Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Χαμόγελο του Παιδιού: Σύμφωνο Συνεργασίας με τον Δήμο Χερσονήσου

Χαμόγελο του Παιδιού: Σύμφωνο Συνεργασίας με τον Δήμο Χερσονήσου

Χαμόγελο του Παιδιού: Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Χερσονήσου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Με δέσμευση την αποτελεσματική συνεργασία με σκοπό την ανάπτυξη ισχυρών και αξιόπιστων μηχανισμών άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις παιδιών σε κίνδυνο, υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας, ο Δήμαρχος Χερσονήσου, κ. Ιωάννης Σέγκος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος, τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας υπογράφηκε στο Πανελλήνιο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης, ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, του Οργανισμού στην Αθήνα και αυτό αποτέλεσε την αφορμή να επισκεφθεί ο Δήμαρχος Χερσονήσου όλες τις υπηρεσίες, που στεγάζονται εκεί.

 • Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια παροχής βοήθειας στα παιδιά και τις οικογένειες που χρήζουν στήριξης, μέσω των εξειδικευμένων δράσεων που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με σκοπό την ενίσχυση των διαδικασιών προαγωγής του βιοτικού επιπέδου και της υγείας των παιδιών, την ενίσχυση των διαδικασιών ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινής γνώμης για θέματα παιδικής κακοποίησης – παραμέλησης, οικονομικής και σεξουαλικής εκμετάλλευσης και εξαφανίσεων, την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, αλληλεγγύης, προαγωγής υγείας και προστασίας των παιδιών.
 • Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Γιάννης Σέγκος εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του, για την έναρξη της θεσμικής πλέον συνεργασίας με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία θα δώσει στον Δήμο το δικαίωμα της παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών σε μια σειρά θεμάτων πρόληψης αλλά και υποστήριξης σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Ο κ. Σέγκος δήλωσε: «Σήμερα ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το Χαμόγελο του Παιδιού, το μεγαλύτερο εθελοντικό οργανισμό της χώρας, που εδώ και πολλά χρόνια υλοποιεί ένα πραγματικά σπουδαίο έργο, ειδικά για τα παιδιά. Στη διαρκή αυτή προσπάθεια του Οργανισμού από σήμερα, όλοι εμείς στο Δήμο Χερσονήσου θεμελιώνουμε μια ουσιαστική συνεργασία και στοχεύουμε να αναπτύξουμε από κοινού ένα οργανωμένο πρόγραμμα ενεργειών και δράσεων, πάντα σε όφελος των παιδιών, αλλά και για τη στήριξη συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Επιπλέον, θέλω να αναφέρω ότι είμαι πραγματικά συγκινημένος από την εκ του σύνεγγυς γνωριμία με τον κ. Γιαννόπουλο, έναν άνθρωπο και πατέρα με κεφαλαία γράμματα, που αφιέρωσε τη ζωή και το έργο του χτίζοντας τείχη προστασίας για τα παιδιά, την ελπίδα και το μέλλον αυτού του κόσμου. Ως δημοτική αρχή είμαστε δίπλα σας σε ό,τι χρειαστεί, είστε πηγή έμπνευσης και πνοή ζωής σε δύσκολες ώρες.»
 • Ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού, κ. Κώστας Γιαννόπουλος, εξέφρασε τη χαρά του για τη συνεργασία που ξεκινά με τον Δήμο Χερσονήσου. Μάλιστα, ο κ. Γιαννόπουλος δήλωσε: «Σας καλωσορίζουμε και σας ευχαριστούμε για το ταξίδι που κάνατε προκειμένου να επισφραγίσουμε δια ζώσης τη συνεργασία μας. Σήμερα νιώθουμε ότι ο Δήμος Χερσονήσου «υιοθετεί» «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχοντας υποστήριξη στο έργο του και παράλληλα οι δύο φορείς ενώνουμε τις δυνάμεις μας για το καλό των παιδιών και οικογενειών της περιοχής

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού, κ. Γιώργος Μπαγουράκης, που παρέστη στην υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για «το ξεκίνημα μιας νέας, πιο στενής και μεθοδικής συνεργασίας με το Χαμόγελο του Παιδιού στο σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων που θα επιφέρουν περισσότερα και πιο στοχευμένα αποτελέσματα στην καθημερινότητα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων συνδημοτών μας.»

