Ένα από τα μυστικά της μακροζωίας είναι τελικά, σύμφωνα με Ιταλούς επιστήμονες, η μεσογειακή διατροφή. Οι ερευνητές λοιπόν του Πανεπιστημίου του Παλέρμο, οι οποίοι μελέτησαν τους υπεραιωνόβιους κατοίκους ενός χωριού της κεντρικής Σικελίας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι εθελοντές τους, ηλικίας 100 έως 107 ετών, τρέφονταν με άφθονα φρούτα, λαχανικά, όσπρια και δημητριακά ολικής αλέσεως, ενώ έτρωγαν μικρές ποσότητες από κόκκινο κρέας, επεξεργασμένους υδατάνθρακες και γλυκά.
Σημειώνεται ότι εκτός από τη διατροφή, στη μακροβιότητα των συγκεκριμένων εθελοντών, όπως ανέφεραν οι επιστήμονες, πιθανώς έπαιξαν ρόλο και άλλοι παράγοντες, όπως η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, το ότι ζούσαν μαζί με τις οικογένειές τους, και το ότι έφεραν ορισμένα «καλά» γονίδια που ελέγχουν τις φλεγμονώδεις διεργασίες του οργανισμού.
Στη Δύση υπολογίζεται ότι μέχρι το 2050 ο αριθμός των υπεραιωνόβιων ανθρώπων θα έχει ξεπεράσει τα 3,2 εκατομμύρια, μια αύξηση κατά 18 φορές του αντίστοιχου αριθμού που υπήρχε κατά τον 20ο αιώνα.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις