Διατροφή

Διατροφή κατά του καρκίνου

Διατροφή κατά του καρκίνου

Οι περισσότεροι άνθρωποι προσέχουν τη διατροφή τους είτε γιατί επιθυμούν να χάσουν τα περιττά κιλά είτε για να διατηρήσουν τη φόρμα τους. Ωστόσο υπάρχουν πολλοί πιο σημαντικοί λόγοι για την επιλογή μιας καλής διατροφής και ένας από αυτούς είναι η θωράκιση του οργανισμού απέναντι στη μάστιγα του καρκίνου.

Υπάρχουν λοιπόν κάποιες τροφές , σύμφωνα με έρευνες, οι οποίες αποτελούν σημαντικό όπλο σε αυτή τη ασθένεια που ταλαιπωρεί εκατομμύρια κόσμο.

1) Εντάξτε στη διατροφή σας το… ουράνιο τόξο. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πραγματικά πολύ σημαντικό. Σκεφτείτε τα επτά χρώματα του ουράνιου τόξου , με την προσθήκη του λευκού όπως για παράδειγμα, το κρεμμύδι και το σκόρδο , και περιλάβετε κάποια φρούτα και λαχανικά από κάθε χρώμα και όσο το δυνατόν περισσότερο στη διατροφή σας . Σκεφτείτε μωβ μελιτζάνες, τα μούρα και τα σταφύλια, το πορτοκαλί μάνγκο και τις κόκκινες γλυκοπατάτες. Το καλύτερο θα ήταν να εντάξετε 7 με 9 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα.
2) Ψιλοκόψτε ή πολτοποιήστε το κρεμμύδι και το σκόρδο . Αυτά είναι μερικά από τα καλύτερα τρόφιμα για την πρόληψη του καρκίνου επειδή οι ενώσεις τους πιστεύεται ότι αναστέλλουν την ανάπτυξη του καρκίνου ενώ είναι πλούσια σε αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες τους. Ο τεμαχισμός τους, απελευθερώνει όλες τις ευεργετικές τους ουσίες. Μάλιστα η κατανάλωση ωμού σκόρδου είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς σύμφωνα με μια μελέτη όποιος καταναλώνει δύο φορές την εβδομάδα σκόρδο και κρεμμύδι μειώνει κατά το ήμισυ τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στον πνεύμονα.
3) Μαγειρέψτε ή απλά τεμαχίστε τις ντομάτες . Αυτή η διαδικασία απελευθερώνει το λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό , το οποίο πιστεύεται ότι επιβραδύνει την ανάπτυξη του ακόμα και την εξάλειψη ορισμένων τύπων καρκίνων.
4) Προσθέστε χυμό λεμονιού στα λαχανικά σας. Τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το μπρόκολο , το λάχανο και τα λαχανάκια βρυξελλών αποτελούν πολύ καλή διατροφική επιλογή. Ο χυμός λεμονιού πάνω τους προσθέτει βιταμίνη C, η οποία βοηθά τα λαχανικά να απελευθερώσουν τις ευεργετικές ιδιότητές τους και το σώμα σας να τις απορροφήσει σωστά.
5) Αντί να προσθέσετε αλάτι στα γεύματα , προσθέσετε για γεύση κουρκουμά, τζίντζερ και κύμινο που έχουν σημαντικές ιδιότητες κατά του καρκίνου

6) Το σελήνιο που περιλαμβάνουν τα φιστίκια έχει βρεθεί ότι είναι πολύ καλό για την πρόληψη και την καταπολέμηση του καρκίνου .

7) Κάντε τα λιπαρά ψάρια τον καλύτερο σας φίλο. Στον οργανισμό πρέπει τα επίπεδα του Ωμέγα 3 και του Ωμέγα 6 να είναι ισορροπημένα ωστόσο οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν υψηλότερα επίπεδα ωμέγα- 6 (από μαγειρικά έλαια , μαργαρίνη , μπισκότα κ.λπ. ). Για ν’ αυξήστε τα επίπεδα των ωμέγα-3 δεν έχετε παρά να τρώτε λιπαρά ψάρια, καρύδια, λιναρόσπορο και πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

8) Απολαύσετε τον ήλιο για 15 λεπτά . Οι ειδικοί λένε ότι όσοι ζουν σε μια μουντή χώρα σημαίνει ότι έχουν έλλειψη βιταμίνης D. Εκτός από τον ήλιο τη βιταμίνη D μπορούμε να τη λάβουμε από τη διατροφή μας , όπως από τις σαρδέλες, το σολομό αλλά και το σκουμπρί, μαζί με τα αυγά, τα εμπλουτισμένα δημητριακά και άλλα προϊόντα όπως τα μανιτάρια και το τυρί».

9) Μη ξεχνάτε τη λήψη φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες είναι βαθύτατα σημαντικές, αφού συγκεντρώνουν τα άχρηστα υλικά μέσα στο σώμα μας και μας βοηθούν να απαλλαγούμε από αυτά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μωβ λάχανο: Ο σύμμαχος σας για την απώλεια βάρους;

Πώς να καλλιεργήσετε τα δικά σας αγγούρια;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πικάντικο κορεάτικο βοδινό Bulgogi

Το βοδινό κρέας χαρακτηρίζεται από χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, αφού κάθε 100 γραμμάρια προϊόντος περιέχουν 109 θερμίδες. Επίσης, περιέχει μεγάλο αριθμό πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, συγκεκριμένα, 21,62 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια τρόφιμου.     

Πώς να φτιάξετε μια νοστιμότατη πίτα με κράνμπερι

Τα κράνμπερι είναι φρούτα, επομένως σου προσφέρουν κατά βάση υδατάνθρακες, κυρίως με τη μορφή απλών σακχάρων, προσφέροντας 46 θερμίδες στα 100 γραμμάρια φρέσκου προϊόντος. Τα κρανμπερι είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης C, φυτικών ινών και μαγγανίου.

Λάδια: Ποιο είναι το χειρότερο λάδι για μαγείρεμα;

Μαγειρικό λάδι: Όταν επιλέγετε ένα μαγειρικό λάδι, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το σημείο καπνού του. Για υψηλότερο μαγείρεμα, επιλέξτε λάδια με υψηλό σημείο καπνίσματος. Αποφύγετε τα έλαια χαμηλού σημείου καπνού και τα υδρογονωμένα φυτικά έλαια για να διατηρήσετε μια υγιεινή διατροφή.