Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ:«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία»

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ:«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία»

Η επιτυχημένη καμπάνια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση γύρω από τον Σακχαρώδη Διαβήτη φέτος… σκοράρει ψηφιακά!

Τη νέα, ψηφιακή μορφή της δράσης της για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση γύρω από τον Σακχαρώδη Διαβήτη παρουσίασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).Το «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» που ξεκίνησε το 2019 με ενημερωτικές ομιλίες σε σχολεία και τουρνουά μπάσκετ σχολικών ομάδων, γνώρισε μεγάλη επιτυχία και επιστρέφει φέτος ανανεωμένο με νέα μορφή! Με στόχο ακόμα περισσότερη συμμετοχή και εμπλοκή μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας, η καμπάνια μετατρέπεται σε ένα on-line παιχνίδι γνώσεων μέσω ψηφιακής εφαρμογής όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν παίζοντας, διασκεδάζοντας και αλληλεπιδρώντας με άλλους παίκτες.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, κ. Χρήστος Δαραμήλας,

«Η πρωτοβουλία μας αυτή δεν έχει προηγούμενο τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Ουσιαστικά και με αφορμή την πανδημία, πάμε ένα βήμα παρακάτω αλλάζοντας τον τρόπο προσέγγισης και ευαισθητοποίησης του κοινού με στόχο να εμπλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, κ. Χρήστος Δαραμήλας, ο οποίος πρόσθεσε: «Συνεχίζουμε να απευθυνόμαστε στα παιδιά, γιατί εμπιστευόμαστε τη φωνή τους και πιστεύουμε ότι είναι ο πιο ισχυρός μοχλός που μπορεί να ευαισθητοποιήσει το σύνολο της κοινωνίας. Γι’ αυτό και επιλέξαμε το social gaming για να στείλουμε το μήνυμά μας σε μια γλώσσα κατανοητή και ελκυστική για τη νέα γενιά».Η πρωτοβουλία της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ εντάσσεται στις δράσεις που πραγματοποιούνται παγκοσμίως στο πλαίσιο του μήνα ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη και της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη, η οποία φέτος δίνει έμφαση στον ρόλο των νοσηλευτών στην πρόληψη και τη διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη.

«Αν σκεφθεί κανείς πως 4 στους 5 γονείς δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν τα σημάδια που προειδοποιούν για την εμφάνιση του Σακχαρώδη Διαβήτη, καταλαβαίνει πόση ανάγκη υπάρχει για ενημέρωση και εκπαίδευση του κόσμου», επισήμανε η αντιπρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ κ. Γκόλφω Γεμιστού συμπληρώνοντας: «Σχεδόν 1 εκατομμύριο είναι οι πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη στην Ελλάδα σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία και αυτό από μόνο του λέει πολλά για το πόσο επείγουσα παραμένει η ανάγκη συνολικής, θεσμικής αντιμετώπισης της νόσου».Το «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» ξεκινά σήμερα και θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: Κατά τη διάρκεια της πρώτης (9-13 Νοεμβρίου) οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν στο κινητό ή το tablet τους εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με τον Σακχαρώδη Διαβήτη και στη συνέχεια θα καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών συναφείς με το εκπαιδευτικό υλικό.

Στη δεύτερη φάση (14-22 Νοεμβρίου) οι παίκτες θα παίζουν online ο ένας εναντίον του άλλου και πάλι μέσω quiz γνώσεων σε ερωτήσεις συναφείς με τον Σακχαρώδη Διαβήτη. Οι τρεις πρώτοι παίκτες σε πόντους στην τελική κατάταξη θα κερδίσουν κατά σειρά ένα PlayStation 5 και δύο ποδήλατα Mountain Bike DISTRICT MTB 18 ταχυτήτων!«Η διαδικασία εγγραφής και συμμετοχής στο παιχνίδι είναι πολύ απλή για να μπορέσουμε να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο», σχολίασε η Γενική Γραμματέας της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ κ. Μαρία Τριανταφύλλου που ανέπτυξε αναλυτικά τον τρόπο λειτουργίας του παιχνιδιού. «Στην πράξη αρκεί κανείς να ακολουθήσει τον σύνδεσμο https://sites.google.com/compettia.com/diabetes-awareness-association για να εγγραφεί. Στη συνέχεια κατεβάζει την εφαρμογή από App Store ή Google Play και μπορεί να παίξει. Όσο περισσότεροι κατεβάσουν την εφαρμογή και παίξουν το παιχνίδι, τόσο περισσότερος κόσμος θα ενημερωθεί και θα ευαισθητοποιηθεί. Αυτός είναι ο στόχος μας και αυτό είναι το ζητούμενο για την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και για την κοινότητα του Διαβήτη στην Ελλάδα».

