Διατροφή

5 μυστικά για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς

5 μυστικά για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς

Η αλλαγή του χρόνου συνοδεύεται πάντα και από ένα πλουσιοπάροχο γεύμα. Για να μην σας βρει η νέα χρονιά, όμως, με δύο κιλά παραπάνω από την υπερφαγία, δείτε τι να προσέξετε πριν πέσετε με τα μούτρα στο πιάτο σας στο τραπέζι της Πρωτοχρονιάς.

Υπάρχουν 5 μυστικά για να φάτε σωστά στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και μετά να βγείτε χωρίς παρατράγουδα.

1ο μυστικό: Ενυδατωθείτε σωστά. Πιείτε ένα ποτήρι νερό μισή ώρα πριν το γεύμα και μην το παρακάνετε με την κατανάλωση αλκοόλ κατά την διάρκεια του γεύματος. Προτιμήστε το κόκκινο κρασί, καθώς περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά. Παρ’ όλα αυτά καταναλώστε το με μέτρο, γιατί το αλκοόλ μας παρέχει πολλές θερμίδες.

2ο μυστικό: Ξεκινήστε το γεύμα σας πάντα με τη σαλάτα. Τα λαχανικά, θα σας «γεμίσουν» με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και επιπλέον θα σας χορτάσουν τόσο, ώστε να μην υπερβάλλετε στην ποσότητα του κυρίως πιάτου.

3ο μυστικό: Στο κυρίως πιάτο, αυτά που θα επιλέξετε θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν όλες τις κατηγορίες (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπαρά). Αποφύγετε τα «κακά» λιπαρά, δηλαδή τα τηγανητά και τις σος και προτιμήστε το ελαιόλαδο.

4ο μυστικό: Διαλέξτε το επιδόρπιο με τα λιγότερα λιπαρά και θερμίδες και καταναλώστε ένα μικρό κομμάτι. Καλό θα ήταν να αποφύγετε γλυκά με βούτυρο και πολλή ζάχαρη, καθώς η βασιλόπιτα παραμονεύει!

5ο μυστικό: Τις ημέρες πριν και μετά τα γεύματα των εορτών προσπαθήστε να καταναλώσετε πολλά φρούτα και λαχανικά. Ενυδατωθείτε σωστά και περπατήστε, κάνει καλό!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε ένα εύκολο δείπνο για να εντυπωσιάσετε την πεθερά σας;

Το καλύτερο είδος μεσημεριανού φαγητού για "δύσκολα" παιδιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Tarte Tatin με φέτα και σύκα: Η αλμυρή εκδοχή για το απόλυτο γλυκό

Οι συνδυασμοί γεύσεων ενθουσιάζουν τις αισθήσεις σε κάθε μπουκιά και ενισχύουν τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά στοιχεία οποιουδήποτε πιάτου και αν είναι.  Αυτό ακριβώς πετυχαίνει και η ακόλουθη συνταγή με σύκα και φέτα.

Το πιο νόστιμο γλυκό με σύκα για όλους

Σύκα γλυκό: Ψητά σύκα με μέλι με μασκαρπόνε και φιστίκια Αιγίνης, μια δελεαστική απόλαυση που απολαμβάνει τις αισθήσεις και αφήνει μια μόνιμη εντύπωση.

Ραπανάκι: Ένας σύμμαχος για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας

Ραπανάκι: Εντάσσοντας το ραπανάκι στη διατροφή μας, μπορούμε να απολαύσουμε τη μοναδική του γεύση και ταυτόχρονα να προσφέρουμε στον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας.