Διατροφή

Μπανανόφλουδα: γιατί να μην την ξαναπετάξετε

Μπανανόφλουδα: γιατί να μην την ξαναπετάξετε

Ποιος δεν λατρεύει τις μπανάνες με την υπέροχη, γλυκιά, γεύση; Με τη φλούδα, όμως, τι γίνεται; Καταλήγει στα σκουπίδια ή τουλάχιστον αυτό ίσχυε μέχρι τώρα, γιατί, αν δεν το ήξερες ήδη, η μπανανόφλουδα δεν είναι μόνο βρώσιμη, αλλά κάνει και καλό.

Σε πολλές χώρες όπως στην Ινδία, η μπανανόφλουδα θεωρείται ξεχωριστή λιχουδιά με πολλά οφέλη για τον οργανισμό και, μάλιστα, σύμφωνα με το περιοδικό Business Insider, περιέχει υψηλά ποσοστά βιταμινών Β6 και Β12, μαγνήσιο και κάλιο, καθώς και φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.

Σημείωσε ότι η σάρκα μιας μεσαίας μπανάνας περιέχει σημαντικά ποσοστά της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης διαφόρων θρεπτικών ουσιών, όπως 12% των ινών, 17% της βιταμίνης C, 20% της βιταμίνης Β6, 12% του καλίου και 8% του μαγνησίου, ενώ αν στη συνέχεια φας και τη φλούδα θα λάβεις ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των θρεπτικών συστατικών.

Βέβαια, μπορεί η σάρκα να είναι μαλακή και γλυκιά αλλά η φλούδα ινώδης και ελαφρώς πικρή, γι’ αυτό πριν τη φας πρέπει να την τηγανίσεις, να την ψήσεις ή να τη βράσεις για τουλάχιστον 10 λεπτά, μιας και η θερμότητα διασπά τις ίνες και την μαλακώνει κάνοντας την και πιο εύπεπτη. Εναλλακτικά, μπορείς να την προσθέσεις σε smoothies. Επιπλέον, όσο πιο ώριμη είναι η μπανάνα τόσο πιο λεπτή και γλυκιά γίνεται η φλούδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ντομάτες: Σύμμαχος της πεπτικής σας υγείας

Πώς συνδέεται η χορτοφαγία με τον σακχαρώδη διαβήτη;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πικάντικο κορεάτικο βοδινό Bulgogi

Το βοδινό κρέας χαρακτηρίζεται από χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, αφού κάθε 100 γραμμάρια προϊόντος περιέχουν 109 θερμίδες. Επίσης, περιέχει μεγάλο αριθμό πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, συγκεκριμένα, 21,62 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια τρόφιμου.     

Πώς να φτιάξετε μια νοστιμότατη πίτα με κράνμπερι

Τα κράνμπερι είναι φρούτα, επομένως σου προσφέρουν κατά βάση υδατάνθρακες, κυρίως με τη μορφή απλών σακχάρων, προσφέροντας 46 θερμίδες στα 100 γραμμάρια φρέσκου προϊόντος. Τα κρανμπερι είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης C, φυτικών ινών και μαγγανίου.