Το «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» υλοποιείται με την υποστήριξη χορηγών. Χρυσός Χορηγός είναι η AstraZeneca και Αργυροί Χορηγοί η ACCU-CHEK, η ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ ΛΙΛΛΥ και η Abbott Laboratories. Στους Υποστηρικτές της ενέργειας περιλαμβάνονται η Medtronic, η Novo Nordisk, η Pfizer, η Sanofi, η Ascencia Diabetes Care και η Hemoglobe.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

973.806 οι ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη στην Ελλάδα

Χ. Δαραμήλας: Στο «βωμό» της κρίσης θυσιάσαμε την αξιοπρέπεια μας αλλά όχι και την υγεία μας

Συμμετοχή 25% των ασθενών σε αναλώσιμο υλικό του Διαβήτη τύπου 2

Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη : Δωρεάν διαδικτυακά βιωματικά εργαστήρια

Το επιτυχημένο πρόγραμμα της Novartis Hellas, για την ολιστική υποστήριξη των γυναικών με καρκίνο του μαστού, επανέρχεται ανανεωμένο και διαδικτυακό, δίνοντας δυνατότητα συμμετοχής σε γυναίκες από κάθε γωνιά της Ελλάδας. 7 Δεκεμβρίου 2020 έως 28 Φεβρουαρίου 2021 Εγγραφές στο www.eventora.gr/dynami.

Ελληνική Συμμαχία HPV: Όραμα η εξάλειψη του ιού

Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών ενώνουν τις δυνάμεις τους για να μειώσουν τον κίνδυνο απο τον HPV .

Αόρατοι οι πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη για το υπουργείο Υγείας

Αόρατοι για το υπουργείο Υγείας συνεχίζουν να παραμένουν οι πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη, ακόμη και την 14η Νοεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη καμπάνια αφύπνισης και ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, με αποδέκτες δισεκατομμύρια ανθρώπων σε όλες τις χώρες του κόσμου,όπως τονίζει η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά την άμεση οικονομική ενίσχυση των ατόμων με αναπηρία

Ε.Σ.Α.μεΑ: Οικονομική ενίσχυση στις οικογένειες και στα άτομα με αναπηρία μέσω επιστολής της στον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη.  Ταυτόχρονα ζητά να χορηγηθούν και στους μαθητές με αναπηρία ή/και χρόνια πάθηση προσβάσιμοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Οι πλέον πληττόμενοι είναι αυτοί που διαχρονικά αποτελούν τις κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού της χώρας και οι πιο […]

Η AstraZeneca «βάζει τρίποντο στην υγεία»

Η AstraZeneca υποστηρίζει το έργο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) και γίνεται φέτος χρυσός χορηγός στην καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη «Βάζουμε τρίποντο στην Υγεία». Η καμπάνια υλοποιείται μέσα από μια πρωτότυπη ενέργεια “social mobile gaming” και απευθύνεται στα παιδιά ηλικίας 12-18 ετών.

Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα την χρήση βιο-ομοειδών

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα θα πραγματοποιήσει live διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: «Βιο-ομοειδή: Η νέα πραγματικότητα στη θεραπεία των ρευματοπαθών». Το διαδικτυακό σεμινάριο πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των φαρμακευτικών εταιρειών ΒΙΑΝΕΞ και Stilvi. Τα θέματα του σεμιναρίου είναι: • «Τι είναι τα βιο-ομοειδή. Διαφορές με βιολογικούς παράγοντες και γενόσημα» με ομιλητή τον κ. Δημήτρη […]