Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Θετική Φωνή: Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Υπερδοσολογία

Θετική Φωνή: Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Υπερδοσολογία

Θετική Φωνή: Το θέμα της φετινής εκστρατείας «Αναγνωρίζοντας τους ανθρώπους που περνούν απαρατήρητοι» τιμά όλα τα άτομα των οποίων οι ζωές έχουν αλλάξει από την υπερβολική δόση.

Η Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Υπερδοσολογία (31 Αυγούστου) είναι μία αφορμή για μνήμη, αναγνώριση και δράση. Με το θέμα της φετινής εκστρατείας «Αναγνωρίζοντας τους ανθρώπους που περνούν απαρατήρητοι» τιμώνται όλα τα άτομα των οποίων οι ζωές έχουν αλλάξει από την υπερβολική δόση (overdose):

  • οι οικογένειες και οι φίλοι που θρηνούν την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου,
  • οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη, στις υπηρεσίες υποστήριξης, στην πρώτη γραμμή.

 

Ας αναγνωρίσουμε και ας στηρίξουμε τους ανθρώπους στις κοινότητές μας που περνούν απαρατήρητοι, ας προωθήσουμε την ενημέρωση για τις επιπτώσεις και την αντιμετώπισή της και ας ασκήσουμε πίεση για τη χάραξη πολιτικών που θα οδηγήσουν σε θετικές, σωτήριες αλλαγές.

Στη χώρα μας έχει πραγματοποιηθεί μία σημαντική αλλαγή στη νομοθεσία σχετικά με τη διαθεσιμοτητα της ναλοξόνης και είναι θέμα χρόνου το να περάσει στα χέρια αυτών που τη χρειάζονται ώστε να μη θρηνούμε κάθε χρόνο θανάτους που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. Κάθε θάνατος από υπερβολική δόση είναι μια έκφανση της αποτυχίας των πολιτικών για τα ναρκωτικά που στιγματίζουν και αποκλειουν ευάλωτους ανθρώπους. Ήρθε η ώρα να δράσουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Θετική Φωνή: Η επόμενη μέρα για την πολιτική αντιμετώπισης των ναρκωτικών

HIV Ιογενείς Ηπατίτιδες: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης 15- 22 Μαΐου

ΕΟΔΥ: Διεθνής εκδήλωση με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Διάγνωσης

ZeroStigma:«Αν θες να μάθεις, βάζεις δάχτυλο»

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τακτική ενημέρωση κοινού για την παγκόσμια ημέρα διακοπής καπνίσματος

ΚΕΦΙ: Ο Σύλλογος, Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών, «Κ.Ε.Φ.Ι.» για 19η συνεχή χρονιά παρουσιάζει το πρόγραμμα τακτικής ενημέρωσης κοινού, φροντιστών, ασθενών σε θέματα πρόληψης και διαχείρισης του καρκίνου.

ΕΣΑμεΑ: Προσβλητικός με ρατσιστικά χαρακτηριστικά όρος σε απόφαση του υπ. Εθν. Άμυνας «κόβει» ευεργετικά μέτρα από άτομα με αναπηρία

ΕΣΑμεΑ: Ο όρος της «ανικανότητας για κάθε βιοποριστικό επάγγελμα ή εργασία» είναι προσβλητικός, εμπεριέχει καταφανή ρατσιστικά χαρακτηριστικά και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: 147 έτη προσφοράς και εθελοντισμού

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Μεγάλη εκδήλωση-έκθεση στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων του Μετρό Συντάγματος με ενημέρωση για το έργο και τις δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου 2024.

ΦΣΘ: Εθελοντική αιμοδοσία 29/5 σε συνεργασία με το νοσοκομείο "Άγιος Παύλος"

ΦΣΘ: Πρόκειται για την 20ή εθελοντική αιμοδοσία του ΦΣΘ η οποία είναι ανοιχτή για τα μέλη του Συλλόγου, τις οικογένειές τους, τους υπαλλήλους των φαρμακείων και του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών (ΣΥ.ΦΑ.) Θεσσαλονίκης, αλλά και για φίλους και γνωστούς.

ΕΣΑμεΑ: Ζητείται άμεση λύση στα προβλήματα των Κ.Δ.Α.Π.Α.μεΑ. όλης της χώρας

ΕΣΑμεΑ: Η Ε.Σ.Α.μεΑ. έχει αγωνιστεί σκληρά για τη δημιουργία του θεσμού των Κ.Δ.Α.Π.Α.μεΑ. και για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του, ακόμη και κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου των μνημονίων.

Close Icon