Διατροφή

Ένα αυγό την ημέρα κάνει τον γιατρό πέρα;

Ένα αυγό την ημέρα κάνει τον γιατρό πέρα;

 Τα αυγά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, πρωτεΐνες, αμινοξέα και αντιοξειδωτικά, είναι οικονομικά και μαγειρεύονται εύκολα.  Τι συμβαίνει όμως όταν τρώμε ένα αυγό κάθε μέρα;

Κάποτε υπήρχε η άποψη πως η κατανάλωση πολλών αυγών προκαλούσε υψηλή χοληστερίνη. Ο  Δρ. Frankie Phillips, διαιτολόγος της Βρετανικής Ένωσης Διαιτολογίας ανέφερε στον Independent πως δεν υπάρχει «επίσημο» όριο στον αριθμό αυγών που μπορούμε να καταναλώσουμε σε μια μέρα αλλά «μια λογική ποσότητα θα ήταν δύο αυγά». Όπως εξήγησε, από δύο αυγά λαμβάνουμε 12 γρ πρωτεΐνης και χρήσιμη ποσότητα βιταμινών A, D και B, ιώδιο και σελήνιο. Προτείνει δεν την κατανάλωσή τους με κάποια πηγή βιταμίνης C, όπως ο χυμός πορτοκάλι, για να βοηθήσει στην απορρόφηση του σιδήρου. Ένα αυγό την ημέρα μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη στην υγεία: ενίσχυση του ανοσοποιητικού, βελτίωση της υγείας των οστών και των δοντιών αλλά και του δέρματος. Τα αμινοξέα των αυγών πιστεύεται πως βοηθούν και στην καταπολέμηση του στρες. Ο Δρ. Phillips προειδοποιεί ωστόσο πως τα αυγά έχουν και θερμιδικό φορτίο. «Μας δίνουν περίπου 130 θερμίδες τα 2 αυγά οπότε η μεγάλη  κατανάλωση  μπορεί να οδηγήσει σε επιπλέον θερμίδες και διατροφική ανισορροπία», τονίζει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ντομάτες: Σύμμαχος της πεπτικής σας υγείας

Πώς συνδέεται η χορτοφαγία με τον σακχαρώδη διαβήτη;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πικάντικο κορεάτικο βοδινό Bulgogi

Το βοδινό κρέας χαρακτηρίζεται από χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, αφού κάθε 100 γραμμάρια προϊόντος περιέχουν 109 θερμίδες. Επίσης, περιέχει μεγάλο αριθμό πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, συγκεκριμένα, 21,62 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια τρόφιμου.     

Πώς να φτιάξετε μια νοστιμότατη πίτα με κράνμπερι

Τα κράνμπερι είναι φρούτα, επομένως σου προσφέρουν κατά βάση υδατάνθρακες, κυρίως με τη μορφή απλών σακχάρων, προσφέροντας 46 θερμίδες στα 100 γραμμάρια φρέσκου προϊόντος. Τα κρανμπερι είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης C, φυτικών ινών και μαγγανίου.