Διατροφή

Οι τροφές που μας φτιάχνουν το κέφι 

Οι τροφές που μας φτιάχνουν το κέφι 

Υπάρχουν  κάποιες τροφές που μπορούν να μειώσουν το άγχος και να μας φτιάξουν τη διάθεση και το κέφι ; Σίγουρα ναι … Βέβαια οι περισσότεροι άνθρωποι σε μια κατάσταση άγχους αναζητούν τροφές που βασίζονται στη ζάχαρη και τους υδατάνθρακες.

Και αν κάποιοι σκέφτονται ότι έτσι έρχεται η διάθεση τότε κάνουν λάθος … Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι 7 στις 10 γυναίκες και οι μισοί άντρες όταν αγχώνονται καταναλώνουν πολλά γλυκά. Το πρόβλημα είναι ότι με αυτές τις τροφές όχι μόνο δε λύνεις το πρόβλημα αλλά προκαλείς το ακριβώς αντίθετο. Σύμφωνα με την κλινική διαιτολόγο Dr Sarah Schenker καταναλώνοντας τροφές με ζάχαρη και υδατάνθρακες τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί να ανέβουν απότομα κάτι το οποίο προκαλεί το αίσθημα του άγχους. Στο σημείο αυτό αναφέρει λοιπόν ότι οι καλύτερες διατροφικές συνήθειες μας οδηγούν στην ευτυχία…

Ποιες είναι όμως οι τροφές της… ευτυχίας; Καταρχήν οι ξηροί καρποί και κυρίως τα φυστίκια βραζιλίας. Και αυτό διότι αποτελούν πλούσια πηγη σεληνίου που είναι και σημαντική για την καταπολέμηση της κατάθλιψης. Μάλιστα η κατανάλωση μιας χούφτας την ημέρα μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση. Μια καλή λύση θα ήταν ή να καταναλώνονται μικρές ποσότητες ανάμεσα στα γεύματα ή να αναμειχθούν με γιαούρτι και μαύρη σοκολάτα.

Οι τροφές που μας φτιάχνουν το κέφι 

Στις τροφές που αποτελούν πηγή χαράς είναι και το ρύζι ολικής αλέσεως και ειδικά το μπασμάτι. Και αυτό διότι περιέχει το είδος του υδατάνθρακα που απελευθερώνει ενέργεια αργά, διατηρώντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σταθερά και διατηρώντας μια πιο ισορροπημένη, ήρεμη διάθεση.

Τέλος το θαυματουργό μπρόκολο εκτός των άλλων… χαρισμάτων του προσφέρει και χαρά. Μισό φλυτζάνι την ημερα είναι αρκετό για να προσφέρει όλες εκείνες τις ιδιότητές του που δεν δίνουν μόνο διάθεση αλλά και υγιή οργανισμό. Επιπλέον το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β που σημαίνει ότι χαρίζει απλόχερα ότι καλό υπάρχει για το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια. Και αν αυτές είναι οι κορυφαίες τροφές… χαράς υπάρχουν και άλλες μεταξύ των οποίων είναι ο σολωμός, το κινόα, η καρύδα, το σπανάκι, το αβοκάντο, οι μπανάνες το τζίντζερ, το γιαούρτι αλλά και η μαύρη σοκολάτα για όσους δε μπορούν να την αποχωριστούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κοτόπουλο με baby πατάτες και ψητές ντομάτες

Πώς να φτιάξετε την τέλεια μαγιονέζα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ακτινίδιο: Πολύπλευρα οφέλη για την υγεία

Ακτινίδιο: Η ενσωμάτωση του ακτινιδίου στη διατροφή σας είναι ένας εύκολος και νόστιμος τρόπος για να εμπλουτίσετε τη διατροφική σας πρόσληψη και να ενισχύσετε την υγεία σας σε πολλά μέτωπα.

Λαζάνια μπολονέζ: Μια υπέροχη συνταγή με πλούσια μπεσαμέλ

Λαζάνια μπολονέζ: Η σάλτσα προσθέτει ένα μεταξένιο, κρεμώδες στρώμα που έρχεται σε όμορφη αντίθεση με την μπολονέζ και τη σάλτσα ντομάτας, δημιουργώντας έναν αρμονικό συνδυασμό γεύσεων και υφών που είναι δύσκολο να αντισταθείς.

Ποια είναι τα βασικά στοιχεία μαγειρικής που ένας φοιτητής πρέπει να γνωρίζει;

Φοιτητές φαγητό: Για τους φοιτητές και μαθητές που θέλουν να ξεφύγουν από τις συνεχείς παραγγελίες παράδοσης και να εξοικονομήσουν χρήματα μαγειρεύοντας στο σπίτι, είναι απαραίτητο να κατέχουν μερικές βασικές μαγειρικές δεξιότητες