Διατροφή

Τα 6 μη στην προετοιμασία μιας μακαρονάδας

Τα 6 μη στην προετοιμασία μιας μακαρονάδας

 

Το να φτιάξει κάποιος μακαρόνια θεωρείται εύκολη υπόθεση. Ακόμα και όσοι/όσες δεν έχουν καλές σχέσεις με την κουζίνα, μια μακαρονάδα μπορούν να βράσουν. Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι γίνονται πολλά σφάλματα κατά την παρασκευή αυτού του εύκολου φαγητού που αλλοιώνουν τη γεύση του και είναι δεν είναι δύσκολο να αποφευχθούν. Ποια είναι λοιπόν τα πιο συχνά λάθη;

  1. Δεν ρίχνετε αλάτι στο νερό που βράζει μες στην κατσαρόλα ή το ρίχνετε πολύ νωρίς, όταν ακόμη το νερό είναι κρύο. Το σωστό είναι να ρίχνετε αλάτι όταν το νερό έχει πάρει βράση.
  2. Ρίχνετε λάδι στο νερό, το οποίο έχεις ως αποτέλεσμα να λαδώνει τα μακαρόνια και να μην τα αφήνει στη συνέχεια να απορροφήσουν τη σάλτσα.
  3. Αμελείτε να ανακατεύετε τακτικά τα μακαρόνια όσο βράζουν.
  4. Δεν συνοδεύετε τα μακαρόνια με την κατάλληλη σάλτσα. Για παράδειγμα όσο πιο πλούσια και πυκνή σε υφή είναι σάλτσα τόσο περισσότερο έχει ανάγκη να «δέσει» με οποιοδήποτε είδος μακαρονιού έχει πτυχώσεις ή τρύπες, όπως είναι οι πένες.
  5. Σουρώνετε τα μακαρόνια και μετά τα ξεπλένετε με κρύο νερό. Αυτό απομακρύνει το άμυλο, θρεπτικό συστατικό για την καλή υγεία του οργανισμού.
  6. Δεν φροντίζετε να κρατήσετε λίγο από το νερό από αυτό που βράσατε τα μακαρόνια. Τι θα το κάνετε; Θα ραντίσετε τη μακαρονάδα σας, αφού πρώτα την έχετε σερβίρει σε ένα πιάτο με μπόλικη σάλτσα.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι κίνδυνοι της αποφυγής των λιπαρών στη διατροφή σας

Ντομάτες: Σύμμαχος της πεπτικής σας υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πικάντικο κορεάτικο βοδινό Bulgogi

Το βοδινό κρέας χαρακτηρίζεται από χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, αφού κάθε 100 γραμμάρια προϊόντος περιέχουν 109 θερμίδες. Επίσης, περιέχει μεγάλο αριθμό πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, συγκεκριμένα, 21,62 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια τρόφιμου.     

Πώς να φτιάξετε μια νοστιμότατη πίτα με κράνμπερι

Τα κράνμπερι είναι φρούτα, επομένως σου προσφέρουν κατά βάση υδατάνθρακες, κυρίως με τη μορφή απλών σακχάρων, προσφέροντας 46 θερμίδες στα 100 γραμμάρια φρέσκου προϊόντος. Τα κρανμπερι είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης C, φυτικών ινών και μαγγανίου.