Διατροφή

Δροσερή σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο

Δροσερή σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο

Τώρα το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες, η όρεξη μας είναι συνήθως περιορισμένη και προτιμάμε δροσερά γεύματα που θα μας χορτάσουν χωρίς όμως να μας βαρύνουν το στομάχι.

Η συνταγή που σας προτείνουμε, σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο, είναι από μόνη της ένα κανονικό γεύμα,  θα σας ενθουσιάσει με τις φίνες γεύσεις της και γίνεται μέσα σε 30 λεπτά με πολύ απλή διαδικασία. Αποτελεί την ιδανική λύση για μία πρόσκληση σε γεύμα των αγαπημένων σας φίλων, που θα φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τις μαγειρικές σας ικανότητες, χωρίς να έχει χρειαστεί να κοπιάσετε σχεδόν καθόλου.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τέσσερις μερίδες είναι 500 γραμμάρια πένες, 400 γραμμάρια καθαρισμένες και βρασμένες γαρίδες μεσαίου μεγέθους, 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 3 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι με μειωμένα λιπαρά, το χυμό από ενάμιση λεμόνι, μία σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο, δύο ώριμα αβοκάντο κομμένα σε μικρούς κύβους,  300 γραμμάρια ντοματίνια που θα τα έχετε κόψει ακριβώς στη μέση, ένα φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, φύλλα βασιλικού, αλάτι και πιπέρι.

Πώς θα εκτελέσετε τη συνταγή: Βράζετε τις πένες σε αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά ή όσο αναγράφει η συσκευασία τους, χωρίς όμως να τις αφήσετε να μαλακώσουν πολύ. Αφού βράσουν τις κατεβάζετε από τη φωτιά και τις σουρώνετε, Στη συνέχεια τις ξεπλένετε με νερό βρύσης γιατί διαφορετικά θα λασπώσουν. Τις βάζετε μέσα σ’ένα μεγάλο μπολ, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και προσθέτετε σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας ελαφρά για να μη διαλυθούν και γίνουν μία σχεδόν ομοιόμορφη μάζα. Πρέπει να ξεχωρίζουν μέσα στο μπολ γιατί όπως λένε δεν αρκεί μία συνταγή μαγειρικής να είναι μόνο γευστική, πρέπει να είναι «χορταστική» και στο μάτι.

Αφού ανακατέψουμε τα υλικά προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα φύλλα βασιλικού που θα έχουμε ψιλοκόψει και σερβίρουμε σε μερίδες. Συνοδέψτε το δροσερό αυτό πιάτο μ’ένα ποτήρι κρύο λευκό ξηρό κρασί και απολαύστε ένα γεύμα ελαφρύ, μοναδικά απολαυστικό και τι άλλο; Άκρως καλοκαιρινό με μία νότα εξωτική και μυρωδιά θάλασσας. Καλή σας όρεξη!

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πρέπει να αποχαιρετήσεις εντελώς το ρύζι για να χάσεις βάρος;

Ποια φαγητά μπορείτε να μαγειρέψετε μαζί με τα παιδιά σας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λάδια: Ποιο είναι το χειρότερο λάδι για μαγείρεμα;

Μαγειρικό λάδι: Όταν επιλέγετε ένα μαγειρικό λάδι, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το σημείο καπνού του. Για υψηλότερο μαγείρεμα, επιλέξτε λάδια με υψηλό σημείο καπνίσματος. Αποφύγετε τα έλαια χαμηλού σημείου καπνού και τα υδρογονωμένα φυτικά έλαια για να διατηρήσετε μια υγιεινή διατροφή.

Κοτόπουλο με baby πατάτες και ψητές ντομάτες

Συνταγή κοτόπουλο: Για κλασικούς τύπους που δεν πειραματίζονται πολύ με τη μαγειρική, μέχρι πιο έθνικ συνταγές για κοτόπουλο ταζίν ή με κάρι,  οι συνταγές  με κοτόπουλο είναι εύκολες και γευστικές.  Είτε προτιμάτε μπούτι, είτε στήθος, ακόμα κι αν θέλετε το κοτόπουλο ολόκληρο στο ταψί υπάρχουν αρκετές επιλογές. 

Πώς να φτιάξετε την τέλεια μαγιονέζα;

Παρασκευή μαγιονέζας: Η παρασκευή της τέλειας μαγιονέζας στο σπίτι είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε και σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τη γεύση ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις.

Ακτινίδιο: Πολύπλευρα οφέλη για την υγεία

Ακτινίδιο: Η ενσωμάτωση του ακτινιδίου στη διατροφή σας είναι ένας εύκολος και νόστιμος τρόπος για να εμπλουτίσετε τη διατροφική σας πρόσληψη και να ενισχύσετε την υγεία σας σε πολλά μέτωπα.

Λαζάνια μπολονέζ: Μια υπέροχη συνταγή με πλούσια μπεσαμέλ

Λαζάνια μπολονέζ: Η σάλτσα προσθέτει ένα μεταξένιο, κρεμώδες στρώμα που έρχεται σε όμορφη αντίθεση με την μπολονέζ και τη σάλτσα ντομάτας, δημιουργώντας έναν αρμονικό συνδυασμό γεύσεων και υφών που είναι δύσκολο να αντισταθείς.