Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

“Υγεία Μπροστά”: Παρουσίαση του προγράμματος πρόληψης στον Άγιο Νικόλαο

“Υγεία Μπροστά”: Παρουσίαση του προγράμματος πρόληψης στον Άγιο Νικόλαο

"Υγεία Μπροστά": Η εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2022 με την αποστολή των πρώτων μηνυμάτων στις γυναίκες 50 ετών και άνω που καλούνται να κλείσουν ραντεβού για δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία.

Η ανάδειξη της σημασίας της έγκαιρης διάγνωσης και της πρόληψης και η κοινωνική αποστιγματοποίηση αποτελούν την κεντρική στόχευση του Εθνικού Προγράμματος «Υγεία Μπροστά» για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού και του Τραχήλου της Μήτρας που παρουσιάστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Επιμελητήριο Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο, στο πλαίσιο των αντίστοιχων εκδηλώσεων που διοργανώνει η 7η Υυγειονομική Περιφέρεια σε όλη την Κρήτη.

Το γενικό συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, που παρουσίασε, μεταξύ άλλων, το νέο συνολικό στρατηγικό σχέδιο για τη Δημόσια Υγεία «Σπύρος Δοξιάδης», που περιλαμβάνει τα παραπάνω και 18 συνολικά δράσεις και αποτελεί, όπως είπε, τη μεγαλύτερη επένδυση και δαπάνη που έχει κάνει η χώρα μας στην πρόληψη.

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2022 με την αποστολή των πρώτων μηνυμάτων στις γυναίκες 50 ετών και άνω που καλούνται να κλείσουν ραντεβού για δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία. Το πρόγραμμα αφορά όλες τις γυναίκες 50 έως 69 ετών που διαθέτουν ΑΜΚΑ και οι οποίες υπολογίζονται σε 1.300.000 στη χώρα μας. Εξαιρούνται μόνο όσες έχουν ήδη κάνει ψηφιακή μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες ή όσες έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού κατά την τελευταία πενταετία.

Η κ. Αγαπηδάκη τόνισε επίσης ότι για τις δυσπρόσιτες περιοχές και στο νομό Λασιθίου και σε άλλους νομούς υπάρχει ο σχεδιασμός με Κινητές Μονάδες που από τον Μάρτιο και μετά θα καθιερωθούν σε μόνιμη βάση ώστε να έχουν πρόσβαση και οι άνθρωποι στα χωριά, κλπ. Όσον αφορά το δωρεάν πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου Τραχήλου της Μήτρας αυτό θα ξεκινήσει, όπως αναφέρθηκε, τις επόμενες εβδομάδες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΟΔΥ Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας: Ενημέρωση για την πρόληψη

Υγεία Μπροστά: Εθνικό πρόγραμμα για την πρόληψη καρκίνων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΣΑμεΑ: Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down

ΕΣΑμεΑ: Η σημερινή παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για το σύνδρομο Down είναι ημέρα εγρήγορσης και αγώνα μέχρι να μπει ουσιαστικό τέλος στις διακρίσεις που υφίστανται τα άτομα με σύνδρομο Down.

Άλμα Ζωής: Δωρεάν εκπαιδευτικά webinars για τον καρκίνο του μαστού

Άλμα Ζωής: Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» διοργανώνει για ακόμα μια χρονιά τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για τον καρκίνο του μαστού «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω».

Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία: Αντιμετωπίζουμε τον Ουρολογικό Καρκίνο

Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία: Το Γραφείο Ασθενών της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας διοργανώνει στις 31 Μαρτίου εκδήλωση για το ευρύ κοινό, με θέμα: «Αντιμετωπίζουμε τον Ουρολογικό Καρκίνο». 

ΕΣΑμεΑ: Αυξήσεις σε εξωιδρυματικό & απολύτου αναπηρίας ζητά μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού

ΕΣΑμεΑ: Την αναπροσαρμογή του εξωιδρυματικού επιδόματος και του επιδόματος απολύτου αναπηρίας, σύμφωνα με την αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου 2023, ζήτησε με επιστολής της από τον υπουργό Εργασίας Κ. Χατζηδάκη.

ΚΕΦΙ Ημερίδα: Γυναίκα & Καρκίνος Παρακολουθώντας ένα Ογκολογικό Συμβούλιο

ΚΕΦΙ Ημερίδα: Έγκριτοι επιστήμονες ιατροί κατέθεσαν τις απόψεις τους σχετικά με συγκεκριμένα περιστατικά, στα οποία κλήθηκαν να συσκεφθούν και να αποφασίσουν για το ποια είναι η ενδεδειγμένη αντιμετώπισή τους.