Διατροφή

Φάτε τις πατάτες με την φλούδα τους

Φάτε τις πατάτες με την φλούδα τους

Η φλούδα της πατάτας έχει βιταμίνες, προστατεύει την καρδιά και βοηθά στην απώλεια βάρους.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε τη συνήθεια όταν μαγειρεύουμε πατάτες -με οποιοδήποτε τρόπο (βραστές, τηγανητές, ψητές) να τις ξεφλουδίζουμε. Η αλήθεια είναι όμως ότι η φλούδα της πατάτας έχει τα πιο πολύτιμα και ευεργετικά συστατικά για τον οργανισμό.

Συγκεκριμένα:
– Η φλούδα της πατάτας ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα καθώς περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, Β και ασβέστιο.
-Προστατεύει από πολλές μορφές καρκίνου χάρη στα φυτοχημικά στοιχεία που διαθέτει.
– Περιέχει υψηλά επίπεδα χλωρογενικού οξέος το οποίο συνδέεται με την προστασία από τη δημιουργία όγκων.
-Συμβάλλει στη μείωση της χοληστερίνης καθώς έχει πολλές φυτικές ίνες, πολυφαινόλες και γλυκαλκαλοειδή στοιχεία.
– Προστατεύει την καρδιά λόγω του καλίου αλλά και των ωμέγα-3 ακόρεστων λιπαρών.
-Βοηθά στην απώλεια βάρους καθώς περιέχει ασήμαντη ποσότητα λίπους, χοληστερόλης και νατρίου. Αν τρώτε την πατάτα με τη φλούδα είναι πιο χορταστική.

Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να τις πλύνετε πολύ καλά για να φύγουν τα χώματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιες τροφές θα σας βοηθήσουν να χτίσετε μυς;

3 στους 5 γονείς παίζουν το μάγειρα για τα μικρά παιδιά που είναι δύσκολα στο φαγητό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πολυτελής πίτα Banoffee με καραμελωμένη μπανάνα 

Αυτή η συνταγή ανεβάζει την παραδοσιακή πίτα Banoffee σε ένα εντελώς νέο επίπεδο με την προσθήκη καραμελωμένων μπανανών, καθιστώντας την μια πραγματικά πολυτελή απόλαυση που είναι ιδανική για κάθε ειδική περίσταση.

Θαλασσινά συνταγή - Σοταρισμένο καλαμάρι

Στα διατροφικά πλεονεκτήματα των καλαμαριών περιλαμβάνεται και το χαμηλό θερμιδικό τους περιεχόμενο, το οποίο μπορεί ωστόσο να διαφοροποιηθεί σημαντικά, ανάλογα με τον τρόπο μαγειρέματος.