Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Βραβεύτηκε ο Δημήτρης Κοντοπίδης ως Patient Advocate 2019

Βραβεύτηκε ο Δημήτρης Κοντοπίδης ως Patient  Advocate 2019

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στην τελετή έναρξης του 42ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Κυστικής Ίνωσης που συμμετέχουν περισσότεροι από 2.000 επιστήμονες Υγείας αλλά και εκπρόσωποι ασθενών από κάθε χώρα  βραβέυτηκε ο Δημήτρης Κοντοπίδης ως Patient Advocate 2019. Πρόκειται για μια ευρωπαϊκή αναγνώριση της συνεισφοράς του σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο, σε ένα θεσμό βράβευσης εκπροσώπων ασθενών από κάθε χώρα που έχουν να επιδείξουν σημαντικό έργο για περισσότερα από 5 χρόνια.  

Το βραβείο απένειμε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης (CF Europe) Jacquelien Noordhoek με έναν εξαιρετικά συγκινητικό προλογισμό: «Πρόκειται για ένα πρόσωπο που το γνωρίζω χρόνια και δουλευει ακούραστα, παρά τις δυσκολίες της υγείας του για να βελτιώσει την κατάσταση των ασθενών με Κ.Ι. στην Ελλάδα και συνέβαλε ουσιαστικά:  στην διασύνδεση του Σισμανογλείου με το Southampton, στην οργάνωση των διαδικασιών μεταμόσχευσης πνεύμονα των Ελλήνων ασθενών στην Βιέννη, στην επίλυση θεμάτων μεταφοράς, φυσικοθεραπείας,  ανάπτυξης προγραμμάτων άσκησης/αναπνευστικής αποκατάστασης και στην δημιουργία και αναγνώριση κέντρων Κυστικής Ίνωσης. Ένα ακόμη πιο ξεχωριστό επίτευγμα είναι η συνεισφορά του στην πρόσβαση των ασθενών στην Ελλάδα των καινοτόμων φαρμάκων που στοχεύουν στα αίτια της νόσου – CFTR Modulators (Kalydeco,Orkambi, etc).

Στα χρόνια μιας τρομερής οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα κατάφερε να αλλάξει τον χάρτη της Κυστικής Ίνωσης. Δεν είχα λάβει ποτέ τόσες επιστολές υποστήριξης όσο της υποψηφιότητάς αυτού του υπέροχου ανθρώπου με την ενέργεια που είναι προς έμπνευση»  

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΣΑΜΣΚΠ: Παραχώρηση χώρου στο δημαρχείο Ηλιούπολης για υποστήριξη των ΑμΣΚΠ

#ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης για την αιμορροφιλία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι γίνεται στο μυαλό ενός παιδιού με ΔΕΠΥ - Μήνας Ευαισθητοποίησης για τη ΔΕΠΥ 2021

ADHD Hellas: Το ADHD Hellas, ως φορέας υποστήριξης των ατόμων που ζουν με ΔΕΠΥ, ξεκινά μία νέα καμπάνια για τον Οκτώβριο του 2021, αφιερωμένη στη ΔΕΠΥ στα παιδιά, με τίτλο «Μαζί στη #ΔΕΠΥ για το παιδί», η οποία είναι υπό την ομπρέλα της ευρύτερης καμπάνιας του σωματείου μας «Η ΔΕΠΥ μας αφορά όλους».

Οι δράσεις της ΡευΜΑζήν για την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας στις 12 Οκτωβρίου

Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας 12 Οκτωβρίου: Η Πανελλήνια Ομοσπονδία ΡευΜΑζήν δίνει και φέτος το παρών, οργανώνοντας πανελλαδικά μια σειρά από δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας.

Οι μυοσκελετικές παθήσεις έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των εργαζομένων

Mυοσκελετικές παθήσεις εργασία :Οι μυοσκελετικές παθήσεις που σχετίζονται με την εργασία έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των εργαζομένων

Ξεκίνησε το παγκόσμιο challenge #rideAtaxia για την Αταξία του Φρίντριχ

Ελληνικός Σύλλογος για την Αταξία του Φρίντριχ: Από τις 28 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε μια σκυταλοδρομία αγάπης και αλληλεγγύης μεταξύ όλων των χωρών του κόσμου, που θα τελειώσει στις 9 Οκτωβρίου.

29 Σεπτεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα για τις Καρδιακές Παθήσεις

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από Συγγενείς Καρδιοπάθειες: ΔΙΕΚΔΙΚΩ σημαίνει καλύτερη υγεία, αποκατάσταση, περίθαλψη, μόρφωση, επαγγελματική και οικογενειακή καταξίωση, κοινωνική ένταξη και αναγνώριση, πνευματική πληρότητα – με αυτήν ακριβώς τη σειρά.