Διατροφή

ΠΟΥ: Μείωση της ζάχαρης στη διατροφή μας

ΠΟΥ: Μείωση της ζάχαρης στη διατροφή μας

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σχετικά με τα ποσοστά ζάχαρης που πρέπει να καταναλώνουν οι ενήλικες και τα παιδιά. Η νέα έκθεση του ΠΟΥ, επισημαίνει την δραστική μείωση της ζάχαρης από την διατροφή μας, ως πρόληψη για χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης της παχυσαρκίας αλλά και της φθοράς των δοντιών.

Συγκεκριμένα, οι κατευθυντήριες γραμμές του ΠΟΥ κάνουν λόγο περιορισμό στο 10% των θερμίδων που προσλαμβάνει καθημερινά ο ανθρώπινος οργανισμός, δηλαδή περίπου 50 γραμμάρια ή 12 κουταλιές του γλυκού για τους ενήλικες. Μάλιστα, αν μειωνόταν στο 5% των θερμίδων θα ήταν ακόμα καλύτερα!

«Ο λόγος που δίνουμε έμφαση στη ζάχαρη είναι ότι πραγματικά έχουμε δει το σημαντικό ρόλο που παίζει στην αύξηση του βάρους και την παχυσαρκία, ενώ αποτελεί μια σημαντική ανησυχία για την υγεία σε πολλές χώρες» δήλωσε ο Διευθυντής του Τμήματος Διατροφής για την Υγεία και την Ανάπτυξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο Δρ . Francesco Branca.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εν λόγω συστάσεις του ΠΟΥ, αφορούν κατά κύριο λόγο την Αμερική, τη Δυτική Ευρώπη αλλά και την Μέση Ανατολή.

Ωστόσο, εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς πώς μπορεί να περιορίσει την ζάχαρη στη διατροφή του. Για να μάθεις, κάνε κλικ ΕΔΩ.

Στον αντίποδα, μια άλλη μερίδα επιστημόνων υποστηρίζει πως, σε ό,τι αφορά την παχυσαρκία, η ζάχαρη δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, αφού σε διάστημα 48 ετών η κατά κεφαλήν κατανάλωση θερμίδων αυξήθηκε κατά 600 θερμίδες, από τις οποίες μόνο οι 40 προέρχονται από ζάχαρη. Επομένως, λιγότερη ζάχαρη δεν σημαίνει κατ’ανάγκη χαμηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας. Για να μάθεις περισσότερα, κάνε κλικ ΕΔΩ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι κίνδυνοι της αποφυγής των λιπαρών στη διατροφή σας

Ντομάτες: Σύμμαχος της πεπτικής σας υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πικάντικο κορεάτικο βοδινό Bulgogi

Το βοδινό κρέας χαρακτηρίζεται από χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, αφού κάθε 100 γραμμάρια προϊόντος περιέχουν 109 θερμίδες. Επίσης, περιέχει μεγάλο αριθμό πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, συγκεκριμένα, 21,62 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια τρόφιμου.     

Πώς να φτιάξετε μια νοστιμότατη πίτα με κράνμπερι

Τα κράνμπερι είναι φρούτα, επομένως σου προσφέρουν κατά βάση υδατάνθρακες, κυρίως με τη μορφή απλών σακχάρων, προσφέροντας 46 θερμίδες στα 100 γραμμάρια φρέσκου προϊόντος. Τα κρανμπερι είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης C, φυτικών ινών και μαγγανίου.