Διατροφή

Καταπολεμήστε την ακμή με τις σωστές τροφές

Καταπολεμήστε την ακμή με τις σωστές τροφές

Yπάρχουν ορισμένες τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν να προλάβετε ή να περιορίσετε τα συμπτώματα της ακμής.

Η ακμή είναι μία από τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις του κόσμου στο Διαδίκτυο, αφού πρόκειται για μια δερματική πάθηση που επηρεάζει την πλειοψηφία των ανθρώπων σε διάφορες φάσεις της ζωής τους.

Η ακμή οφείλεται σε δυσλειτουργία της παραγωγής σμήγματος στην επιδερμίδα, είτε επειδή αυτή η παραγωγή είναι υπερβολική, είτε επειδή υπάρχουν κλειστοί πόροι που δεν επιτρέπουν στα φυσικά έλαια του δέρματος να βγουν στην επιφάνεια, είτε λόγω κάποιου άλλου ερεθισμού.

Μούρα
Όλα τα είδη μούρων (φράουλες, βατόμουρα, σμέουρα, βακκίνια) είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών. Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν από πολλές παθήσεις, μεταξύ των οποίων και η ακμή. Μια διατροφή που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε πάντα μια λαμπερή, ελαστική και λεία επιδερμίδα.

Καρυδέλαιο
Το λάδι καρύδας είναι ιδανικό για τα άτομα που πάσχουν από ακμή και ουλές ακμής, καθώς είναι μία από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες για να απομακρύνετε τα σημάδια από το δέρμα σας. Εκτός αυτού, το λάδι καρύδας περιέχει επίσης λιπαρά οξέα, που συμβάλλουν στην καλύτερη γήρανση της επιδερμίδας. Το έλαιο καρύδας είναι επίσης μια σημαντική πηγή λαυρικού οξέος, το οποίο είναι ένα πολύ γνωστό για τις αντιβακτηριακές, αντιιικές και αντιμυκητιασικές του ιδιότητες.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Λαχανικά όπως το σπανάκι, το λάχανο, η σέσκουλα, κλπ περιέχουν μεγάλες ποσότητες μαγγανίου. Αυτό βοηθάει στον σχηματισμό κολλαγόνου και διατηρεί επίσης το δέρμα σας καθαρό, απαλό και ελαστικό. Εκτός αυτού, τα πράσινα λαχανικά είναι επίσης μια πλούσια πηγή βιταμίνης Α, η οποία είναι απαραίτητη στη θεραπεία της ακμής και άλλων δερματικών προβλημάτων.

Αβοκάντο
Τα αβοκάντο περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Β και ειδικά βιταμίνης Β3 (νιασίνη), η οποία είναι εξαιρετικά αντιφλεγμονώδης. Βοηθά στην αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως η ροδόχρους ακμή, το έκζεμα, η ψωρίαση και η ακμή. Επίσης τα αβοκάντο είναι μια σημαντική πηγή βιταμινών A, D, Β και Ε, και όλα αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο στην αναπλήρωση των κυττάρων του σώματός σας.

Ψάρια
Τα ψάρια και ιδίως οι σαρδέλες, ο σολομός και οι ρέγγες αποτελούν μια πλούσια πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι εξαιρετικά για την υγεία του δέρματός σας. Τα Ω-3 λιπαρά οξέα ενυδατώνουν το δέρμα σας και το διατηρούν απαλό. Εκτός αυτού, μπορούν επίσης να βοηθήσουν να μειώσουν τα επίπεδα της ευαισθησίας του δέρματος στον ήλιο.

Μανιτάρια
Τα μανιτάρια είναι μια ακόμα πολύ καλή πηγή βιταμίνης Β, ιδίως ριβοφλαβίνης, η οποία είναι πολύ σημαντική για τη συνολική υγεία του δέρματός σας, καθώς συμβάλλει στην καλύτερη επισκευή και συντήρηση των ιστών του δέρματος. Αυτή η βιταμίνη, επίσης, μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης ακμής ή κηλίδων στην επιδερμίδα.

Ακτινίδια
Όπως τα μούρα, έτσι και τα ακτινίδια περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών, που είναι απαραίτητα για την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος. Η βιταμίνη C είναι γνωστή για την τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου και σας δίνει ένα πιο λαμπερό και όμορφο δέρμα χωρίς σημάδια και λεπτές γραμμές ή ρυτίδες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ντομάτες: Σύμμαχος της πεπτικής σας υγείας

Πώς συνδέεται η χορτοφαγία με τον σακχαρώδη διαβήτη;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πικάντικο κορεάτικο βοδινό Bulgogi

Το βοδινό κρέας χαρακτηρίζεται από χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, αφού κάθε 100 γραμμάρια προϊόντος περιέχουν 109 θερμίδες. Επίσης, περιέχει μεγάλο αριθμό πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, συγκεκριμένα, 21,62 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια τρόφιμου.     

Πώς να φτιάξετε μια νοστιμότατη πίτα με κράνμπερι

Τα κράνμπερι είναι φρούτα, επομένως σου προσφέρουν κατά βάση υδατάνθρακες, κυρίως με τη μορφή απλών σακχάρων, προσφέροντας 46 θερμίδες στα 100 γραμμάρια φρέσκου προϊόντος. Τα κρανμπερι είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης C, φυτικών ινών και μαγγανίου.