική απόλαυση που απολαμβάνει τις αισθήσεις και αφήνει μια μόνιμη εντύπωση.

Ραπανάκι: Ένας σύμμαχος για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας

Ραπανάκι: Εντάσσοντας το ραπανάκι στη διατροφή μας, μπορούμε να απολαύσουμε τη μοναδική του γεύση και ταυτόχρονα να προσφέρουμε στον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας.

Χαλβάς με ταχίνι - Θρεπτικό και νόστιμο γλυκό

Χαλβάς με ταχίνι - Ο χαλβάς μπορεί να περιλαμβάνει μια ποικιλία συστατικών όπως ξηρούς καρπούς, σοκολάτα και αποξηραμένα φρούτα, καθιστώντας τον μια προσαρμόσιμη απόλαυση που ταιριάζει σε κάθε ουρανίσκο.