Διατροφή

Διατροφή για το κρυολόγημα, βήχα, συνάχι

Διατροφή για το κρυολόγημα, βήχα, συνάχι

Ξεκίνησαν να μας ταλαιπωρούν τα εποχικά συμπτώματα του κρυολογήματος -βήχας, συνάχι πονόλαιμος- δοκιμάστε να τα αντιμετωπίστε με φυσικά μέσα.

• Πορτοκάλι: Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C η οποία είναι γνωστό ότι ενισχύει την άμυνα του οργανισμού. Επιπλέον ο φυσικός χυμός πορτοκαλιού κρατά τον οργανισμό ενυδατωμένο.
• Aλατόνερο: Ισοδυναμεί μ’ ένα ελαφρύ αντισηπτικό. Γαργάρες με αλατόνερο μπορεί να καταπραϋνουν τον πονόλαιμο. Επίσης μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για πλύσεις της μύτης με τη βοήθεια μιας σύριγγας, αντί για φυσιολογικό ορό.
• Ευκάλυπτος: Σαν ρόφημα μπορεί να ανακουφίσει από τον πονόλαιμο. Επίσης αν βράσετε μερικά φύλλα σε κατσαρόλα μπορείτε να κάνετε εισπνοές πάνω από τους ατμούς (σε λογική απόσταση) πράγμα που διευκολύνει το αναπνευστικό.
• Μέλι: Μια κουταλιά σε ροφήματα όπως το τσάι ή το χαμομήλι μπορεί να μαλακώσει τον πονόλαιμο και να τον βήχα. Προτιμάτε όμως να τα πίνετε ζεστά προς χλιαρά κι όχι καυτά.
• Κοτόσουπα: Έρευνες έχουν δείξει ότι η κοτόσουπα μπορεί να βοηθήσει στην αποσυμφόρησης της μύτης όταν υπάρχει μπούκωμα που είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα του κρυολογήματος.

Tip:

Πίνετε πολλά υγρά: Νερό, χυμοί, ροφήματα βοηθούν στην ρευστοποίηση των εκκρίσεων της μύτης και των φλεμάτων και κρατούν τον οργανισμό σας καλά ενυδατωμένο μειώνοντας τον κίνδυνο αφυδάτωσης σε περίπτωση πυρετού.

Με την συνεργασία της Γεωργίας Καπώλη, Κλινικής Διαιτολόγου- Διατροφολόγου, ΜSc Επιστημονική Διευθύντρια Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Νεμέας, Αντιπροέδρου Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, www.logodiatrofis.gr.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια τα πλεονεκτήματα υγείας που προσφέρει η κατανάλωση αβοκάντο στις γυναίκες;

Αυγά ορτυκιού - Μια πραγματική διατροφική υπερδύναμη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ρευματοειδής αρθρίτιδα και διατροφή: Τι να τρως και τι να αποφεύγεις

Το Ίδρυμα Αρθρίτιδας συνιστά να επιδιώκετε να καταναλώνετε δύο φλιτζάνια φρούτα και δύο έως τρία φλιτζάνια λαχανικά την ημέρα. Καλές πηγές περιλαμβάνουν τα μούρα, τα εσπεριδοειδή, τα σταυρανθή λαχανικά (όπως το μπρόκολο, το λάχανο και το κουνουπίδι) και τις πιπεριές.