Διατροφή

Ρίξτε τα σάκχαρά σας, ρίχνοντάς το στο περπάτημα

Ρίξτε τα σάκχαρά σας, ρίχνοντάς το στο περπάτημα

Σύμφωνα με νέα μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία, φαίνεται ότι ένας περίπατος μετά τα γεύματα ενδεχομένως να είναι πιο αποτελεσματικός για τη μείωση των επιπέδων σακχάρου σε διαβητικούς ασθενείς, συγκριτικά με έναν περίπατο διάρκειας 30 λεπτών σε οποιαδήποτε άλλη ώρα της μέρας.

Για τους σκοπούς της μελέτης, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Diabetologia, οι ερευνητές ζήτησαν από 41 εθελοντές με σακχαρώδη διαβήτη να περπατούν για 30 λεπτά μέσα στη μέρα ή για 10 λεπτά μετά από κάθε κύριο γεύμα, για συνολικό διάστημα 2 εβδομάδων. Οι συμμετέχοντες φορούσαν συσκευές που κατέγραφαν τη σωματική τους δραστηριότητα και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Συνολικά, παρατηρήθηκε μια μέση μείωση των επίπεδων σακχάρου στο αίμα κατά 12% στην περίπτωση που οι εθελοντές περπατούσαν μετά τα γεύματα, συγκριτικά με όταν έκαναν έναν 30λεπτο περίπατο κάποια στιγμή μέσα στη μέρα. Μάλιστα, η μεγαλύτερη διαφορά καταγράφηκε στο περπάτημα μετά το βραδινό γεύμα.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, τα μεταγευματικά επίπεδα γλυκόζης αποτελούν ένα σημαντικό στόχο για τη διαχείριση του σακχαρώδη διαβήτη, καθώς συνδέονται τόσο με το συνολικό γλυκαιμικό έλεγχο όσο και με τον καρδιαγγειακό κίνδυνο. Κλείνοντας, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα παρατηρούμενα οφέλη της σωματικής δραστηριότητας μετά τα γεύματα, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη για την αντίστοιχη τροποποίηση των συστάσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε την τέλεια μαγιονέζα;

Ακτινίδιο: Πολύπλευρα οφέλη για την υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λαζάνια μπολονέζ: Μια υπέροχη συνταγή με πλούσια μπεσαμέλ

Λαζάνια μπολονέζ: Η σάλτσα προσθέτει ένα μεταξένιο, κρεμώδες στρώμα που έρχεται σε όμορφη αντίθεση με την μπολονέζ και τη σάλτσα ντομάτας, δημιουργώντας έναν αρμονικό συνδυασμό γεύσεων και υφών που είναι δύσκολο να αντισταθείς.

Ποια είναι τα βασικά στοιχεία μαγειρικής που ένας φοιτητής πρέπει να γνωρίζει;

Φοιτητές φαγητό: Για τους φοιτητές και μαθητές που θέλουν να ξεφύγουν από τις συνεχείς παραγγελίες παράδοσης και να εξοικονομήσουν χρήματα μαγειρεύοντας στο σπίτι, είναι απαραίτητο να κατέχουν μερικές βασικές μαγειρικές δεξιότητες