Διατροφή

Σοκολατένιο κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο

Σοκολατένιο κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο

Για όσους ακολουθούν νηστεία, περιμένοντας το Πάσχα, αλλά δεν μπορούν να στερηθούν τα γλυκά, η παρακάτω συνταγή θα τους λύσει τα προβλήματα. Δείτε πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο σοκολατένιο κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο.

Θα χρειαστείτε
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 ½ κ.σ. κονιάκ
1 ½ κ.σ. ξίδι
1 κ.γ. σόδα
ξύσμα από 2 πορτοκάλια και 2/3 ποτηριού χυμό πορτοκαλιού
1 βανίλια
2 κουβερτούρες Nestle Dessert Κλασική
¼ φλιτζ. λάδι
1 φλιτζ. νερό
3 κ.γ. baking powder
3 ½ φλιτζ. αλεύρι γ.ό.χ.
λίγο αλάτι

Για να ετοιμάσουμε το κέικ, σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κονιάκ, το ξίδι και το ξύσμα του πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε το χυμό του πορτοκαλιού, τη σόδα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνουμε τη βανίλια και το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Βάζουμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ, το καλύπτουμε με μεμβράνη και ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε την κουβερτούρα μέχρι να γυαλίσει και την προσθέτουμε στο μείγμα. Ρίχνουμε το μπέικιν και το αλεύρι σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς. Βάζουμε το κέικ σε μια φόρμα που έχουμε λαδώσει και πασπαλίσει με κακάο και ψήνουμε στους 150-160 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Για να ετοιμάσουμε το γλάσο σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα, καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Στη συνέχεια, την ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και μετά το κόβουμε στη μέση. Γεμίζουμε το κάτω κομμάτι με την κουβερτούρα, κλείνουμε με το επάνω και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα μαγειρικά μυστικά του να φτιάξεις τα τέλεια ρεβίθια

Μαγειρικά μυστικά για να φτιάξετε το τέλειο κοτόπουλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ρευματοειδής αρθρίτιδα και διατροφή: Τι να τρως και τι να αποφεύγεις

Το Ίδρυμα Αρθρίτιδας συνιστά να επιδιώκετε να καταναλώνετε δύο φλιτζάνια φρούτα και δύο έως τρία φλιτζάνια λαχανικά την ημέρα. Καλές πηγές περιλαμβάνουν τα μούρα, τα εσπεριδοειδή, τα σταυρανθή λαχανικά (όπως το μπρόκολο, το λάχανο και το κουνουπίδι) και τις πιπεριές.

Tarte Tatin με φέτα και σύκα: Η αλμυρή εκδοχή για το απόλυτο γλυκό

Οι συνδυασμοί γεύσεων ενθουσιάζουν τις αισθήσεις σε κάθε μπουκιά και ενισχύουν τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά στοιχεία οποιουδήποτε πιάτου και αν είναι.  Αυτό ακριβώς πετυχαίνει και η ακόλουθη συνταγή με σύκα και φέτα.

Το πιο νόστιμο γλυκό με σύκα για όλους

Σύκα γλυκό: Ψητά σύκα με μέλι με μασκαρπόνε και φιστίκια Αιγίνης, μια δελεαστική απόλαυση που απολαμβάνει τις αισθήσεις και αφήνει μια μόνιμη εντύπωση.