Διατροφή

Κεράσια: Από τα πιο ισχυρά, φυσικά αντιφλεγμονώδη

Κεράσια: Από τα πιο ισχυρά, φυσικά αντιφλεγμονώδη

Είναι από τα πιο ισχυρά, φυσικά αντιφλεγμονώδη, γεγονός που σημαίνει ότι έχουν ευεργετική δράση σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις.

Τα κεράσια έχουν ως τόπο καταγωγής, μια μικρή πόλη της Μικράς Ασίας, την Κερασούντα, από όπου πιστεύεται ότι πήραν και το όνομα τους. Η χώρα μας κατέχει την 10η θέση στον κόσμο σε παραγωγή κερασιών με 43,000 τόνους το χρόνο. Τέλος, η κερασιά ανήκει στο γένος προύνος, στην οικογένεια ροδίδες, στην τάξη ροδώδη και είναι αγγειόσπερμο δικότυλο φυτό.

κεράσια

Οι ιδιότητες τους στην υγεία:

Βοηθούν την πέψη
Αντιοξειδωτικά οφέλη
Αποτοξίνωση
Αντιφλεγμονώδης δράση
Βελτιώνουν το ανοσοποιητικό και το καρδιαγγειακό σύστημα
Επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης
Αντικαρκινικές ιδιότητες
Απώλεια βάρους
Ανακούφιση του πόνου

Ο χυμός κερασιών καταστέλλει κατά 89% τη δραστηριότητα των ενζύμων εκείνων που οδηγούν στο σχηματισμό πλάκας, δηλαδή, το αρχικό σύμπτωμα της τερηδόνας. Επίσης, ευνοούν την καλή λειτουργικότητα του εντέρου, ενώ δρουν ως καθαρτικά και ως υπακτικά, κυρίως λόγω των φυτικών ινών και των οργανικών οξέων, που περιέχουν. Τα κεράσια είναι ιδιαίτερα πλούσια σε κάποιες φυτικές χημικές ουσίες που ονομάζονται ανθοκυανίνες οι οποίες τους δίνουν και το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα. Μια πρώτη δράση των ανθοκυανίδων είναι η εξουδετέρωση καρκινογόνων ουσιών.

Μειώνουν αισθητά την πνευματική κόπωση, και είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τους μαθητές σε περιόδους εξετάσεων, στο τέλος της σχολικής χρονιάς, όπου υπάρχουν σε αφθονία.

Τα οφέλη των κερασιών στην ομορφιά:
• Πλούσια σε αντιοξειδωτικά
• Αντιγηραντικά
• Ήπιες απολεπιστικές ιδιότητες
• Αντιφλεγμονώδη
• Δίνουν λάμψη στο δέρμα
• Διώχνουν τα σημάδια ηλικίας
• Θεραπεύουν τις λεπτές γραμμές & τις ρυτίδες
• Αναζωογονούν το δέρμα
• Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, C
• Περιέχουν βιταμίνη Ε, Κ
• Πλούσια σε βήτα καροτίνη
• Πλούσια σε κάλιο, μαγνήσιο και σίδηρο
Ένα κεράσι αποδίδει μόλις 4 θερμίδες ενώ μια μερίδα κερασιών (100 γραμμάρια) αποδίδει 33 θερμίδες.

Αξίζει να μπει στη διατροφή μας σωστά;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυγά ορτυκιού - Μια πραγματική διατροφική υπερδύναμη

Τα μαγειρικά μυστικά του να φτιάξεις τα τέλεια ρεβίθια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ρευματοειδής αρθρίτιδα και διατροφή: Τι να τρως και τι να αποφεύγεις

Το Ίδρυμα Αρθρίτιδας συνιστά να επιδιώκετε να καταναλώνετε δύο φλιτζάνια φρούτα και δύο έως τρία φλιτζάνια λαχανικά την ημέρα. Καλές πηγές περιλαμβάνουν τα μούρα, τα εσπεριδοειδή, τα σταυρανθή λαχανικά (όπως το μπρόκολο, το λάχανο και το κουνουπίδι) και τις πιπεριές.

Tarte Tatin με φέτα και σύκα: Η αλμυρή εκδοχή για το απόλυτο γλυκό

Οι συνδυασμοί γεύσεων ενθουσιάζουν τις αισθήσεις σε κάθε μπουκιά και ενισχύουν τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά στοιχεία οποιουδήποτε πιάτου και αν είναι.  Αυτό ακριβώς πετυχαίνει και η ακόλουθη συνταγή με σύκα και φέτα.