αυτοφροντίδα

Χάντμπολ, Τζάι Αλάι: Και άλλες δραστηριότητες που καίνε πολλές θερμίδες

Χάντμπολ, Τζάι Αλάι: Και άλλες δραστηριότητες που καίνε πολλές θερμίδες

Σε αντίθεση με το παραδοσιακό σκι, οι σκιέρ αντοχής πρέπει να βασίζονται στις δικές τους κινήσεις για να διασχίσουν το χιονισμένο έδαφος, το οποίο μερικές φορές περιλαμβάνει μια ανηφορική πεζοπορία.

Χάντμπολ, Τζάι Αλάι: Ίσως το τζόκινγκ να μην είναι το φλιτζάνι του τσαγιού σας, και αυτό είναι εντάξει. Αν και είναι μια εξαιρετική προπόνηση για να κάψετε θερμίδες και να ρυθμίσετε τον καρδιακό σας ρυθμό – κάτι που είναι σημαντικό για τη μείωση των παραγόντων κινδύνου καρδιακής νόσου και την αύξηση του προσδόκιμου ζωής – το τρέξιμο δεν είναι τόσο ευχάριστο για κάποιους όσο για άλλους. Ευτυχώς, τα δεδομένα δείχνουν ότι υπάρχει μια ποικιλία ασκήσεων που μπορούν να κάψουν σημαντικό αριθμό θερμίδων σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το Gigacalculator χρησιμοποίησε δεδομένα από το Υπουργείο Υγείας του Ουισκόνσιν για να προσδιορίσει δραστηριότητες που καίνε τις περισσότερες θερμίδες ανά ώρα.

Η ανάλυση περιλαμβάνει τον αριθμό των θερμίδων που καίγονται για ένα άτομο 130 λιβρών, 155 λιβρών και 190 λιβρών.

Οι θερμίδες που καίνε οι άνθρωποι τρέξιμο και ποδηλασία με μέσους ρυθμούς (περίπου εννέα λεπτά μίλι για τρέξιμο και 14-15 mph για ποδήλατο) δεν μπήκαν στη λίστα.

Ωστόσο, οι αθλητές που είναι σε θέση να τρέξουν 10,9 mph (ή 5,5 λεπτά μίλι) μπορούν να κάψουν περισσότερες από 1.000 θερμίδες σε μια ώρα, και εκείνοι που είναι σε θέση να κάνουν ποδήλατο πάνω από 20 mph μπορούν να κάψουν 940-1.400 θερμίδες, ανάλογα με το σωματικό βάρος.

Για τους υπόλοιπους από εμάς, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικές άλλες δραστηριότητες που καίνε πολλές θερμίδες.

Ο Χαντμπολίστας Nemanja Ilic της Σερβίας σε μια θεαματική δράση κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Χάντμπολ Ανδρών 2019 Michele Morrone // Shutterstock Ομαδικό χάντμπολ – Θερμίδες που καίγονται ανά ώρα με βάση το σωματικό βάρος: — 130 λίβρες: 708 — 155 λίβρες: 844 — 190 λίβρες: 1.035

Το χάντμπολ είναι ένα ομαδικό άθλημα που παίζεται μεταξύ δύο ομάδων των επτά παικτών—έξι στο γήπεδο και ενός τερματοφύλακα.

Το παιχνίδι παίζεται σε ένα γήπεδο παρόμοιο με το μέγεθος ενός γηπέδου μπάσκετ ή γηπέδου ποδοσφαίρου και οι παίκτες χρησιμοποιούν τα χέρια τους για να προσπαθήσουν να ρίξουν την μπάλα στο τέρμα.

Αλλά σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο, οι παίκτες δεν επιτρέπεται να αγγίζουν την μπάλα με τα πόδια τους. Όταν οι παίκτες έχουν την μπάλα, μπορούν να την ντριμπλάρουν μέχρι και τρία βήματα, να την κρατήσουν για τρία δευτερόλεπτα πριν πασάρουν ή να σουτάρουν για σκορ. Είναι διαφορετικό από το αμερικανικό χάντμπολ, το οποίο είναι παρόμοιο με το βόλεϊ και περιλαμβάνει το χτύπημα μιας μπάλας σε έναν τοίχο.

Ενώ το ομαδικό χάντμπολ παίζεται παγκοσμίως, είναι πιο δημοφιλές στην Ευρώπη.

Ο πρώτος αγώνας παίχτηκε στο Βερολίνο το 1917. Για να παίξετε, χρειάζεστε ένα χάντμπολ, ένα σετ γάντια και δύο γκολ για κάθε άκρο.

Πυγμαχία (in-ring) –

Θερμίδες που καίγονται ανά ώρα με βάση το σωματικό βάρος: — 130 λίβρες: 708 — 155 λίβρες: 844 — 190 λίβρες: 1.035

Η πυγμαχία είναι ένα άθλημα επαφής μεταξύ δύο ατόμων μέσα σε ένα ρινγκ πυγμαχίας. Υπάρχουν δύο μορφές πυγμαχίας: η ερασιτεχνική και η επαγγελματική.

Η ερασιτεχνική πυγμαχία συνήθως διαρκεί έως και τέσσερις γύρους και βαθμολογείται από τον υπολογισμένο αριθμό καθαρών χτυπημάτων ή χτυπημάτων σε έναν αντίπαλο.

Αυτή η μορφή πυγμαχίας έγινε Ολυμπιακή διοργάνωση το 1908.

Η επαγγελματική πυγμαχία είναι μια υπόθεση 12 γύρων όπου οι αντίπαλοι αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλο χωρίς προστατευτικό εξοπλισμό εκτός από γάντια και προστατευτικά στο στόμα.

Για να κερδίσει έναν αγώνα, ένας πυγμάχος πρέπει να πολεμήσει έναν αντίπαλο σε μια σειρά χρονομετρημένων γύρων, ο καθένας από τους οποίους τελειώνει με τον ήχο ενός κουδουνιού ή όταν ο διαιτητής κρίνει έναν από τους αντιπάλους ανίκανο να συνεχίσει.

Η πυγμαχία χρονολογείται ήδη από το 3000 π.Χ. και είναι πλέον δημοφιλές άθλημα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Και οι δύο μορφές πυγμαχίας απαιτούν προστατευτικά γάντια, περιτυλίγματα χεριών και προστατευτικά στο στόμα.

Στην ερασιτεχνική πυγμαχία, τα καλύμματα κεφαλής με επένδυση είναι επίσης στάνταρ. Σχοινάκι – Θερμίδες που καίγονται ανά ώρα με βάση το σωματικό βάρος: — 130 λίβρες: 708 — 155 λίβρες: 844 — 190 λίβρες: 1.035 Γνωστό και ως «σκοινάκι», το σχοινάκι θεωρείται επαρκής προπόνηση και δημοφιλής δραστηριότητα για τα παιδιά.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι η παράκαμψη παιχνιδιών έγινε δημοφιλής τον 16ο και τον 17ο αιώνα, αλλά το σχοινάκι γνώρισε ευρεία δημοτικότητα στη Δύση μεταξύ των κοριτσιών που ζούσαν σε αστικές περιοχές τον 19ο αιώνα.

Ενώ παιχνίδια όπως το Double Dutch και το Jump the River είναι δημοφιλή για παιδιά, τα σχοινιά άλματος είναι επίσης ένα αποτελεσματικό εργαλείο για καρδιαγγειακές προπονήσεις για άτομα όλων των ηλικιών.

Μερικοί άνθρωποι λαμβάνουν μέρος ακόμη και σε διαγωνισμούς για να εκτελέσουν προηγμένες τεχνικές όπως το Double Under και το Leg Over.

Για να το δοκιμάσετε μόνοι σας, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα σχοινάκι — και ίσως ένα καλό εκπαιδευτικό βίντεο. Σκουός –

Θερμίδες που καίγονται ανά ώρα με βάση το σωματικό βάρος: — 130 λίβρες: 708 — 155 λίβρες: 844 — 190 λίβρες: 1.035

Το σκουός είναι ένα άθλημα με ρακέτες που παίζεται σε εσωτερικούς χώρους είτε από δύο παίκτες με τοίχο είτε από τέσσερις παίκτες χωρισμένους σε δύο ομάδες σε ένα γήπεδο με τέσσερις τοίχους. Για να παίξουν, οι παίκτες χτυπούν εκ περιτροπής μια μικρή, κούφια λαστιχένια μπάλα με ρακέτες ανάμεσα σε δύο γραμμές σε έναν τοίχο και αν δεν την βρίσκεις εντός των ορίων της γραμμής, είσαι έξω. Ένας αγώνας σκουός αποτελείται από τρία ή πέντε παιχνίδια.

Ένας παίκτης πρέπει να σκοράρει 11 πόντους σε ένα παιχνίδι για να κερδίσει και ο παίκτης με τις περισσότερες νίκες θα κερδίσει τον αγώνα.

Η μπάλα επιτρέπεται να αναπηδήσει μία φορά μεταξύ των χτυπημάτων και για να σημειώσει έναν πόντο ο αντίπαλος πρέπει να χάσει να χτυπήσει την μπάλα εντός των ορίων της γραμμής.

Το άτομο που κερδίζει τον πόντο σερβίρει τον επόμενο αγώνα.

Το σκουός παίζεται πιο δημοφιλές στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αγγλία και την Αίγυπτο

Τζάι αλάι –

Θερμίδες που καίγονται ανά ώρα με βάση το σωματικό βάρος: — 130 λίβρες: 708 — 155 λίβρες: 844 — 190 λίβρες: 1.035

Το Jai alai είναι ένα άλλο άθλημα που χρησιμοποιεί έναν τοίχο για το παιχνίδι, αλλά οι παίκτες χρησιμοποιούν μια λυγαριά Cesta χειρός με μια σέσουλα που επιτρέπει το πιάσιμο και το πέταγμα. Παρόμοια με το σκουός, το jai alai έχει βάλει γραμμές στον τοίχο όπου πρέπει να χτυπήσει η μπάλα για να παραμείνουν οι παίκτες στο παιχνίδι, αλλά αποτελείται από 14 τμήματα. Δύο παίκτες θα ξεκινήσουν στο γήπεδο ο ένας με ένα άλλο σετ των δύο για να παίξουν έναν γύρο και όποιος κερδίσει θα μετακινηθεί στο δεύτερο γήπεδο για να αντιμετωπίσει μια άλλη ομάδα.

Αν συνεχίσουν να κερδίζουν, θα περάσουν μέχρι το γήπεδο 14. Αλλά αν χάσουν, πρέπει να πάνε στο πίσω μέρος της γραμμής και να αφήσουν τη νέα νικήτρια ομάδα να συνεχίσει.

Η πρώτη ομάδα που θα σκοράρει επτά πόντους κερδίζει όλο το παιχνίδι. Μπορείτε να παίξετε είτε με οκτώ ομάδες είτε με οκτώ μόνους παίκτες.

Μαζί με το καλάθι Cesta, οι παίκτες χρειάζονται το ακρυλικό κράνος jai alai και μια μπάλα ταχύτητας.

Το Jai alai είναι δημοφιλές στη Λατινική Αμερική καθώς και στην Ισπανία, τη Γαλλία και τις Φιλιππίνες. Αγωνιστικό κανό/κωπηλασία/πλήρωμα – Θερμίδες που καίγονται ανά ώρα με βάση το σωματικό βάρος: — 130 λίβρες: 708 — 155 λίβρες: 844 — 190 λίβρες: 1.035 Επίσης ευρέως γνωστό ως «πλήρωμα» στις Ηνωμένες Πολιτείες, η ανταγωνιστική κωπηλασία περιλαμβάνει είτε μονούς κωπηλάτες είτε μια ομάδα οκτώ κωπηλατών που αγωνίζονται σε ένα αγωνιστικό σκάφος για 2.000 μέτρα.

Οι μοναχικοί κωπηλάτες αγωνίζονται με σκιφ, το οποίο περιλαμβάνει το κράτημα δύο κουπιών για να κωπηλατήσουν.

Το σκούπισμα είναι μια άλλη τεχνική όπου οι ομάδες (επίσης γνωστές ως “οκτώ”) θα κωπηλατήσουν ένα κουπί και με τα δύο χέρια.

Οι οκτώ οδηγούνται από μια παλαίστρια, η οποία κάθεται στο σκάφος για να δώσει οδηγίες κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η ανταγωνιστική κωπηλασία μπορεί να εντοπιστεί στο Λονδίνο του 17ου αιώνα.

Η πρώτη αμερικανική κολεγιακή ομάδα κωπηλασίας ιδρύθηκε στο κολέγιο Yale το 1843 (αν και μια λέσχη κωπηλασίας υπήρχε στο Ντιτρόιτ από το 1839).

Αν και το πλήρωμα είναι πιο δημοφιλές στην Αγγλία, τη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι αγώνες διεξάγονται παγκοσμίως.

Είναι επίσης ένα δημοφιλές ολυμπιακό άθλημα. Άτομα που ασκούνται σε στατικά ποδήλατα Canva

Στατική ποδηλασία –

Θερμίδες που καίγονται ανά ώρα με βάση το σωματικό βάρος: — 130 λίβρες: 738 — 155 λίβρες: 880 — 190 λίβρες: 1.078 Βασισμένο σε πολύ έντονη προσπάθεια. Χάρη στις επωνυμίες προπόνησης όπως η Peloton και η SoulCycle, το ποδήλατο γυμναστικής έχει κερδίσει δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια και για καλό λόγο—η στατική ποδηλασία είναι μια αποτελεσματική προπόνηση για την καύση θερμίδων.

