Διατροφή

Το τυρί κάνει το κρασί πιο γευστικό

Το τυρί κάνει το κρασί πιο γευστικό

 

Έρευνα δείχνει ότι το τυρί βελτιώνει τη γεύση του κρασιού και αυξάνει την απόλαυση που νιώθουν όσοι το καταναλώνουν.

Προβληματίζεστε πώς να σερβίρετε ένα μέτριο κρασί χωρίς να δυσαρεστηθούν οι καλεσμένοι σας; Η επιστήμη βρήκε τη λύση. Θα το προσφέρετε με τυρί. Φαίνεται ότι το τυρί βγάζει στην επιφάνεια τα φρουτώδη αρώματα του κρασιού αυξάνοντας έτσι την απόλαυση όσων το γεύονται.  Η έρευνα εξηγεί γιατί ταιριάζουν τόσο το κρασί με το τυρί και πάντα σερβίρονται σε συνδυασμό, εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ερευνητές από το Centrefor Tasteand Feeding Behaviour της Ντιζόν της Γαλλίας ζήτησαν από 31 λάτρεις του κρασιού να δοκιμάσουν διάφορα κρασιά και τυριά και να βαθμολογήσουν την ευχαρίστηση που έπαιρναν. Όλα τα κρασιά είχαν καλύτερη γεύση μετά το τυρί. Μάλιστα οι ειδικοί δοκίμασαν 4 διαφορετικά τυριά και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο αναφορικά με την ευχαρίστηση που έπαιρναν οι καταναλωτές. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Food Science. Παρ’ όλα αυτά οι επιστήμονες συμβουλεύουν να προσέχουμε σε ποιους σερβίρουμε τυρί γιατί ανήκει σε μία από τις πιο μισητές κατηγορίες τροφίμων. Σε έρευνα που έκανε το Κέντρο νευροεπιστημονικής έρευνας της Λυών σε 332 άτομα σχετικά με το ποιο φαγητό τους έφερνε τη μεγαλύτερη αποστροφή το 6% επέλεξαν το τυρί, διπλό ποσοστό από όσους μισούν τα ψάρια ή τα επεξεργασμένα κρέατα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το καλύτερο είδος μεσημεριανού φαγητού για "δύσκολα" παιδιά

Μια γλυκιά συνταγή με πρωταγωνιστή το πεπόνι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Tarte Tatin με φέτα και σύκα: Η αλμυρή εκδοχή για το απόλυτο γλυκό

Οι συνδυασμοί γεύσεων ενθουσιάζουν τις αισθήσεις σε κάθε μπουκιά και ενισχύουν τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά στοιχεία οποιουδήποτε πιάτου και αν είναι.  Αυτό ακριβώς πετυχαίνει και η ακόλουθη συνταγή με σύκα και φέτα.

Το πιο νόστιμο γλυκό με σύκα για όλους

Σύκα γλυκό: Ψητά σύκα με μέλι με μασκαρπόνε και φιστίκια Αιγίνης, μια δελεαστική απόλαυση που απολαμβάνει τις αισθήσεις και αφήνει μια μόνιμη εντύπωση.

Ραπανάκι: Ένας σύμμαχος για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας

Ραπανάκι: Εντάσσοντας το ραπανάκι στη διατροφή μας, μπορούμε να απολαύσουμε τη μοναδική του γεύση και ταυτόχρονα να προσφέρουμε στον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας.

Χαλβάς με ταχίνι - Θρεπτικό και νόστιμο γλυκό

Χαλβάς με ταχίνι - Ο χαλβάς μπορεί να περιλαμβάνει μια ποικιλία συστατικών όπως ξηρούς καρπούς, σοκολάτα και αποξηραμένα φρούτα, καθιστώντας τον μια προσαρμόσιμη απόλαυση που ταιριάζει σε κάθε ουρανίσκο.