H αντιοξειδωτική δράση του ροδιού είναι 3 φορές ισχυρότερη από το κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι. Σχετικές πληροφορίες μας δίνει ο Δημήτριος Γρηγοράκης M.Sc.Κλινικός Διαιτολόγος-διατροφολόγος.
Το παραπάνω συμβαίνει χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα του ροδιού σε ανθοκυανίνες, πολυφαινόλες και τανίνες, σύμφωνα με μετρήσεις ORAC (μέθοδος μέτρησης της αντιοξειδωτικής ποσότητας και δράσης τροφίμων) .
Τα οφέλη του ανθρώπινου οργανισμού από το ρόδι είναι :
- Η περισσότερο γνωστή χρήση του φρούτου αφορά στην προστασία της καρδιάς, σύμφωνα με κάποιες εργαστηριακές μελέτες .
- Οι τανίνες που περιέχει επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό στη μείωση του οξειδωτικού στρες (αυξημένα επίπεδα ελεύθερων ριζών στον οργανισμό).
- Η κατανάλωση του χυμού για 2 εβδομάδες από ασθενείς που παρουσίαζαν υψηλή πίεση είχε θετικά αποτελέσματα , σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη το 2001 (Aviram και Dornfeld).
- Το ρόδι και ιδιαίτερα το εκχύλισμά του, μπορεί να μειώσει τη διάβρωση των χόνδρων, βοηθώντας έτσι κατά της οστεοαρθρίτιδας.
- Εχει αντιβακτηριδιακή και αντι-ιική δράση κατά της οδοντικής πλάκας.
- Είναι καλή πηγή βιταμίνης C
- Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και σε φυλλικό οξύ.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις