Greek English French German Italian

Αυτοθεραπεία

Σχέσεις λάθη προδοσία: Πότε δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία

Σχέσεις λάθη προδοσία: Θα ήταν καλό να αντιλαμβανόμαστε ότι οι σχέσεις με το χρόνο έχουν μια φυσιολογική φθορά. Αυτό σημαίνει ότι με κάποιους ανθρώπους απομακρυνόμαστε, ενώ με άλλους ερχόμαστε πιο κοντά άλλοτε λόγω επιλογών και άλλοτε λόγω περιστάσεων και…
17 Σεπτεμβρίου, 2020
Αυτοφροντίδα
Pin It

Το σώμα ενός υγιούς ενήλικα φυσιολογικού βάρους αποτελείται από περίπου 60% νερό με το συγκεκριμένο ποσοστό να διαφοροποιείται ανάλογα με την ηλικία, αλλά και το φύλο(1). Συνεπώς, ο ανθρώπινος οργανισμός αποτελείται κυρίως από νερό. Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού οδηγούν σε σημαντική απώλεια υγρών και ηλεκτρολυτών, δημιουργώντας αυξημένος κίνδυνο αφυδάτωσης.

Το νερό δεν είναι αρκετό

Αναγκαίο, αλλά όχι αρκετό είναι το νερό για την αντιμετώπιση της αφυδάτωσης. Η αιτία έχει να κάνει με το γεγονός, ότι δεν περιέχει τις ποσότητες ηλεκτρολυτών, ιχνοστοιχείων και μετάλλων που χρειάζονται για την αναπλήρωση των ποσοτήτων που αποβάλλονται σε καθημερινή βάση. Ο ρυθμός απώλειας ύδατος και ηλεκτρολυτών αυξάνεται από τους έντονους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής, οι οποίοι εμποδίζουν συχνά την πρόσληψη της απαραίτητης ημερήσιας ποσότητας υγρών για τον ανθρώπινο οργανισμό.

almora 1 FOTO 2

Η ποσότητα των ηλεκτρολυτών μπορεί να μειωθεί σημαντικά σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών, είτε λόγω αυξημένης απώλειας, είτε λόγω χαμηλής πρόσληψής τους. Στις παραπάνω περιπτώσεις, είναι αναγκαία η χρήση συμπληρωμάτων διατροφής ηλεκτρολυτών.

zevgari enydatosi

Ηλεκτρολύτες για τη σωστή αντιμετώπιση της αφυδάτωσης

Οι ηλεκτρολύτες είναι στοιχεία που βρίσκονται στα υγρά και τους ιστούς του σώματος και φέρουν ηλεκτρικό φορτίο. Σε φυσιολογικές συνθήκες περιέχονται σε τρόφιμα όπως οι χυμοί φρούτων, το γάλα, οι ξηροί καρποί και τα λαχανικά (ολόκληρα ή σε μορφή χυμού).  

Ο κυριότερος ρόλος των ηλεκτρολυτών είναι να διατηρούν σε φυσιολογικά επίπεδα την ισορροπία των υγρών στο σώμα. Ακόμη, συμμετέχουν στη μεταφορά διαφόρων θρεπτικών συστατικών μέσα και έξω από τα κύτταρα, επηρεάζουν την πίεση και το pΗ του αίματος, τις μυϊκές συσπάσεις και τη μετάδοση νευρικών ερεθισμάτων. Για τον λόγο αυτό συμβάλλουν ενεργά στην ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και των μυών μέσω της σωστής ενυδάτωσης του οργανισμού.

Η κακή διατροφή, η φτωχή ενυδάτωση και η αυξημένη δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει μείωση στην ποσότητα των ηλεκτρολυτών που λαμβάνεται ημερησίως. Σε αυτές τις περιπτώσεις η χρήση συμπληρωμάτων διατροφής μπορεί να βοηθήσει στην άμεση ενυδάτωση του οργανισμού.

athlitis nero

Ο κατάλληλος ηλεκτρολύτης θα οδηγήσει στη σωστή ενυδάτωση

Τα σκευάσματα ηλεκτρολυτών διατίθενται στα φαρμακεία σε μορφή σκόνης ή σε αναβράζοντα δισκία. Η διασφάλιση των καλύτερα δυνατών αποτελεσμάτων ενυδάτωσης από τη χρήση ηλεκτρολυτών εξαρτάται πάνω από όλα από την επιλογή του κατάλληλου και πρωτίστως αξιόπιστου σκευάσματος. Στην αγορά καταγράφονται ήδη σχετικά προϊόντα με πολυετή παρουσία, τα οποία έχουν καταξιωθεί στη συνείδηση των καταναλωτών.

Με 40 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο Ελληνικό Φαρμακείο, το almora PLUS® είναι ο Νο 1(2) σε προτίμηση ηλεκτρολύτης, που διαθέτει μια σειρά εξειδικευμένων συμπληρωμάτων διατροφής που βοηθούν στην ενυδάτωση & την ενίσχυση της φυσιολογικής λειτουργίας του οργανισμού.

Τα προϊόντα almora PLUS® είναι κατάλληλα για όλες τις περιπτώσεις στις οποίες χρειάζεται αποκατάσταση ή/και συντήρηση υγρών και ηλεκτρολυτών, λόγω αφυδάτωσης.

Η σειρά περιλαμβάνει:

  • Το almora PLUS® Effervescent, ηλεκτρολύτες με μαγνήσιο και ψευδάργυρο. Για την ενυδάτωση του οργανισμού & τη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού. Σε αναβράζοντα δισκία με γεύση λεμόνι.
  • To almora PLUS® SPORT, ηλεκτρολύτες με μαγνήσιο, ασβέστιο και εκχύλισμα Citrus sinensis. Για ενυδάτωση, αυξημένες επιδόσεις και μικρότερη καταπόνηση του οργανισμού. Φόρμουλα ειδικά μελετημένη σε αθλητές. Αναβράζοντα δισκία με γεύση πορτοκάλι.
  • Το almora PLUS® Sachet, ηλεκτρολύτες με γλυκόζη. Για την ενυδάτωση του οργανισμού σε περιπτώσεις αιφνίδιας αφυδάτωσης που μπορεί να οφείλεται σε γαστρεντερικές διαταραχές. Σκόνη σε φακελίδια, με γεύση φράουλα.

Aναφορές:

 

Pin It

Cook name small