Το σταθερό ποδήλατο είναι μια σημαντική επένδυση εκ των προτέρων – τα ποδήλατα κυμαίνονται από $100 έως και πάνω από $2.000.

Αλλά αν δεν θέλετε να κάνετε αυτό το είδος επένδυσης και έχετε ήδη ένα ποδήλατο εξωτερικού χώρου, υπάρχουν εξαρτήματα που μπορείτε να αγοράσετε που σας επιτρέπουν να κάνετε αυτό το ποδήλατο ακίνητο για προπονήσεις σε εσωτερικούς χώρους τις ημέρες που ο καιρός είναι εναντίον σας.

Αγωνιστικό πατινάζ ταχύτητας –

Θερμίδες που καίγονται ανά ώρα με βάση το σωματικό βάρος: — 130 λίβρες: 885 — 155 λίβρες: 1.056 — 190 λίβρες: 1.294 Είναι ένας αγώνας – αλλά στον πάγο. Αγωνιστικοί αγώνες πατινάζ ταχύτητας πραγματοποιούνται σε διάφορα μήκη.

Οι αγώνες μικρής πίστας τοποθετούνται σε ένα παγοδρόμιο στο μέγεθος ενός παγοδρομίου χόκεϊ και κάθε γύρος είναι λίγο πάνω από 111 μέτρα ή περίπου 364 πόδια.

Οι αγώνες μεγάλης πίστας διεξάγονται σε οβάλ πίστα 400 μέτρων και οι αγώνες μπορούν να ανέλθουν έως και 10.000 μέτρα.

Το άθλημα έγινε εξαιρετικά δημοφιλές στην Ολλανδία και τη Σκανδιναβία ήδη από το 1800 και τώρα είναι δημοφιλές στη Νορβηγία, τη Νότια Κορέα, τον Καναδά, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τη Ρωσία, το Καζακστάν, την Κίνα, τη Λευκορωσία, την Πολωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το Speedskating διέπεται από τη Διεθνή Ένωση Πατινάζ και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο διεξάγεται κάθε χρόνο.

Είναι επίσης ένα δημοφιλές άθλημα που εμφανίζεται στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το γρήγορο πατινάζ απαιτεί αρκετό εξοπλισμό για να ξεκινήσετε, όπως ένα κράνος με σκληρό κέλυφος, προστατευτικά γυαλιά, προστατευτικό λαιμού, γάντια ανθεκτικά στην κοπή, επιγονατίδες και προστατευτικά κνήμης.

Ανεβαίνοντας τρέχοντας τις σκάλες –

Θερμίδες που καίγονται ανά ώρα με βάση το σωματικό βάρος: — 130 λίβρες: 885 — 155 λίβρες: 1.056 — 190 λίβρες: 1.294 Γιατί να πάτε για ένα μεγάλο τζόκινγκ όταν μπορείτε απλά να τρέξετε τις σκάλες;

Αυτή η προπόνηση υψηλής έντασης χρησιμοποιείται συνήθως για να βοηθήσει τους αθλητές να αποκτήσουν ταχύτητα, δύναμη και καρδιαγγειακή φυσική κατάσταση. Είναι επίσης ένας δημοφιλής τρόπος προπόνησης ευκινησίας, ο οποίος είναι βασικός για τα περισσότερα αθλητικά γεγονότα. Το τρέξιμο στις σκάλες δεν απαιτεί τόσο εξοπλισμό όσο αυτά τα άλλα αθλήματα που καίνε θερμίδες—μόνο ένα καλό ζευγάρι παπούτσια για τρέξιμο και άνετα ρούχα γυμναστικής. Ίσως είναι επίσης καλύτερο να πάτε σε ένα τοπικό αθλητικό γήπεδο και να χρησιμοποιήσετε τις σκάλες αντί να βασίζεστε στις σκάλες του σπιτιού σας.

Ανηφορικό σκι αντοχής –

Θερμίδες που καίγονται ανά ώρα με βάση το σωματικό βάρος: — 130 λίβρες: 974 — 155 λίβρες: 1.161 — 190 λίβρες: 1.423 Για την απόλυτη προπόνηση καύσης θερμίδων, δοκιμάστε σκι αντοχής.

Θεωρείται σκανδιναβικό άθλημα και έχει γίνει δημοφιλές σε χιονισμένες περιοχές σε μέρη της Ευρώπης, τον Καναδά, τη Ρωσία, τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε αντίθεση με το παραδοσιακό σκι, οι σκιέρ αντοχής πρέπει να βασίζονται στις δικές τους κινήσεις για να διασχίσουν το χιονισμένο έδαφος, το οποίο μερικές φορές περιλαμβάνει μια ανηφορική πεζοπορία.

Ωστόσο, αν το «ανηφορικό» μέρος αυτής της άσκησης είναι τρομακτικό, οι αγώνες αντοχής εξακολουθούν να καίνε σημαντικές θερμίδες.

Με ταχύτητα πάνω από 8 μίλια την ώρα, ένα άτομο 130 κιλών μπορεί να κάψει 826 θερμίδες, ένα άτομο 155 λιβρών μπορεί να κάψει 985 θερμίδες και ένα άτομο 190 κιλών μπορεί να κάψει 1.208 θερμίδες την ώρα.

Για να ξεκινήσετε, θα χρειαστείτε σκι αντοχής, κοντάρια, μπότες και δεσίματα, καθώς και κατάλληλη ενδυμασία εξωτερικού χώρου, όπως σακάκια, παντελόνια, γάντια και γυαλιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το κολύμπι ωφελεί ολιστικά το σώμα σας

Απλά βήματα για να ευχαριστηθείτε την προπόνησή σας

Η τακτική σωματική δραστηριότητα ενδυναμώνει ολιστικά την υγεία

Χάστε λίπος σε 30 λεπτά χωρίς το γυμναστήριο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να επαναπρογραμματίσετε τον εγκέφαλό σας για να αισθάνεστε καλά τις Δευτέρες

Ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές, μπορείτε να εκπαιδεύσετε τον εγκέφαλό σας να πιστεύει ότι οι καθημερινές μπορούν να είναι (σχεδόν) τόσο καλές όσο και το Σαββατοκύριακο.

Ποιες συνήθειες στη μέση ηλικία είναι δυνατό να επηρεάσουν τον κίνδυνο άνοιας σε μεγαλύτερη ηλικία

«Είναι ενθαρρυντικό για τους ανθρώπους να ξέρουν ότι κάνοντας ορισμένα βήματα, όπως να ασκούνται για μισή ώρα τη μέρα ή να διατηρούν υπό έλεγχο την πίεση του αίματός τους, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο άνοιας», πρόσθεσε.

10 τρόποι για να μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας

"Εκτός από τη λήψη μέτρων ως άτομα για τη μείωση του δικού μας κινδύνου άνοιας, θα πρέπει να λάβουμε μέτρα ως κοινωνία για να διασφαλίσουμε ότι όλοι έχουν ισότιμη πρόσβαση σε ένα περιβάλλον και πόρους που προάγουν την υγεία του εγκεφάλου", δήλωσε ο Heidebrink.

Απλό κόλπο που θα μπορούσε να σας δώσει τη δύναμη να αποφύγετε το τσιμπολόγημα της πρόχειρης τροφής

Θα ήταν πιο αποτελεσματικό αν οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας χρησιμοποιούσαν στις διαφημίσεις τους εικόνες έτοιμων προς κατανάλωση υγιεινών τροφίμων, καθώς γνωρίζουμε πλέον ότι αυτό τα καθιστά πιο ελκυστικά και είναι πιθανότερο να ενθαρρύνουν τις υγιεινές διατροφικές επιλογές

Τα 5 κορυφαία πράγματα που λένε οι εκπαιδευτικοί ότι θα ανακούφιζαν την επαγγελματική εξουθένωση

Τον Μάρτιο του 2018, οι εκπαιδευτικοί της Δυτικής Βιρτζίνια προχώρησαν σε απεργία εννέα σχολικών ημερών, η οποία προκάλεσε κλείσιμο των σχολικών αιθουσών Κ-12 σε όλες τις 55 κομητείες της πολιτείας.

Ενεργειακή κρίση - Τέλος το σιδέρωμα, το καθημερινό ντους και το φαγητό στον φούρνο στη Βρετανία

Στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, οι λογαριασμοί φυσικού αερίου των νοικοκυριών υπερδιπλασιάστηκαν τον Ιούλιο, σε σύγκριση με το 2021, όπως δείχνουν τα στοιχεία του πόρταλ σύγκρισης τιμών Check24.

Μελέτη δείχνει ότι η σωματική άσκηση ρουτίνας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου να νοσήσετε με covid-19

«Ένας αυξανόμενος όγκος στοιχείων από διάφορες μελέτες έχει δείξει ότι η αυξημένη σωματική δραστηριότητα μπορεί να ρυθμίσει την πορεία της νόσου και να μειώσει την ανάπτυξη αρνητικών αποτελεσμάτων σε επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19».