Διατροφή

Τα οφέλη της κατανάλωσης αμυγδάλων

Τα οφέλη της κατανάλωσης αμυγδάλων

 

Τα αμύγδαλα εκτός από πολύ ιδιαίτερη γεύση παρέχουν πλήθος ευεργετικών στοιχείων σε εκείνον που τα καταναλώνει, καθώς είναι πλούσιες πηγές πρωτεΐνης, βιταμίνης Ε, φυτικών ινών και πολλών σημαντικών αμινοξέων. Ερευνητές παρουσίασαν έξι νέες μελέτες σχετικά με τα οφέλη της κατανάλωσης αμυγδάλων. Διαβάστε ποια  είναι αυτά:

Λιγότερο λίπος στην κοιλιά

Το λίπος στην κοιλιά κάνει κάτι περισσότερο από κακή εμφάνιση. Θα κρέμεται γύρω από τα όργανα σας στην κοιλιακή χώρα και έχετε τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών. Ευτυχώς, με βάση μια νέα μελέτη οι ενήλικες με αυξημένη LDL (κακή) χοληστερόλη, που έτρωγαν 10 αμύγδαλα την ημέρα για έξι εβδομάδες, μείωσαν το λίπος της κοιλιάς και η περίμετρος της μέσης τους περισσότερο από εκείνους που είχαν μια ισορροπημένη διατροφή.

Μειώστε τη χοληστερίνη

Μείωση της LDL ( κακή) χοληστερόλη. Οι άνθρωποι που τρώνε τα αμύγδαλα έχουν 44% λιγότερες πιθανότητες να έχουν αυξημένη LDL σε σύγκριση με εκείνους που δεν καταναλώνουν αμύγδαλα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη του Louisiana State University σε 24.808 ενήλικες .

Λιγότερες λιγούρες

Η κατανάλωση 10 άψητων και ανάλατων αμυγδάλων ημερησίως βοηθά να περιορίσει τις ορέξεις των συμμετεχόντων και τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Purdue σε 137 ενήλικες .

Λιγότερες Φλεγμονές

Σε μια νέα κινεζική μελέτη, οι διαβητικοί τύπου 2 που έτρωγαν 10 αμύγδαλα κάθε μέρα για τρεις μήνες βελτίωσαν τα επίπεδα του σώματός τους από το οξειδωτικό στρες και τη φλεγμονή.

Υγιέστερη εγκυμοσύνη

Περισσότερες από τις μισές γυναίκες κερδίζουν πάρα πολύ βάρος κατά την εγκυμοσύνη, αυξάνοντας τις πιθανότητες του διαβήτη κύησης, την υψηλή αρτηριακή πίεση και προεκλαμψία. Όμως, τα αμύγδαλα μπορεί να βοηθήσουν. Μια νέα μελέτη σε υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες από την Καλιφόρνια δείχνει ότι η κατανάλωση 10 αμυγδάλων βελτιώνει τον κορεσμό, μειώνει την όρεξη  και μπορεί να προωθήσει την υγιή αύξηση βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια τα πλεονεκτήματα υγείας που προσφέρει η κατανάλωση αβοκάντο στις γυναίκες;

Αυγά ορτυκιού - Μια πραγματική διατροφική υπερδύναμη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ρευματοειδής αρθρίτιδα και διατροφή: Τι να τρως και τι να αποφεύγεις

Το Ίδρυμα Αρθρίτιδας συνιστά να επιδιώκετε να καταναλώνετε δύο φλιτζάνια φρούτα και δύο έως τρία φλιτζάνια λαχανικά την ημέρα. Καλές πηγές περιλαμβάνουν τα μούρα, τα εσπεριδοειδή, τα σταυρανθή λαχανικά (όπως το μπρόκολο, το λάχανο και το κουνουπίδι) και τις πιπεριές.