Διατροφή

10 διατροφικοί στόχοι για το 2017

10 διατροφικοί στόχοι για το 2017

Βάλε αυτούς του δέκα στόχους για τη διατροφή σου για το 2017 και θα δεις εκπληκτικά αποτελέσματα τόσο στην υγεία σου όσο και στο σώμα και τον οργανισμό σου.

1) Να τρως λαχανικά σε κάθε σου γεύμα: Η διατροφική αυτή αλλαγή μπορεί να αλλάξει ριζικά τον μεταβολισμό σου, να σε κάνει να νιώθεις μεγαλύτερη ευεξία. Αντί να καταναλώνεις κράκερς ή κουλουράκια (με ζάχαρη ή αλάτι), δοκίμασε να συμπεριλάβεις σε κάθε σου γεύμα πιο φυσικές τροφές.

2) Πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά: Ο συνδυασμός αυτών σε χορταίνει πιο γρήγορα και σταθεροποιεί τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Δημητριακά, αβοκάντο, ξηροί καρποί, ελαιόλαδο εναι τροφές που μπορούν να φέρουν θεαματικό αποτέλεσμα.

3) Σαλάτα ως κύριο γεύμα μια φορά την ημέρα: Μια μεγάλη σαλάτα καλύπτει σε μεγάλο βαθμό την ανάγκη σου για φυτικές ίνες και διατηρεί σταθερό το βάρος σου.

4) Το μεσημεριανό, το κυριότερο γεύμα της ημέρας: Καταναλώνοντας περισσότερες θερμίδες το μεσημέρι (απ’ότι το πρωί ή το βράδυ), έχεις περισσότερες πιθανότητες να μην ξαναπεινάσεις σε μεγάλο βαθμό μέχρι το τέλος της ημέρας και έτσι να νιώθεις το στομάχι σου πιο ελαφρύ.

5) Να τρως μέχρι να νιώσεις χορτασμένη στο 80%: Προσπάθησε να τρως αργά και δώσε ιδιαίτερη προσοχή στο αίσθημα κορεσμού. Το θέμα είναι να νιώθεις ευχαρίστηση από το φαγητό, όχι να νιώθεις φούσκωμα, θέλοντας να «εκραγείς».

6) Γίνε χορτοφάγος μια ημέρα μέσα στην εβδομάδα: Προσπάθησε για μία ημέρα να αποφύγεις το κρέας, τα γαλακτοκομικά προιόντα, τα αυγά. Φάε τροφές με φυτικές ίνες. Φρούτα και λαχανικά.

7) Προσπάθησε να αποφύγεις την ζάχαρη: Η ζάχαρη αυξάνει την όρεξη και προσθέτει θερμίδες. Αν θες να φας ένα γλυκό, δοκίμασε να εντάξεις στο διαιτολόγιό σου τα αποξηραμένα φρούτα ή ένα μικρό κομμάτι bitter σοκολάτας.

8) Προγραμμάτισε τα γεύματά σου: Αφιέρωσε μια ημέρα της εβδομάδας για να κάνεις «meal planning», δηλαδή να οργανώσεις τα γεύματα που θα καταναλώσεις μέσα στην εβδομάδα στην κάθε σου μέρα.

9) Αλάτι, αυτός ο εχθρός: Προσπάθησε να το περιορίσεις. Προτίμησε να συμπεριλάβεις στο διαιτολόγιό σου μυρωδικά για να κάνεις το φαγητό πιο νόστιμο και προσπάθησε να αποφύγεις την εύκολη λύση, καταφεύγοντας στο αλάτι.

10) Μην στερείσαι: Να αποφύγεις το τσιμπολόγημα αλλά μην στερείσαι συνεχώς τροφές γιατί αυτό θα είναι κάτι που ίσως σου ρίξει την ψυχολογία. Να επιβραβεύεις τον εαυτό σου με τροφές που σου δίνουν ευχαρίστηση. Μην ξεχνάς όμως τη «χρυσή» συμβουλή: «Μέτρον άριστον».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πρέπει να αποχαιρετήσεις εντελώς το ρύζι για να χάσεις βάρος;

Ποια φαγητά μπορείτε να μαγειρέψετε μαζί με τα παιδιά σας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λάδια: Ποιο είναι το χειρότερο λάδι για μαγείρεμα;

Μαγειρικό λάδι: Όταν επιλέγετε ένα μαγειρικό λάδι, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το σημείο καπνού του. Για υψηλότερο μαγείρεμα, επιλέξτε λάδια με υψηλό σημείο καπνίσματος. Αποφύγετε τα έλαια χαμηλού σημείου καπνού και τα υδρογονωμένα φυτικά έλαια για να διατηρήσετε μια υγιεινή διατροφή.

Κοτόπουλο με baby πατάτες και ψητές ντομάτες

Συνταγή κοτόπουλο: Για κλασικούς τύπους που δεν πειραματίζονται πολύ με τη μαγειρική, μέχρι πιο έθνικ συνταγές για κοτόπουλο ταζίν ή με κάρι,  οι συνταγές  με κοτόπουλο είναι εύκολες και γευστικές.  Είτε προτιμάτε μπούτι, είτε στήθος, ακόμα κι αν θέλετε το κοτόπουλο ολόκληρο στο ταψί υπάρχουν αρκετές επιλογές. 

Πώς να φτιάξετε την τέλεια μαγιονέζα;

Παρασκευή μαγιονέζας: Η παρασκευή της τέλειας μαγιονέζας στο σπίτι είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε και σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τη γεύση ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις.

Ακτινίδιο: Πολύπλευρα οφέλη για την υγεία

Ακτινίδιο: Η ενσωμάτωση του ακτινιδίου στη διατροφή σας είναι ένας εύκολος και νόστιμος τρόπος για να εμπλουτίσετε τη διατροφική σας πρόσληψη και να ενισχύσετε την υγεία σας σε πολλά μέτωπα.

Λαζάνια μπολονέζ: Μια υπέροχη συνταγή με πλούσια μπεσαμέλ

Λαζάνια μπολονέζ: Η σάλτσα προσθέτει ένα μεταξένιο, κρεμώδες στρώμα που έρχεται σε όμορφη αντίθεση με την μπολονέζ και τη σάλτσα ντομάτας, δημιουργώντας έναν αρμονικό συνδυασμό γεύσεων και υφών που είναι δύσκολο να αντισταθείς.