Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Το Άσυλο Ανιάτων χαιρετίζει την μείωση του ΕΝΦΙΑ

Το Άσυλο Ανιάτων χαιρετίζει την μείωση του ΕΝΦΙΑ

Το Άσυλο Ανιάτων χαιρετίζει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, κατά 12% για το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του, στο πλαίσιο του μειωμένου καταλογισμού του φόρου, που εφάρμοσε φέτος η Κυβέρνηση. Κάθε μέτρο φοροελάφρυνσης αποτελεί για το Άσυλο Ανιάτων σημαντική ενίσχυση του κοινωνικού του έργου και διευκολύνει την έξοδό του από την οικονομική περιδίνηση των τελευταίων ετών.

Ωστόσο, το Άσυλο εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται και να φορολογείται ως «μεγαλοϊδιοκτήτης» με κέρδη, χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν ότι τα έσοδα από τα ενοίκια που εισπράττει, εισφέρονται αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση του σκοπού του.

Φέτος, το Άσυλο καλείται να καταβάλει €897.000 έναντι €970.103,93 το 2018 και 1.028.000€ το 2017. Παρά τη μείωση, το ποσό του φόρου, σε συνδυασμό με τις λοιπές φορολογικές του υποχρεώσεις, ξεπερνά κατά πολύ τη φοροδοτική δυνατότητα του Ασύλου και δυσχεραίνει το κοινωνικό του έργο.

Σήμερα το Άσυλό Ανίατων προσφέρει περίθαλψη και φροντίδα σε 170 συνανθρώπους μας με ανίατες ασθένειες και απασχολεί 110 εργαζόμενους και νοσηλευτές, καλύπτοντας ένα τεράστιο κενό στον χώρο της δημόσιας περίθαλψης. Συνεπώς η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Ασύλου δεν αποδίδει κέρδη και μερίδια, αλλά διασφαλίζει την δυνατότητα παροχής ποιοτικών υπηρεσιών σε συνανθρώπους μας, για την εκπλήρωση των σκοπών του.

Στα 126 χρόνια της λειτουργίας του, το Άσυλο Ανιάτων χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους και με την αρωγή φίλων και χορηγών υποστηρικτών, χωρίς δημόσια κρατική επιχορήγηση. Αντίθετα τα τελευταία χρόνια καθηλώθηκε σε μία διαρκή προσπάθεια οικονομικής επιβίωσης και αναγκάστηκε να πουλήσει ακίνητα, μόνο για να καλύψει τις διογκωμένες φορολογικές του υποχρεώσεις.

Περιμένουμε απο την νέα κυβέρνηση, αφού εξετάσει συνολικά τις προτάσεις, να εκλογικεύσει το φορολογικό πλαίσιο σε ότι αφορά τα κοινωφελή σωματεία όπως το Άσυλο Ανιάτων ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το κοινωνικό μας έργο, εκπληρώνοντας ταυτόχρονα τις υποχρεώσεις μας απέναντι στο κράτος και την ελληνική κοινωνία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διαδικτυακό δωρεάν σεμινάριο με θέμα «Δικαιώματα ατόμων με άνοια και κατάθλιψη στην τρίτη ηλικία»

Κ.Ε.Φ.Ι.: Συμμετοχή στη διεθνή πρωτοβουλία ESGO-ENGAGe-Ευαισθητοποίηση για γυναικολογικούς καρκίνους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η ΕΣΑμεΑ χαιρετίζει την έναρξη καταγραφής των προβλημάτων προσβασιμότητας στα δημόσια κτήρια

ΕΣΑμεΑ: Μετά από πολυετείς διεκδικήσεις του αναπηρικού κινήματος, η Πολιτεία φαίνεται ότι επιθυμεί πλέον, μεθοδικά, να ανταποκριθεί στη θεμελιώδη υποχρέωσή της για διασφάλιση της προσβασιμότητας των δημοσίων κτιρίων, η οποία θα έπρεπε να έχει ελεγχθεί και αποκατασταθεί εδώ και χρόνια. Πρόκειται για μια σημαντική δράση, για ένα πάνδημο αίτημα του αναπηρικού κινήματος εδώ και δεκαετίες, ένας από τους βασικούς στόχους του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Διαδικτυακή επιστημονινή ημερίδα του Κ.Ε.Φ.Ι. με θέμα: Κακοήθη Αιματολογικά Νοσήματα

Κακοήθη Αιματολογικά Νοσήματα: Ας μιλήσουμε μεταξύ μας! - Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00-20:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά (livestreaming), μέσω της σελίδας του Συλλόγου στο Facebook, https://www.facebook.com/skkephi

Silver Healthcare Award για την καμπάνια μεταμοσχεύσεων&δωρεάς οργάνων “Απεριόριστη Ανάσα - Be a Life Donor”

Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης: Στην τελετή απονομής συμμετείχαν περισσότεροι από 300 εκπρόσωποι της φαρμακευτικής αγοράς, της Ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, κοινωφελών οργανισμών και Συλλόγων ασθενών, ενώ οι βραβεύσεις φέτος είχαν ιδιαίτερη σημασία, καθώς ένα μεγάλο μέρος των δράσεων αφορούσαν στην αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19. 

Συνάντηση στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της φυματίωσης

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Στη συνάντηση συζητήθηκαν τόσο τα τεχνικά όσο και τα ιατρικά θέματα για τη διαχείριση της φυματίωσης, όπως ο προσυπτωματικός έλεγχος, η ιχνιλάτηση κ.α. και ομόφωνα συμφωνήθηκε η διαμόρφωση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας, όπως αυτές διαμορφώνονται  και εξελίσσονται καθημερινά.

Ομιλία προέδρου ΕΣΑμεΑ, Ι. Βαρδακαστάνη, στην 71η Συνόδο Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΟΥ

ΕΣΑμεΑ: "Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να δεσμευτούν πολιτικά σχετικά με τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία να διαχέεται σε όλες τις διαδικασίες εφαρμογής του ψηφίσματος του ΠΟΥ καθώς και σε όλες τις εργασίες του ΠΟΥ για την υγεία γενικότερα", είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ.

Συστάσεις της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας για την 3η δόση στους ασθενείς με ρευματικά νοσήματα

Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία: H χορήγηση της επαναληπτικής δόσης να γίνεται κατά προτίμηση με mRNA εμβόλια (Pfizer, Moderna) και με το ίδιο εμβόλιο που χρησιμοποιήθηκε στον αρχικό εμβολιασμό, όπου αυτό είναι δυνατό.