Διατροφή

Η συνταγή της ημέρας: ρύζι φούρνου

Η συνταγή της ημέρας: ρύζι φούρνου

Το ρύζι είναι αγαπημένη τροφή για πολλούς. Και εύκολο στο μαγείρεμα. Αυτή τη φορά όμως, θα σας παιδέψουμε λιγάκι για να ετοιμάσετε ένα πρωτότυπο πιάτο με ρύζι φούρνου.

Θα χρειαστείτε για 4 άτομα
1/4 του κιλού ρύζι γλασέ ή καρολίνα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
2 αυγά
1/4 του κιλού διάφορα μαλακά τυριά
80 γρ. γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα
1/2 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
5 κομμάτια λιαστή τομάτα
4 φέτες μπέικον κομμένο σε κύβους
50 γρ. καλαμπόκι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 κούπα corn flakes τριμμένα
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής (30 λεπτά)
Σωτάρουμε λίγο το μπέικον, ενώ την ίδια ώρα βράζουμε το ρύζι, το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τη σωτάρουμε. Επίσης σωτάρουμε το ξερό κρεμμύδι απαλά και μετά ρίχνουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Στεγνώνουμε από το λάδι τις λιαστές τομάτες και τρίβουμε τα τυριά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με το ρύζι και έπειτα ρίχνουμε τα τυριά για να γίνουν όλα ένα μίγμα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και την προσθέτουμε και αυτή στο μίγμα του ρυζιού.

Στρώνουμε σε πυρέξ και πατάμε καλά ώστε να γίνει μία στρώση (υπολογίζουμε περίπου) 5 πόντους. Από πάνω ρίχνουμε τριμμένη γραβιέρα και τα corn flakes τα οποία έχουμε χτυπήσει στο multi. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα το επάνω μέρος και να λιώσουν τα τυριά.

Για να ψηθεί καλά το ρύζι, στην αρχή ψήνουμε με αλουμινόχαρτο το φαγητό μας, και μετά από μισή ώρα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να γίνει τραγανό. Μόλις ψηθεί το αφήνουμε για μισή ώρα έτσι ώστε να κρυώσει λίγο για να μπορεί να κοπεί όμορφα σε κομμάτια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να μαγειρέψετε καπνισμένο βόειο κρέας για δείπνο;

Πώς να φτιάξετε ένα νοστιμότατο στιφάδο;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λάδια: Ποιο είναι το χειρότερο λάδι για μαγείρεμα;

Μαγειρικό λάδι: Όταν επιλέγετε ένα μαγειρικό λάδι, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το σημείο καπνού του. Για υψηλότερο μαγείρεμα, επιλέξτε λάδια με υψηλό σημείο καπνίσματος. Αποφύγετε τα έλαια χαμηλού σημείου καπνού και τα υδρογονωμένα φυτικά έλαια για να διατηρήσετε μια υγιεινή διατροφή.

Κοτόπουλο με baby πατάτες και ψητές ντομάτες

Συνταγή κοτόπουλο: Για κλασικούς τύπους που δεν πειραματίζονται πολύ με τη μαγειρική, μέχρι πιο έθνικ συνταγές για κοτόπουλο ταζίν ή με κάρι,  οι συνταγές  με κοτόπουλο είναι εύκολες και γευστικές.  Είτε προτιμάτε μπούτι, είτε στήθος, ακόμα κι αν θέλετε το κοτόπουλο ολόκληρο στο ταψί υπάρχουν αρκετές επιλογές. 

Πώς να φτιάξετε την τέλεια μαγιονέζα;

Παρασκευή μαγιονέζας: Η παρασκευή της τέλειας μαγιονέζας στο σπίτι είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε και σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τη γεύση ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις.

Ακτινίδιο: Πολύπλευρα οφέλη για την υγεία

Ακτινίδιο: Η ενσωμάτωση του ακτινιδίου στη διατροφή σας είναι ένας εύκολος και νόστιμος τρόπος για να εμπλουτίσετε τη διατροφική σας πρόσληψη και να ενισχύσετε την υγεία σας σε πολλά μέτωπα.

Λαζάνια μπολονέζ: Μια υπέροχη συνταγή με πλούσια μπεσαμέλ

Λαζάνια μπολονέζ: Η σάλτσα προσθέτει ένα μεταξένιο, κρεμώδες στρώμα που έρχεται σε όμορφη αντίθεση με την μπολονέζ και τη σάλτσα ντομάτας, δημιουργώντας έναν αρμονικό συνδυασμό γεύσεων και υφών που είναι δύσκολο να αντισταθείς.