Διατροφή

To αβοκάντο μας προστατεύει από τις καρδιακές νόσους

To αβοκάντο μας προστατεύει από τις καρδιακές νόσους

To αβοκάντο μας προστατεύει από τις καρδιακές νόσους, σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Hass Avocado Board της Καλιφόρνια.

Συνήθως αποτελεί προσθήκη σε μια σαλάτα ή smoothie. αλλά για πολλούς, το αβοκάντο έχει αρχίσει να θεωρείται μια ένοχη απόλαυση. Μερικοί το χαρακτηρίζουν φρούτο και άλλοι λαχανικό , αυτό που το κάνει να ξεχωρίζουν είναι ότι αντί να είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, τα αβοκάντο είναι πλούσια σε λιπαρά, όπως υποστηρίζουν κάποιοι διατροφολόγοι .

Παρ΄ όλα αυτά, μια νέα μελέτη αποκάλυψε ότι προσθέτοντας το πράσινο αυτό φρούτο στη διατροφή σας μπορεί να σας βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Επιπλέον, τα αβοκάντο μειώνουν τον κίνδυνο να εμφανίσει κάποιος καρδιακές νόσους, σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Hass Avocado Board της Καλιφόρνια.

Ο Emiliano Escobedo, εκτελεστικός διευθυντής, δήλωσε: «Αυτή η μελέτη υποστηρίζει το σώμα της έρευνας δείχνοντας τα πολλά οφέλη που μπορεί να προσφέρει το φρέσκο αβοκάντο, όταν καταναλώνεται σε καθημερινή βάση». Τα ευρήματα συμβαδίζουν με τις πρόσφατες συστάσεις από τις Διαιτητικές Οδηγίες για τους Αμερικανούς για το 2015-2020.

Οι κατευθυντήριες γραμμές τονίζουν ότι κάνοντας μικρές αλλαγές στις επιλογές τροφίμων μπορεί να κάνουν τη διαφορά, συμπεριλαμβανομένης της μετατόπισης από στερεά λίπη σε έλαια, όπως αυτό του φρέσκου αβοκάντο. Η νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στη Journal of Clinical Lipidology, επιβεβαίωσε ότι το αβοκάντο μπορεί να «αλλάξει σημαντικά τα προφίλ των λιπιδίων. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε ένα εύκολο δείπνο για να εντυπωσιάσετε την πεθερά σας;

Το καλύτερο είδος μεσημεριανού φαγητού για "δύσκολα" παιδιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Tarte Tatin με φέτα και σύκα: Η αλμυρή εκδοχή για το απόλυτο γλυκό

Οι συνδυασμοί γεύσεων ενθουσιάζουν τις αισθήσεις σε κάθε μπουκιά και ενισχύουν τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά στοιχεία οποιουδήποτε πιάτου και αν είναι.  Αυτό ακριβώς πετυχαίνει και η ακόλουθη συνταγή με σύκα και φέτα.

Το πιο νόστιμο γλυκό με σύκα για όλους

Σύκα γλυκό: Ψητά σύκα με μέλι με μασκαρπόνε και φιστίκια Αιγίνης, μια δελεαστική απόλαυση που απολαμβάνει τις αισθήσεις και αφήνει μια μόνιμη εντύπωση.

Ραπανάκι: Ένας σύμμαχος για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας

Ραπανάκι: Εντάσσοντας το ραπανάκι στη διατροφή μας, μπορούμε να απολαύσουμε τη μοναδική του γεύση και ταυτόχρονα να προσφέρουμε στον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας.