Διατροφή

Έξυπνα τρικ για να διατηρήσετε φρέσκα 4 τρόφιμα

Έξυπνα τρικ για να διατηρήσετε φρέσκα 4 τρόφιμα

Αυγά, κρέας και τυρί. Πρόκειται για τρόφιμα που καταναλώνουμε σε μεγάλη συχνότητα. Πως μπορούμε όμως για να κάνουμε οικονομία να τα διατηρήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα; Τα παρακάτω μυστικά θα σας φανούν ιδιαιτέρως χρήσιμα!

1. Αυγά

Τα ωμά αυγά αντέχουν έως και πέντε εβδομάδες στο ψυγείο αλλά το βασικό είναι να τα αποθηκεύσετε σωστά. Μην αφήνετε ποτέ τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου, καθώς είναι το τμήμα του ψυγείου με τη λιγότερο σταθερή θερμοκρασία, αφού το ανοιγοκλείνουμε συχνά-πυκνά. Τοποθετήστε τα αβγά πίσω-πίσω στο ράφι, μέσα στη συσκευασία που τα αγοράσατε.

2. Κρέας

Το σημαντικό για να το διατηρήσετε περισσότερο είναι να βάλετε το κρέας στα χαμηλά ράφια του ψυγείου, καθώς οι θερμοκρασίες εκεί είναι χαμηλότερες. Επιπλέον, φροντίστε να το τυλίγετε δύο φορές με αλουμινόχαρτο, πλαστική μεμβράνη ή οτιδήποτε άλλο συνηθίζετε να χρησιμοποιείτε ώστε να αποφύγετε την επαφή με άλλα τρόφιμα.

3. Κρεμμύδια

Για να διατηρηθούν τα κρεμμύδια περισσότερο από δύο εβδομάδες, τοποθετήστε τα σε μια χάρτινη σακούλα και διατηρήστε τα σε δροσερό μέρος, μακριά από τον ήλιο.

4. Τυρί

Τα σκληρά τυριά αντέχουν περισσότερο από τα μαλακά. Πώς θα τα κάνετε να διατηρούνται περισσότερο; Αρχικά, αφαιρέστε τη συσκευασία στην οποία αγοράσατε το τυρί και στη συνέχεια τυλίξτε το σε λαδόκολλα και μετά σε αλουμινόχαρτο. Με τον τρόπο αυτό, το τυρί θα παραμείνει φρέσκο για περισσότερο καιρό και δεν θα ξεραθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια τα πλεονεκτήματα υγείας που προσφέρει η κατανάλωση αβοκάντο στις γυναίκες;

Αυγά ορτυκιού - Μια πραγματική διατροφική υπερδύναμη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ρευματοειδής αρθρίτιδα και διατροφή: Τι να τρως και τι να αποφεύγεις

Το Ίδρυμα Αρθρίτιδας συνιστά να επιδιώκετε να καταναλώνετε δύο φλιτζάνια φρούτα και δύο έως τρία φλιτζάνια λαχανικά την ημέρα. Καλές πηγές περιλαμβάνουν τα μούρα, τα εσπεριδοειδή, τα σταυρανθή λαχανικά (όπως το μπρόκολο, το λάχανο και το κουνουπίδι) και τις πιπεριές.