 • Με σκοπό την υλοποίηση των ανωτέρω, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεση του Δήμου Χερσονήσου το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του, καθώς και το σύνολο των υλικοτεχνικών υποδομών του.
 • Πιο συγκεκριμένα τίθενται στη διάθεση του Δήμου:
 • Η υλοποίηση διαδραστικών παρεμβάσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης παιδιών, γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικών σε σχολεία α΄βάθμιας και β΄βάθμιας εκπαίδευσης στον Δήμο Χερσονήσου από εξειδικευμένους Ψυχολόγους, καθώς και τον «ΟΔΥΣΣΕΑ», το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας.
 • Οι  τρεις Γραμμές Βοήθειας, οι οποίες λειτουργούν καθημερινά 24 ώρες, στελεχώνονται από Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους και είναι διασυνδεδεμένες με τον Ευρωπαϊκό αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:
  – Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056
  – Ευρωπαϊκή Τηλεφωνική Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000
  – Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων 116111
 • Η Εθνική Γραμμή εξαφανισμένων ενηλίκων 1017
 • Το πρόγραμμα AmberAlertHellas για παιδιά που έχουν εξαφανιστεί
 • Το πρόγραμμα MissingAlertHellas για ενήλικες που έχουν εξαφανιστεί και διατρέχουν κίνδυνο.
 • Η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» στην οποία συμμετέχουν πιστοποιημένοι διασώστες καθώς και εκπαιδευμένοι διασωστικοί σκύλοι.
 • Τα εξειδικευμένα οχήματα άμεσης επέμβασης και τα διασωστικά οχήματα.
 • Τα Ειδικά Μέσα (ΣμηΕΑDrones, πλωτά μέσα).
 • Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παιδιών και νεογνών (Ασθενοφόρα) οι οποίες είναι ενταγμένες στο ΕΚΑΒ.
 • Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής για Παιδιά, εκ των οποίων δύο είναι Πολυϊατρεία.
 • Την υλοποίηση προγραμμάτων προληπτικής Ιατρικής σε παιδιά όπως επίσης και την παροχή κοινωνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και τις οικογένειές τους.
 • Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, για κάθε παιδί και οικογένεια που βρίσκεται ή απειλείται να βρεθεί σε κατάσταση φτώχειας.
 • Η Υπηρεσία επιτόπιας παρέμβασης, από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους του Οργανισμού.
 • Η υλοποίηση εκπαιδεύσεων στα στελέχη του Δήμου, με σκοπό την ένταξη του ανθρώπινου δυναμικού της στον επιχειρησιακό βραχίονά του Οργανισμού και συγκεκριμένα στην υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις εξαφανίσεις 116000 και της «Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Θανάσης Μακρής», σε περιπτώσεις ενεργοποίησης Amber Alert και Missing Alert.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Χαμόγελο του Παιδιού: Φροντίζει πυρόπληκτες οικογένειες στη Β.Εύβοια μέσω Δωρεάν Προληπτικής Ιατρικής

Το Χαμόγελο του Παιδιού: Σύμφωνο Συνεργασίας με Ένωση Γονέων Α/θμιας&Β/θμιας Εκπαίδευσης Δ.Χαλκηδόνος

Silver Award για την εφαρμογή Missing Alert App που σχεδίασε η COSMOTE για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Δωρεά Εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός" στο "Χαμόγελο του Παιδιού"

Το Χαμόγελο του Παιδιού: Δεν συνεργάστηκε ποτέ με το Σύλλογο «Φροντίδα για το Παιδί»

Η Angelini Pharma Hellas δώρισε τεχνολογικό εξοπλισμό στο Χαμόγελο του Παιδιού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ετήσια Ημερίδα για την Καρδιακή Ανεπάρκεια [vid]

Καρδιακή Ανεπάρκεια: Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και η Ένωση Ασθενών Ελλάδας, συνδιοργάνωσαν και φέτος με επιτυχία την ετήσια διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα για την Καρδιακή Ανεπάρκεια, με αφορμή και την Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Αφύπνισης, την Τρίτη 17 Μαΐου 2022.

Σε απόγνωση εκατοντάδες ασθενείς από την έλλειψη Γ΄ Σφαιρίνης

ΕΣΑμεΑ: Όπως σημειώνει η Συνομοσπονδία "το πρόβλημα εδράζεται στο ότι η αρμόδια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Φαρμάκου του Υπουργείου Υγείας, δεν έχει προχωρήσει στη σχετική διαπραγμάτευση εδώ και πάρα πολύ καιρό και οι εταιρείες που εισάγουν τη συγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία δηλώνουν ότι υπάρχει έλλειψη (!), «έλλειψη» που οφείλεται στο μεγάλο clawback και κάνει, προφανώς, «ασύμφορη» την προμήθεια και διάθεσή της στον ΕΟΠΥΥ...".

Κ3: Προσωπικός Βοηθός Ογκολογικού Ασθενούς - Κινητή Μονάδα Πρόληψης & Αντιμετώπισης

Κ3: Στόχος των δράσεων του Κέντρου Καθοδήγησης Καρκινοπαθών είναι η υποστήριξη της δυνατότητας πρόσβασης των ασθενών στις υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής πρόνοιας που δικαιούνται και της ισότιμης ένταξής τους στην  κοινωνία.

Θεσμοθετείται η «φωνή των ασθενών» στη Διαδικασία Λήψης Αποφάσεων 

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: To Άρθρο 60 του Νόμου 4931/2022, το οποίο ψηφίστηκε την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, από την Ολομέλεια της Βουλής και αποτέλεσε εισήγηση του Υπουργού Υγείας, κ. Θάνου Πλεύρη θεσμοθετεί τη «φωνή των ασθενών» στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. 

Κινδυνεύει με λουκέτο το Χαμόγελο του Παιδιού με υπουργική απόφαση

Το Χαμόγελο του Παιδιού: O Oργανισμός πραγματοποίησε σήμερα ενημέρωση με στόχο να παρουσιάσει τις ραγδαίες και τραγικές επιπτώσεις που έχει για τα παιδιά που μεγαλώνουν στα Σπίτια του καθώς και σε όλους τους χώρους ποιοτικής φιλοξενίας παιδιών, η εφαρμογή συγκεκριμένων άρθρων - της Υπουργικής Απόφασης αναφορικά με τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας υφιστάμενων και νέων ΜοΠΠ του Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.